Avatar @Angel

@Angel

22 obserwujących. 17 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 23 godziny temu.
{} angelreads_
{} Napisz wiadomość
22 obserwujących.
17 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około 23 godziny temu.

Recenzje książek

161 recenzji, w tym 4 recenzje wyróżnione przez redakcję

"W naszych czasach wyrazem największej odwagi jest bycie sobą"

26.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Prolog. Wyjazd, który zamienił się w dramatyczną walkę o przetrwanie. Strach. Bezradność. Łzy. Uciekaj! Kim oni są? Hubert czuje na plecach ich oddech, a ja mam ochotę się odwrócić, jakby to za mną miał się ktoś czaić. Znana nam już z poprzedniej części ekipa, a także kilku nowych bohaterów. Rozdziały, charakterystyczne już dla mnie u Marcela Mos... {} Recenzja książki Nie wiesz nic

trochę inna Bester :)

26.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ucieczka z nieznajomym" to trzecia książka Pani Katarzyny Bester, jaką miałam okazję przeczytać, plus do tego dodajmy opowiadanie z antologii "Niegrzeczne Last Minute". W każdym z tych poprzednich tytułów, humor rozwalał mnie na łopatki i świetnie się z nimi bawiłam. W ten sposób Pani Kasia wkradła się na listę autorów, których wystarczy, że zoba... {} Recenzja książki Ucieczka z nieznajomym

lubię ich! :D

10.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wszystkie nasze sekrety, to całkiem przyjemna, lekka młodzieżówka z wątkiem hate-love, chociaż akurat w tym przypadku, nienawiść i miłość, to trochę zbyt duże słowa, bardziej, nie lubię cię/wkurzasz mnie i zaczynam Cię trochę bardziej niż lubić ;) Ale to dobrze, nasi bohaterowie są w wieku licealnym, więc myślę, że brak tego wyolbrzymienia w ich r... {} Recenzja książki Wszystkie nasze sekrety

zauroczona <3

13.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zauroczyła mnie ta historia, całkiem mocno zawładnęła moim serduszkiem. Już sam początek był mocno intrygujący i zmuszający do zagłębienia się w lekturę. Pośpiech. Ucieczka. Ale przed kim, dlaczego, co się stało? Kenzie i Lyall, obydwoje przyjechali tu tylko na wakacje, na chwilę, każde miało swój cel. Żadne z nich nie planowało poznać kogoś, kto ... {} Recenzja książki Don't Love Me

końcówka podniosła ocenę!

6.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszą taką moją myślą na temat tej książki jest: podobała mi się, alee, mniej niż poprzednie książki autora, które miałam okazję dotąd przeczytać. Samą natomiast ocenę mocno podniosło ostatnie około 100 stron. Książki Mossa są bardzo na czasie i mówią o rzeczach ważnych, często brzydkich, złych, chorych, destrukcyjnych... Ta książka nie była sz... {} Recenzja książki Utraceni

nie wiem

6.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Są takie książki, o których zdania same się układają i są takie, o których pisze się trudno. I ja tutaj mam trochę problem, bo...ja nie wiem. Nie wiem co o niej myśleć, nie wiem co powiedzieć, nie wiem czy mi się podobała czy mi się nie podobała. Tak naprawdę, to nie mogę stwierdzić, że mi się nie podobała, bo byłoby to kłamstwem, ale nie mogę też... {} Recenzja książki Ten Zły

Hadleyowy promyczek ;)

30.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wróć do mnie to pierwsza z czterech części opowieści o braciach Arrowood. Skupia się ona przede wszystkim na najmłodszym z braci- Connorze, ale przedstawia nam również powód, dla którego chłopcy opuścili miasteczko i rodzinną farmę, na której się wychowali. Wyjechali i nie mieli zamiaru wracać. Nigdy. Przez wiele lat ich nogi rzeczywiście tam nie ... {} Recenzja książki Wróć do mnie

"Focused"

30.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tytuł i okładka sprawiły, że zacierałam rączki na myśl o tej książce. Sam fakt historii osadzonej w świecie sportu sprawia, że na dzień dobry daję pierwsze plusy. Osobiście chciałabym więcej takich książek! Sport, tak wiele sportowych dyscyplin, to jest coś o czym naprawdę chętnie bym czytała. (Wcaale nie odzywa się teraz głosik w mojej głowie "a ... {} Recenzja książki Znienawidzony futbolista

uroczy jak diabli ;)

18.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Początkowo bardzo mnie ta książka kusiła, później miała taki czas, że trochę bałam się po nią sięgnąć i tak sobie troszkę czekała. Ale się doczekała ;) i... podobało mi się! Nie jest to literatura wysokich lotów (chociaż sam Lucyfer latać potrafi :P), ale to akurat jest chyba oczywiste jeszcze zanim się po tę książkę sięgnie. Z tą książką mamy się... {} Recenzja książki Król Demonów

duużo zabrakło

2.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Słoneczna, ciepła, miła dla oka okładka, piękni oni, gorąca Majorka w tle, to wszystko zapowiadało lekki i przyjemny w odbiorze romans, taki na leniwe popołudnie czy wieczór, tym bardziej, że liczy tylko nieco ponad 200 stron. No cóóóż... Nie zachwyciła mnie ta lektura. Mimo niewielkiej objętości, trochę mnie nawet nużyła. W mojej opinii, niewiele... {} Recenzja książki Relacja (poza) służbowa

warto przeczytać, chociaż czegoś tu zabrakło

27.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Diana Brzezińska skradła moje serce postaciami Ady i Krystiana (a w sumie, obu braci Wilk) w książce Będziesz moja i utrzymała to uwielbienie w kolejnych częściach tej serii. Kiedy tylko usłyszałam o nadchodzącej nowej książce autorki, zupełnie innej, osobnej historii, od razu wpadła ona na moją chciej-listę. Takie moje muszę mieć, muszę przeczyta... {} Recenzja książki On

Opowieść o kolorach

21.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo podobała mi się poprzednia książka autorki, dlatego, kiedy tylko zobaczyłam jej nazwisko w zapowiedziach, wiedziałam, że muszę tę książkę przeczytać. Okładka bardzo urocza, beztroska, nie do końca przedstawiająca to, co zapisane jest na jej kartkach, chociaż rzeczywiście takie chwile miały duży wpływ na bohaterów. Czytając tę książkę, w któ... {} Recenzja książki To, czego pragniesz

Do ostatniej kropli krwi

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zastanawiam się co czytać. Patrzę na jeden ze stosów książek, przeglądam tytuły i okładki. Zatrzymuję się. To połączenie kolorów na okładce, z wyróżniającą się żywą czerwienią pośród czerni, bieli i szarości, zawsze przyciąga mój wzrok! Patrzę. Patrzę na tego mężczyznę, jego dłonie i już wiem. Sport. Sztuki walki. Właśnie tego teraz potrzebuję. Za... {} Recenzja książki Do ostatniej kropli krwi

Takie. Dobre! Od pierwszej literki we Wrzasku, po ostatnią kropkę Amoku.

13.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wrzask we mnie wrzeszczał jeszcze długo po zakończeniu lektury. Histeria wryła się głęboko. Nadeszła pora na Amok. Zakończenie trylogii. Czy będzie tak samo dobre jak dwie poprzednie części? Nie zawiodę się? "Na koniec przychodzą spokój, cisza i ciemność". Czy to znaczy, że ta książka jest spokojna? Zdecydowanie nie! Jest dokładnie taka jak tytuł.... {} Recenzja książki Amok

zwykła-niezwykła :)

11.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgnęłam po ten tytuł bardzo spontanicznie, miałam czytać akurat zupełnie coś innego. Mniejszy rozmiar książki, niecałe 200 stron, "weź mnie, przeczytaj, szybko sobie ze mną poradzisz", tak do mnie mówiła, a ja jej posłuchałam ;) Rzeczywiście, książkę tak jak zaczęłam, tak bez większego odrywania się, jakiś czas później skończyłam. Patryka poznaj... {} Recenzja książki Nie bez powodu

"Najlepsze wciąż musi przyjść".

4.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Różne rzeczy sprawiają, że sięgamy czy mamy ochotę przeczytać jakiś tytuł. W tym przypadku u mnie było to skojarzenie z serią Żywioły zagranicznej autorki, Brittainy C. Cherry. Nie myślałam nawet o tym, że może to mieć jakiekolwiek podobieństwo z tamtymi książkami, ich treścią, ale po prostu, że stworzenie takiej serii, opartej na czterech żywioła... {} Recenzja książki W płomieniach

"Jakie, k...., znowu licho?" ;)

30.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sięgając po Licho nie śpi, trochę się bałam. Bałam się, bo tak bardzo chciałam, żeby ta książka mi się spodobała. Seria z Weroniką Kardasz w roli głównej, skradła moje serce! Już wtedy pomyślałam, że chcę przeczytać każdą kolejną książkę Emilii Szelest. I czytałam. "Bardzo cicha noc" okazała się w ogóle nie przypaść mi do gustu, wkurwiała mnie nie... {} Recenzja książki Licho nie śpi

Bardzo mi się podobało! :)

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do sięgnięcia po ten tytuł przekonało mnie nazwisko autorki. Chociaż osobiście nie miałam okazji czytać wcześniej żadnej jej książki, to kojarzę serię VIP i wiem, że miała ona naprawdę sporo dobrych ocen! Uznałam, że to dobra okazja, żeby zapoznać się z jej piórem. I to była naprawdę dobra decyzja! Romans z cyklu hate-love. Delilah i Macon znali s... {} Recenzja książki Ukochany wróg

Agata > Cora ;)

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie da się ukryć, że ostatnio pojawia się naprawdę sporo romansów mafijnych. Z jednej strony mam wrażenie, że jest już tego za dużo, z drugiej jednak, wciąż kusi. Świat mafijny jest brutalny, mroczny i krwawy, miłość natomiast, ta odwzajemniona, to coś pięknego. Wydaje mi się, że sporo autorek mimo wszystko ma problem z przesłodzeniem w tych mafij... {} Recenzja książki Żelazne zasady

Przyjemna, ale bez żadnego "wow!"

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zakład (nie)idealny, to moje pierwsze spotkanie z twórczością Alicji Wlazło. Czy jest to książka, którą określiłabym mianem świetnej czy rewelacyjnej? Nie. Czy spędziłam z nią całkiem przyjemny czas? Jak najbardziej :) Marise, piękna pani seksuolog, spełniająca się zawodowo. Podczas, gdy jej młodsza siostra właśnie szykuje się do ślubu, Marise po ... {} Recenzja książki Zakład (NIE)idealny

Najsłabsza część cyklu ;)

21.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po dwóch pierwszych częściach tego cyklu, które oczarowały mnie po całości, nie mogłam doczekać się Someone to stay, tym bardziej, że książka miała być poświęcona głównie Lucienowi, który zdążył mnie mocno zaintrygować w Someone New, oraz Alizie. Niestety ta część była dla mnie najsłabsza. Być może podświadomie miałam większe oczekiwania? Historia... {} Recenzja książki Someone to Stay

skomplikowana relacja

14.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z "Niewłaściwym facetem" mam trochę skomplikowaną relację. Tak to bywa z tymi facetami :P Teoretycznie w tej książce było wszystko okey. Dobrze zapowiadająca się fabuła, konkretne postaci, całkiem porządnie wykreowane, które dodatkowo od razu dają się lubić, a przynajmniej Sky, Blue i Jay, bo Boss (chłopak Sky) trochę mniej, ale nie dziwota, podsk... {} Recenzja książki Niewłaściwy facet

świetnie się bawiłam!

14.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ależ ja się świetnie bawiłam z tą książką! Ile było uśmiechu, parskania, chichotu podczas tej lektury! Romans z wątkiem hate-love. Wygadana Bianca i Mr Diabeł, vel. Dupek, Jackson. Wszystko zaczyna się, kiedy król, Ja Chcę, Więc Mi Dajcie, Jackson przychodzi do restauracji, której właścicielką, a także szefem kuchni jest Bianca. Oczywiście bez rez... {} Recenzja książki Kontrakt Jacksona

odrealniona i prawdziwa jednocześnie...

14.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szczerze mówić, nie wiem co ta książka ma w sobie, ale po pierwsze, już kiedy zobaczyłam jej zapowiedź, po prostu okładkę, nazwisko autorki i datę, bez czytania opisu, wiedziałam, że chcę poznać tę historię. To nawet nie tak, że mogę powiedzieć, że uwielbiam autorkę, bo do tej pory czytałam jedną jej książkę pod pseudonimem i trylogię wiejsko-mafi... {} Recenzja książki Kim dla ciebie jestem?

Takie coś, że aż nic... (ziew)

7.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rywalizacja. Pierwszy tom serii Slay Quartet. Całkiem ładnie wydanie, przy każdym rozdziale piękny rysunkowy ozdobnik. Z tyłu okładki oznaczona jako 4/5 płomienie w skali hot level. Czego się po niej spodziewałam? Na pewno nie tego co dostałam... Erotyk, no tak. Powinien być ten ogień, emocje, nawet jeżeli nie uczucia, to JAKIEKOLWIEK emocje, a on... {} Recenzja książki Rywalizacja

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe