Agnieszka

@AmyColl
1 obserwujących. 7 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
7 obserwowanych.
Kanapowicz od 10 lat.

Recenzje książek

10 recenzji

101 rzeczy lepszych od diety

10.03.2013

Która z nas, kobiet, nie marzy o idealnej sylwetce? Wcięcie w tali, smukła szyja, długie nogi. Perfekcja, do której jak zwykle brakuje nam tych okropnych i niczym nie dających się przepędzić 3. kilo. Ciągłe katowania się dietą, wyrzeczenia i obietnice ćwiczeń spełzają na niczym, gdy tylko naszym oczom ukaże się kawałek ciasta czekoladowego i przeci... Recenzja książki 101 rzeczy lepszych od diety

Dziewczyna i chłopak wszystko na opak

8.01.2013

Julia od pierwszej chwili wie że to ten. Bryce, od pierwszej chwili modli się, żeby tylko nie ona. tych dwoje to niezwykli ludzie, żeby nie powiedzieć dzieci, choć waśnie nimi byli gdy się poznali. Ona - zakochana w nim na zabój. On - "prześladowany" przez miłość, której nie chce. Niesamowite perypetie pewnej pary. W tej książce zakochałam się, za... Recenzja książki Dziewczyna i chłopak wszystko na opak

"Ostatnia spowiedź" - Nina Reichter

18.12.2012

Na co zawsze jest moda? Na miłość! A czy można wyobrazić sobie coś romantyczniejszego niż zakazane uczucie? I to na dodatek nie pomiędzy byle kim, lecz zwykłą kobietą i sławnym muzykiem? Oh… ile z nas marzyło o tym, że ich idol je zauważy i pokocha. Problem polega jednak na tym, że Ally nie wie kim jest Bradin. Mimo to rodzi się między nimi uczuci... Recenzja książki Ostatnia spowiedź

"Trafny wybór" J.K. Rowling

9.12.2012

Barry Fairbrother nie żyje. Jedna z najbardziej poważanych i aktywnych społecznie osób społeczności jakże dumnego miasteczka Pagford. Nikt z nas chyba nie przypuszczał, że śmierć jednej osoby może wywrzeć aż takie skutki na reszcie społeczeństwa. Ale Barry nie był byle kim. Był przyjacielem, pomocnikiem, powiernikiem, mężem, ojcem a przede wszystki... Recenzja książki Trafny wybór

"Dziewiętnaście minut" - Jodi Picoult

30.11.2012

Dziewiętnaście minut to mało. Mniej niż godzina, ale więcej niż kwadrans. Dla nas mijające niepostrzeżenie sekunda po sekundzie. Ale kiedy twoje życie jest zagrożone, kiedy dzieje się coś, co na zawsze zmieni bieg historii, dziewiętnaście minut - to wieczność. Peter jest zwykłym dzieciakiem jak ich wielu, lecz dziwnym zrządzeniem losu, jego życie... Recenzja książki Dziewiętnaście minut

Zapadlisko na wyżynach

26.11.2012

Jeżeli ktoś chce przeczytać tę książkę licząc na to, że jak zwykle będzie to ogólna klasowa klapa i możne będzie się wyżyć na autorce po przez krytykę jej pióra, to niech lepiej nie zagląda do książek Kim Harrison. Zapadlisko to jedna z jej najlepszych serii, a kolejne książki są coraz to ciekawsze. Gdy czytałam je nawet nie zdawała sobie sprawy, ż... Recenzja książki Przynieście mi głowę wiedźmy

Wieczność to długo...

26.11.2012

Podobała mi się ta książka. Opowiadała o wiecznej miłości w sposób nieprzyprawiający (osób o lekkim żołądku) o młodości. Było oddanie, porzucenie i śmierć. Ale w niczym nie przypominało to Romeo i Juli (na szczęście, bo klasyki są jednak ciężko strawne). Szczerze powiedziawszy długo zabierałam się do tej książki i czytałam ją w żółwim wprost tempie... Recenzja książki Wieczni Wygnańcy

Zemsta najlepiej smakuje na zimno

26.11.2012

Ta książka mnie zainteresowała już samym tytułem. Zemsta ma chłopaku, który złamał ci serce... hmm… to naprawdę brzmi słodko. Trafiłam na tę książkę w bibliotece i muszę powiedzieć, że przypadła mi do gustu. Może to dlatego, trochę znalazłam tam siebie w głównej bohaterce. Jest ona dziewczyną, która nigdy nie wybacza ( a przynajmniej nie płci brzyd... Recenzja książki Zemsta jest słodka!

Wiedźma pełną parą

26.11.2012

Chess jest wiedźmą na usługach kościoła, chociaż do świętej wiele jej brakuje. Uzależniona od narkotyków, żyje z dnia na dzień, a jedyne co ma jakiś sens w jej życiu to praca, którą straci, gdy tylko jej mroczne sekrety wypłyną. Dlatego też gdy szef narkotykowej mafii zleca jej zadanie do wykonania, nie ma innego wyjścia niż przyjęcie "propozycji"... Recenzja książki Nieświęte Duchy

Nie przeczytać, to chańba...

26.11.2012

Jem nie jest zwykłą nastolatką i nikt bardziej niż ona nie zdaje sobie z tego sprawy. Jest niezrozumiana i odpychana przez społeczeństwo. Lecz czy jej to przeszkadza? Oh... wręcz przeciwnie. Nikt nie lubi być sam, lecz lepsze to, niż numery. Daty śmierci, które Jem widzi w oczach każdej spotkanej osoby. Jak ma polubić kogoś, wiedząc że ta osoba nie... Recenzja książki Numery Czas uciekać

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl