Avatar @Anna30

@Anna30

38 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 lat. Ostatnio tutaj około 20 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
38 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 lat. Ostatnio tutaj około 20 godzin temu.

Recenzje książek

403 recenzje, w tym 16 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Krew z krwi

19.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie da się tego ukryć, że Pan Przemysław Piotrowski należy do tego pisarzy, którzy potrafią pozytywnie zaskoczyć niezależnie od tego, jaką porusza tematykę w swoich kryminałach. Z jego twórczością miałam okazję się wcześniej zapoznać i bardzo przypadła mi do mojego czytelniczego gustu z dziedziny chętnie czytanej przeze mnie kryminologii. Tym ra... {} Recenzja książki Krew z krwi

Sprzedawca

14.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość autorstwa Pana Krzysztofa Domaradzkiego jest mi znana bardzo dobrze ze wcześniejszych jego przeczytanych książek części cyklu powieści kryminalnej o Komisarzu Tomku Kawęckim. Pan Krzysztof Domaradzki jest młodym pisarzem lubiącym zaskakiwać wciąż swojego czytelnika, a może dzięki temu lepiej może, on przedstawić jak wygląda z jego punkt... {} Recenzja książki Sprzedawca

Jak przeżyć 50 lat i nadal cieszyć się życiem

9.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. ''Jak przeżyć 50 lat i nadal cieszyć się życiem'' autorstwa Pani Katarzyny Kozłowskiej z gatunku poradnik uważam jak najbardziej za bardzo dobrze przez nią napisany ze względu, gdyż w obecnie w dobie życia w tychże trudnych latach nie każdy przyzwyczaja się do tego, że przekroczył, magiczny wiek 50. Na samym początku zaciekawiło mnie ... {} Recenzja książki Jak przeżyć 50 lat i nadal cieszyć się życiem

Jego oczami

9.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy otrzymałam do przeczytania książkę debiutującej autorki na rynku wydawniczym Pani Agaty Gawrońskiej pt. '' Jego oczami'' to nie sądziłam tak szczerze, że spowoduje ona we mnie to, że opisana w niej historia mocno mnie wciągnie, abym mogła uczestniczyć w skomplikowanym wirze wydarzeń losów głównej bohaterki imieniem Julia. Po zapoznaniu się z ... {} Recenzja książki Jego oczami

Oczy mam tutaj

2.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po raz pierwszy miałam okazję przeczytać książkę, która mnie zaciekawiła z gatunku literatura młodzieżowa, gdyż autorka w sumie nie miała tak naprawdę łatwego zadania skonstruowania głównej bohaterki, gdyż uważam, że tak do końca problem jej związany z wyglądem nie był przez nią samą akceptowany. Książka autorstwa Pani Laura Zimmermann pt. '' Ocz... {} Recenzja książki Oczy mam tutaj

Ciepło. Najprzytulniejszy poradnik osiędbania

27.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rozpoczynając, zapoznanie się z twórczością bloga blimsien.com nieznanej mi do tej pory autorki Pani Niny Czarneckiej w książce pt. ''Ciepło Najprzytulniejszy poradnik osiędbania'' nie sądziłam, że moja dotychczasowa wiedza z zakresu psychologii, kulinarni będzie jeszcze bardziej intensywnie zgłębiona. Nie ukrywam tego faktu, że samo nadanie ksią... {} Recenzja książki Ciepło. Najprzytulniejszy poradnik osiędbania

BACKSTAGE. Kulisy męskiego topmodelingu

23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Świat modelingu odkąd pamiętam w latach 90 - tych skrywał dla mnie osobiście wiele tajemnic, gdyż interesowało mnie, jakie będą zaprojektowane nowe kreacje ubraniowe, które będą służyły osobom lubiącym je z miłą chęcią prezentować. Obserwowałam ze szczególną uwagą, z jaką to gracją po wybiegach wyglądają ubrania na modelkach, czy wyrażają one emo... {} Recenzja książki BACKSTAGE. Kulisy męskiego topmodelingu

Moja lewa joga

21.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wyruszając, w nieznaną mi do tej pory tajemniczą podróż wraz z Panią Pauliną Młynarską cieszę się, że mogę poznać jej twórczość i dostrzegać tego, co lubię najbardziej nowego, wnoszącego w poruszony główny znany temat, ale pomimo wszystko rozumiany inaczej. Muszę przyznać autorce czytanej przeze mnie książce pt. '' Moja lewa joga'' Pani Paulinie ... {} Recenzja książki Moja lewa joga

Stowarzyszenie leworęcznych

19.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rozpoczęłam zapoznawanie się z twórczością Pana Håkana Nessera od książki pt.'' Stowarzyszenie leworęcznych'' z serii Czarna seria. Lubię poznawać książki pisane o tematyce kryminalnej zarówno tej polskiej, jak i również zagranicznej, a w tym nieznanego mi do tej pory szwedzkiego autora książek kryminalnych Håkana Nessera. Opisywana w tym krymin... {} Recenzja książki Stowarzyszenie leworęcznych

Jak wychować nazistę. Reportaż o fanatycznej edukacji

5.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. ''Jak wychować nazistę. Reportaż o fanatycznej edukacji'' autorstwa Pana Gregora Ziemera stanowi przykład tego rodzaju literatury z pozoru nieoczekiwanego, a jednak mimo wszelkich dokonanych przez nas samych wcześniejszych przemyśleń na temat głównego poruszanego w niej zagadnień jest inną odskocznią widzianą z perspektywy prawdziwych ... {} Recenzja książki Jak wychować nazistę. Reportaż o fanatycznej edukacji

Kostandin

4.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W momencie rozpoczęcia czytania książki autorstwa Pani Magdaleny Winnickiej pt. ''Kostandin'' z cyklu: Grzechy mafii (tom 1) nie sądziłam, że należy ona do debiutów, a ja znajduję się w grupie Czytelników, którzy lubią poznawać twórczość autorów, którzy rozpoczynają swoją literacką podróż z opisywaniem losów bohaterów, którą mogę polubić bądź też ... {} Recenzja książki Kostandin

Wiek paradoksów. Czy technologia nas ocali?

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zdecydowałam się przeczytać książkę pt. '' Wiek paradoksów. Czy technologia nas ocali? '' nieznanej mi autorki Pani Natalii Hatalskiej, której twórczość nie miałam okazji poznać, gdyż zainteresowałam się tym, co ma ona do powiedzenia w poruszanych przez nią tematycznych zagadnieniach, które obecnie znane są na ogół współczesnemu światu, ale czy do... {} Recenzja książki Wiek paradoksów. Czy technologia nas ocali?

Ludzka miłość

1.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Twórczość autorstwa Pana José María Arguedas do tej pory nie była mi znana. Zanim rozpoczęłam czytać książkę pt.'' Ludzka miłość'' należącą do gatunku opowiadań zaczerpnęłam najpierw wiedzy na temat autora, która mi się spodobała ze względu na to, że poznawał, on z bliska świat żyjąc w kręgu razem z Indianami. Wzbudziło to moje zainteresowanie, ... {} Recenzja książki Ludzka miłość

Prosta sprawa

28.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy rozpoczęłam zapoznawać się z twórczością Pana Wojciecha Chmielarza, który to ma w sobie bardzo rzadko spotykaną cechę, która jest skryta w tajemniczej cząstce samego procesu tworzenia danej mu przedstawionej nowej historii. Jest ona związana z tym, co autor chce przekazać poprzez stworzenie w różnego rodzaju sytuacjach życiowych coś, co zwró... {} Recenzja książki Prosta sprawa

To, co musimy utracić, czyli miłość, złudzenia, zależności niemożliwe od spełnienia oczekiwan...

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z twórczością autorską Pani Judith Viorst nie miałam okazji jeszcze się do tej pory zapoznać. Zainteresowałam się główną treścią zamieszczoną w nadanym książce tytule pt. '' To, co musimy utracić, czyli miłość, złudzenia, zależności niemożliwe od spełnienia oczekiwania, których każdy z nas musi się wyrzec, by móc wzrastać'', gdyż uważam, że jest ... {} Recenzja książki To, co musimy utracić, czyli miłość, złudzenia, zależności niemożliwe od spełnienia oczekiwania, których każdy z nas musi się wyrzec, by móc wzrastać

Poznaj siebie. Karty emocji

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na samym początku moją uwagę zwróciła bardzo ciekawa forma wydania książki autorstwa Pań Katarzyny Miller, Joanny Olekszyk pt. '' Poznaj siebie. Karty emocji''. Gdy otworzyłam pudełko w pięknym kolorze czerwonym, a jego zawartość zaskoczyła mnie, gdyż ujrzałam estetycznie położoną książkę, a w środku znajdowały się pięknie zapakowane w folię kart... {} Recenzja książki Poznaj siebie

Matka niedostępna emocjonalnie. Jak rozpoznać i wyleczyć niewidzialne skutki zaniedbania w dz...

19.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Spojrzenie na obraz współczesnej matki dla niej samej i dla jej dziecka bywa najważniejsze, gdyż to ona stanowi autorytet i chce dla niego dążyć, ale pozostaje zadać sobie na sam początek pytanie: Czy potrafi być ona prawdziwą mamą, z okazywaniem mu uczuć na pokaz, czy jednak jest ona niedostępnie emocjonalnie? Uświadomienie roli mamy, którą odgr... {} Recenzja książki Matka niedostępna emocjonalnie

Kłamstwo w związku. Odejść czy zostać?

18.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyznam, że kiedy to następuje nagły przełom w związku, którego ja nie akceptuje, bo nie lubię, gdy w zachowaniu partnera pojawia się nagła zmiana polegająca na okłamywaniu. Nie jest łatwo przetrwać w związku, w którym to doświadcza się notorycznych kłamstw, a partner wypiera tego, co mówi, zasłaniając się tym, co wydarzyło naprawdę, a jednak uni... {} Recenzja książki Kłamstwo w związku. Odejść czy zostać?

Anioł Coltona

17.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Najbardziej ciekawiło mnie na samym początku poznanie nazwy cyklu: Sinners & Reapers (tom 3) oraz twórczość nieznanej mi do tej pory autorki Pani Agnieszki Siepielskiej. Nie ukrywam tego faktu, że lubię odkrywać tajemnice związane z losami bohaterów, którzy posiadają mocną i słabą stronę charakterów. Kiedy rozpoczęłam czytać tę książkę pt. '' An... {} Recenzja książki Anioł Coltona

Proste życie. Szczęście domowej roboty

11.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka autorstwa Pani Emily Kent pt. '' Proste życie. Szczęście domowej roboty'' to moim zdaniem bardzo pomysłowo opisany poradnik, z którego można dowiedzieć się wielu cennych porad dotyczących wybranego przez nas zagadnienia. Jestem nie tylko pod wrażeniem, jak autorka chce, abyśmy mogli, poczuć się spełnieni jeszcze bardziej to możemy, sami m... {} Recenzja książki Proste życie. Szczęście domowej roboty

Życie po traumie. Zeszyt ćwiczeń terapeutycznych

11.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie ma w życiu takich chwil, w których to nie odczuwalibyśmy poczucia samotności, braku zaufania, strachu, poczucia stuprocentowego bezpieczeństwa, wartości z powodu doświadczonych negatywnych przeżyć. Na pewno są wśród nas osoby, które doznały uczucia niespełnienia, poczucia winy, że coś w ich życiu potoczyło, się inaczej niż by oni w danym mome... {} Recenzja książki Życie po traumie. Zeszyt ćwiczeń terapeutycznych

Jak żyć bez lęku. 101 sposobów, aby się uwolnić od niepokoju, fobii, ataków paniki

10.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim rozpoczęłam czytać książkę pt. ''Jak żyć bez lęku. 101 sposobów, aby się uwolnić od niepokoju, fobii, ataków paniki'' autorstwa Tanya J. Peterson przekonałam się o tym na sobie, jak wielką rolę odgrywa stres w moim życiu. Szukałam wielu na samym początku rozwiązań, aby pokonać lęk, by poczuć się, że zostałam od niego na zawsze uwolniona. N... {} Recenzja książki Jak żyć bez lęku. 101 sposobów, aby się uwolnić od niepokoju, fobii, ataków paniki

Polskie camino. Przewodnik po Drogach św. Jakuba w Polsce

6.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Miło jest, podróżować do wybranych przez nas miejsc połączywszy tę pasję wspólną podejmowaną decyzją z naszą rodziną, jeśli mamy ku temu wolny czas oraz odpowiedni przewodnik dzięki, któremu możemy cieszyć się ich widokiem z bliska oraz przemierzać je śladami z myślą, że były, one były tworzone o osobie świętej związanej z kultem czci Matki Boskie... {} Recenzja książki Polskie camino. Przewodnik po Drogach św. Jakuba w Polsce

Sekrety dusz czyśćcowych

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zanim rozpoczęłam czytać książkę autorstwa Bł. Anny Katarzyny Emmerich pt.'' Sekrety dusz czyśćcowych'' spróbowałam we własnych wyobrażeniach, jak wygląda ten świat i zadać sobie osobiste pytanie: Jak ja widzę świat dusz przebywających w czyśćcu podobnie, jak autorka przedstawia czy jednak inaczej? Udzielona moja odpowiedź na to pytanie bardzo m... {} Recenzja książki Sekrety dusz czyśćcowych

Maryja, nasza Matka

4.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. ''Maryja, nasza Matka'' autorstwa ojca Livio Fanzaga uważam za bardzo dobrze opracowaną literaturę z gatunku biografie i wspomnienia na podstawie przeprowadzonej rozmowy z Vicką z Medziugorie o tym, jaki wpływ nią i pozostałych wybranych ludzi w objawieniach miała Matka Boska. Dla mnie na samym początku było niezwykłe zapoznanie się z... {} Recenzja książki Maryja, nasza Matka

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe