Avatar @Deline

Daria Zet

@Deline
11 obserwujących. 13 obserwowanych.
Kanapowicz od 12 lat.
{} Napisz wiadomość
11 obserwujących.
13 obserwowanych.
Kanapowicz od 12 lat.

Recenzje książek

60 recenzji

"Książki muszą być ciężkie, bo w nich jest cały świat"

3.03.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cornelia Funke, autorka “Atramentowej Trylogii” nazywana jest "niemiecką Rowling". Oprócz trzech tomów cyklu rozpoczętego “Atramentowym sercem”, napisała również “Króla złodziei” i “Smoczego jeźdźca”. Cornelia początkowo pracowała jako ilustratorka książek dla dzieci. Zainspirowało ją to do stworzenia własnego świata i historii w nim osadzonej. Wła... {} Recenzja książki Atramentowe serce

Świeżak

20.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Świeżak” to książka polskiego autora, Henryka Gostomskiego. Ta pozycja spodobała mi się od samego początku, głównie z tego powodu, że jej fabuła nie powiela się w co drugim dziele. Z przyjemnością przeczytałam ją jednym tchem i teraz pozostaje mi zachęcić do niej także Was. Ludzie mają różne zdanie o osobach przebywających w Młodzieżowych Oś... {} Recenzja książki Świeżak

Dziedzictwo Agwatronu

11.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Za sprawą zwykłego przypadku, jakim dla Emmy było uratowanie nietoperza, dziewczyna przenosi się do innego wymiaru - krainy zwanej Agwatronem, w której będzie musiała zmierzyć się z lękiem do czarownic i wampirów, potwornymi “drugimi wcieleniami” syren, zabójczymi pieśniami trolli i zagadkami sprytnych dżinów. Nieoczekiwanie styka się też z traged... {} Recenzja książki Dziedzictwo Agwatronu

"Są więzienia gorsze od słów."

11.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie będę oryginalna, publikując recenzję “Cienia wiatru”. Mimo wszystko to zrobię, abyście mogli poznać moje odczucia związane z tym bestsellerem :) Myślę, że większość zna treść tej książki. Opis na okładce rozpyla w powietrzu słodką woń tajemnicy, która sprawia, że czytelnik musi zajrzeć do środka i poznać jej rozwiązanie. A nie jest to byle... {} Recenzja książki Cień wiatru

Skóra

4.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Oto myśli, które przychodzą ci do głowy, kiedy po powrocie do domu stwierdzasz, że twoja siostra zagłodziła się na śmierć, a ty padasz na kolana, żeby ją cucić: 1. Moja siostra jest płaska jak deska. W szatni widuję grubych kolesi z większymi cyckami. 2. Kiedy wykrzykuję w twarz siostry jej imię, wydaje mi się, że słyszę głos ojca. 3. Gdzie powinn... {} Recenzja książki Skóra

P.S. Kocham Cię

4.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pt. “P.S. Kocham Cię!” to debiut literacki Ceceli Ahern, irlandzkiej bestsellerowej pisarki. Utwór ten przypadł do gustu czytelnikom w ponad 40 krajach świata. Został też zekranizowany w 2007r. Akcja książki rozgrywa się w Dublinie, stolicy Irlandii. Główną bohaterką jest młoda kobieta, Holly Kennedy, która żyje w związku ze swoim mężem, ... {} Recenzja książki P.S. Kocham Cię!

Poczwarka

4.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy z nas ma plany, marzenia. Jednak mało kto dopuszcza do siebie myśl, że coś może się nie udać. Przecież na świecie żyje tyle ludzi, więc dlaczego to akurat nam los miałby rzucić kłody pod nogi? Adam i Ewa to bogate małżeństwo, które ma właściwie wszystko - dobrą pracę, dom i przede wszystkim siebie. Do szczęścia brakuje im tylko jednego, ... {} Recenzja książki Poczwarka

Bardzo biała wrona

4.02.2011
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każda dziewczyna marzy o miłości rodem z bajki. Wyobraża sobie, że jej partner będzie księciem zdolnym do każdego poświęcenia, byle tylko wywołać uśmiech na twarzy swojej księżniczki. Czasem rzeczywistość jest łudząco podobna do fantazji... Natalia właśnie rozpoczyna pierwszą klasę liceum. Już na początku września zostaje zauważona przez st... {} Recenzja książki Bardzo biała wrona

Gone. Zniknęli. Faza pierwsza: Niepokój

4.02.2011

Ilu z nas kiedykolwiek pomyślało, jak wyglądałby świat bez dorosłych? Ile razy pragnęliśmy, aby oni wreszcie “zniknęli”? W naszej wyobraźni wiązało się to z samymi plusami - brak kontroli, brak zakazów, brak szlabanów. Jednak wszystko ma wady i zalety... Cykl “Gone. Zniknęli.” autorstwa Michaela Granta pokazuje, jak groźne i niebezpieczne może być ... {} Recenzja książki Faza pierwsza: Niepokój

Stowarzyszenie Umarłych Poetów

24.07.2010
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka została napisana na podstawie filmu o tym samym tytule, w którym główną rolę zagrał Robin Williams. Opowiada ona o siedmiu chłopcach uczęszczających do Akademii Weltona, a także o ich nowym nauczycielu języka angielskiego - Johnie Keatingu. Keating prowadzi niecodziennie lekcje, nie do końca zgodne z czterema zasadami akademii (tradycja, ho... {} Recenzja książki Stowarzyszenie Umarłych Poetów

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe