Avatar @Anna30

@Anna30

38 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 lat. Ostatnio tutaj około 19 godzin temu.
{} Napisz wiadomość
38 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 lat. Ostatnio tutaj około 19 godzin temu.

Recenzje książek

403 recenzje, w tym 16 recenzji wyróżnionych przez redakcję

"Pyszne 25"

10.07.2017

Pani Anna Starmach w swojej książce pt.” Pyszne 25 do 25 minut do 25 złotych” zaprasza Czytelnika do niezwykłej podróży w świecie kuchni , która przygotowaniu jest tania, łatwa i prosta. Pani Anna Starmach przybliża Czytelnikowi co jest dla niej ważne w trakcie powstawania każdego przepisu. Przykładem na to jest tort Babci Romy. Połączenie doskona... {} Recenzja książki Pyszne 25

"Kuchnia polska Potrawy z grilla"

28.06.2017

Książka pt „ Kuchnia Polska. Potrawy z grilla i sałatkowe dodatki ‘’ autorstwa Ewy Aszkiewicz, Wandy Jackowskiej zawiera przepisy na potrawy z grilla oraz sałatkowe dodatki, które stanowią kulinarny rarytas na talerzu podczas spotkań biesiadnych przy grillu. Lubię kiedy w książkach występuje wyjaśnienie jak zastosować daną potrawę przed jej właści... {} Recenzja książki Kuchnia polska. Potrawy z grilla

nauczyciel doskonały

12.06.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiele razy zastanawiałam się czy istnieje w ogóle doskonały nauczyciel? To pytanie zadawałam sobie jako uczennica, gdyż ocena końcowa – semestralna zawsze zależała od nauczyciela i jego podejścia do przedmiotu nauczania. Wizerunek nauczyciela to przede wszystkim stanowi całokształt sposób do realizacji swoich zamierzeń zawodowych względem swoich u... {} Recenzja książki Nauczyciel doskonały. Kształtowanie się nauczycielskiego zawodu, warunki, kryteria i mierniki efektywności pracy nauczyciela

"W słoiku. Przetwory przez cały rok"

10.06.2017

Książka pt. „ W słoiku przez cały rok ‘’ autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego. Na początku autorka dokładnie scharakteryzowała domowe metody konserwacji produktów. Dalszą część książki podzieliła na dwa zasadnicze rozdziały: Spiżarnia i Kredens. W ... {} Recenzja książki W słoiku. Przetwory przez cały rok

"Tandem"

8.06.2017

Twarda oprawa, a na okładce znajdują się połączone białe dłonie na tle zielonych liści.Pokrótce pomyślałam, że to może oznaczać symbol relacji międzyludzkich. Miałam takie pierwsze skojarzenie zanim zaczęłam czytać tą pozycję- sztukę sceniczną. W sztuce występuje 6 osób: Matka – Olga, ojciec – Marcel, syn- Hiruś, Adela- Ciotka, Helena – dziewczyna... {} Recenzja książki Tandem

"Artefakty"

8.06.2017

Tytuł tomiku poezji „Artefakty” daje dużo do myślenia, gdyż kojarzy mi się jako odbiorcy z indywidualnością, tęsknotą, miłością, postrzeganie wartości pozytywnych. Poetka Pani Magdalena Węgrzynowicz – Plichta jest bardzo dobrym obserwatorem. Przykładem tego jest wiersz Autoportret. Czytając jej wiersze , które są napisane od serca i sercem, nie z... {} Recenzja książki Artefakty

"Dyskurs kultury popularnej w społeczeństwie współczesnym"

10.05.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka wydawnictwa Impuls „Dyskursy kultury popularnej w społeczeństwie współczesnym”zawartością przypomina zeszyty naukowe wydawane przez uczelnie i ośrodki naukowe. Zawartością, bo niewątpliwie wyróżnia się od typowych zeszytów ładną, twardą oprawą i doborem papieru, czyniącym tę publikację lekką, pomimo 342 stron. Nie można natomiast mówić o „l... {} Recenzja książki Dyskurs kultury popularnej w społeczeństwie współczesnym

"Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane"

10.05.2017

To szósta już pozycja wydana przez Muzeum w Wilanowie w ramach serii „Polskie zabytki kulinarne”, pod redakcją niestrudzonego badacza staropolskiej kuchni – Jarosława Dumanowskiego. Tym razem współpracownikami Pana Profesora były Panie: Dorota Dias-Lewandowska i Marta Sikorska. „Staropolskie przepisy kulinarne” to zbiór aż 918 receptur, ale i inny... {} Recenzja książki Staropolskie przepisy kulinarne. Receptury rozproszone z XVI-XVIII w. Źródła drukowane

"Matka Teresa z Kalkuty” Droga do świętości"fantastyczna biografia o Matce Teeresie z Kalkuty

10.04.2017

Na samym początku chciałabym się powołać na słowa Matki Teresy z Kalkuty: Kiedy dotykam trędowatych i przemywam ich rany, dotykam ran samego Chrystusa. Jednym słowem Matka Teresa z Kalkuty w ludziach trędowatych odnalazła drogę do świętości, którą podążała od najmłodszych lat, aż do śmierci przyjmując na siebie cierpienie razem z cierpiącymi. W t... {} Recenzja książki Matka Teresa z Kalkuty” Droga do świętości

"Pokochałam wroga" warto pokochać

10.04.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tajemniczość, którą opisała w swojej książce Pani Mirosława Kareta „ Pokochałam wroga” skrywa wiele uczuć pozytywnych, które okazały się potem negatywne w oczekiwaniu na wydarzenia z jakimi spotkają następnie bohaterowie. Gdy rozpoczęłam czytanie to na samym początku zadałam sobie pytanie wynikające z tytułu książki: Czy ja potrafiłabym pokochać sw... {} Recenzja książki Pokochałam wroga

"Życie pasterza" warte poznania

10.04.2017

Każdy z nas czytelników jest ów pasterzem, który dąży do osiągnięcia tego celu w swoim życiu poprzez pracę. Praca pasterza do łatwych nie należy.Należy być bardzo dobrze przygotowanym na tego rodzaju wyprawę. Obowiązkowo wziąć ze sobą ubranie robocze,śniadanie, kanapki , buty, psy pasterskie. Wspólna praca podczas wyprawy przynosi pozytywne rezulta... {} Recenzja książki Życie pasterza

"W kręgu księżniczki Sułtany" świat , który warto poznać

10.04.2017

Jean Sasson w profesjonalny sposób podjęła się nie lada wyzwania dotyczącego problemu nierównego, niesprawiedliwego traktowania kobiet w Arabii Saudyjskiej. Bohaterką książki jest przyjaciółka o imieniu Sułtana autorki, która jest księżniczką. Księżniczka Sułtana to kobieta, waleczna, pomysłowa, przyjacielska, kochająca swoją rodzinę, pomocna w k... {} Recenzja książki W kręgu księżniczki Sułtany

"Pisanie prac i sztuka ich prezentacji" to prawdziwa sztuka nauki poprzez pisanie

10.04.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na ogół jest tak ,że pisanie prac sprawia wiele trudności językowych wśród grona uczniów, studentów, osób, które na co dzień mają do czynienia z prezentacjami, gdyż nie znają zasad odpowiedniego zaprezentowania swojej pracy. Podczas prezentacji istotna jest komunikacja językowa, która ułatwi pracę nad pisaniem prezentacji zanim ujrzy ona światło d... {} Recenzja książki Pisanie prac i sztuka ich prezentacji

Metoda projektów w nauczaniu języków obcych Małgorzata Niemiec - Knaś Nauka języka nie będzie...

28.03.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na początku zapoznając się autorstwa Pani Małgorzaty Niemiec - Knaś pt. Metoda projektów w nauczaniu języków obcych zadałam sobie pytanie następującej treści: Czy ja mogę nauczyć się języków obcych za pomocą metody projektów? Kiedy skorzystałabym z tej metody nauczania?, Co najbardziej sprawiło mi trudność podczas nauki metody projektów ? Podstawą... {} Recenzja książki Metoda projektów w nauczaniu języków obcych

"Zdrowe odżywianie i higiena kobiety ciężarnej"

8.03.2017

Grażyna Tuchmacher, która z zawodu jest technikiem żywienia ukończyła wydział Technologii Żywności na Akademii Rolniczej w Poznaniu. Swoje kulinarno-medyczne zainteresowania zrealizowała jako nauczycielka dorastającej młodzieży. Pasja oraz wieloletnia obserwacja nawyków żywieniowych nastolatków jak i mody na niezdrową żywność i elementarnego braku ... {} Recenzja książki Zdrowe odżywianie i higiena kobiety ciężarnej

Prmocja zdrowia i edukacja zdrowotna

8.03.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Autorka książki na wstępie wyjaśnia definicje słowa opierając się przy tym na własnym doświadczeniu i badań, które zostały wykonane wśród uczniów odnośnie wiedzy o zdrowiu i edukacji zdrowia. Na ogół jest tak, że istnieje mały zakres wiedzy o zdrowiu wśród nauczycieli i uczniów ze względu na brak dostępu na brak informacji w tym temacie. Ważne j... {} Recenzja książki Promocja zdrowia i edukacja zdrowotna

"TEN DRUGI. Opowieść misia Fredka"

27.02.2017

Autorka książeczki adresowanej dla dzieci pt. „Ten drugi. Opowieść Misia Fredka” Marta Szloser przekazała swoje odczucia jakie występują po utracie dziecka w wydanej przepięknie przez Wydawnictwo Impuls . Pani Marta doskonale przedstawiła problem, który występuje nie zawsze w młodych rodzinach nie przyzwyczajonych do cierpienia. Emocje zazwyc... {} Recenzja książki TEN DRUGI. Opowieść misia Fredka

"Ewa gotuje"

26.02.2017

Zaprezentowana książka pt. „Ewa Gotuje” jest zbiorem kulinarnych podróży i prezentacji przepisów pochodzących z jej autorskiego programu. Inspiracją do napisania tej oto książki jest pasja autorki do gotowania oraz przekazywania swojej wiedzy kulinarnej czytelnikowi. Swój warsztat kulinarny możemy kształtować każdego dnia i uzupełniać go wiedz... {} Recenzja książki Ewa gotuje

"Ewa gotuje. Ulubione"

26.02.2017

Autorka książki pt. „Ewa Gotuje ulubione” zaprasza każdego czytelnika do poznania swoich ulubionych dań, przystawek , zup i ciast. Dania zamieszczone w tej książce sporządzane szybko oraz cieszą się ogromną popularnością np. dania z makaronem, warzywa . Zdrowa kuchnia to poczucie konkretnego smaku i rozkoszowania się nim w przyrządzonych potrawa... {} Recenzja książki Ewa gotuje. Ulubione

"SŁODKI ŚWIAT EWY WACHOWICZ"

26.02.2017

Autorka książki pt. „Słodki świat Ewy Wachowicz” nie wyobraża sobie życia bez słodyczy. Podkreśla z dumą, że przywiązuje dużą uwagę do nich. Od najmłodszych lat swój warsztat szlifowała dzięki przepisom babci, mamy, a dzięki pomocy brata Artura mogła ją praktykować. Książka składa się z VI rozdziałów następującej treści: I: Moje najważniejsze ... {} Recenzja książki SŁODKI ŚWIAT EWY WACHOWICZ

"103 ciasta siostry Anastazji"

26.02.2017
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

103 Ciasta Siostry Anastazji wydane przez Wydawnictwo WAM stanowią początek drogi kulinarnej do przyrządzania ciast, które znajdują się w tej oto książce. Siostra Anastazja zaprasza Ciebie czytelniku, abyś poznał jak wygląda świat 103 ciast, które prezentują się na zdjęciach smakowicie, są skomplikowane w wykonaniu, gdyż wymagają cierpliwości p... {} Recenzja książki 103 ciasta siostry Anastazji

Ewa gotuje szybko" dobrze zjesz nawet i na szybko

22.12.2016

W książce pt. „Ewa gotuje szybko” autorka zawarła przepisy na smaczne i zdrowe potrawy, których przygotowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu. Obok przepisów można też znaleźć ciekawe podpowiedzi na dekoracje stołu. Książka składa się z VII rozdziałów następującej treści: I: Coś na ząb: Łosoś w trocinach wędzony, talar z łososia, śledzie a’ lawykopki,... {} Recenzja książki Ewa gotuje - szybko

"Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu.” Magdalena Gembacka

9.12.2016
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W pięknie wydanej, kolorowo ilustrowanej, książce (format A-4) można znaleźć przepisy na codzienne menu zaczynające się od śniadania poprzez dwudaniowy obiad, na deserach dla całej rodziny kończąc. Cennym uzupełnieniem są przepisy na zdrowe napoje i koktajle warzywno – owocowe. Autorka zachęca i przekonuje do zdrowego odżywia się. Książka składa si... {} Recenzja książki "Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu.”

Anna Todd Imagines

7.12.2016

Każde z zaprezentowanych opowiadań przez Annę Todd zaczyna od słów: „Wyobraź sobie, że … To miłe uczucie na jakiś czas stać się bohaterem opowieści i wyrwać się z codzienności , która nas otacza każdego dnia. Można dzięki temu znaleźć się innej bajce. Gdy przeczytałam pierwsze opowiadanie stwierdziłam, że ta książka jest dla... {} Recenzja książki Imagines

Katarzyna Sabela i Mirosława Cuper Trenuj umysł Zeszyt ćwiczeń do pracy z osobami z za...

2.12.2016

Autorki Katarzyna Sabela i Mirosława Cuper w sposób umiejętny przedstawiły - ćwiczenia na rozwiązanie problemu z zaburzeniami pamięci , o którym w społeczeństwie mówi się na ogół niechętnie. W zeszycie tym znajdziesz czytelniku: ćwiczenia z rysunkiem, z kalendarzem , ćwiczenia na zapamiętywanie, ćwiczenia językowe, anagramy, wykreślank... {} Recenzja książki Trenuj umysł

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe