Avatar @IMOD

@IMOD

Kanapowicz od 4 miesięcy. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.
Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 4 miesięcy. Ostatnio tutaj 1 dzień temu.

Recenzje książek

12 recenzji

Czas na twoją pokutę

16.06.2022

„Pokuta” Łukasza Łuszczkiego z pozoru wydaje się nieskomplikowaną lekturą. Ania znajduje Adama, który pojawił się w pamiętniku jej zmarłej siostry Marty. Chce nim manipulować, by zemścić się za to, co spotkało jej rodzeństwo, bo przecież została z dwuletnim siostrzeńcem. Nawiązuje z chłopakiem relacje, by jak najlepiej zrealizować swój plan. Hist... Recenzja książki Pokuta

Opowieści o byciu człowiekiem

30.04.2022

„Opowieści Wickerlandzkie” to powieść Alfreda Grubkáina. Główny bohater szesnastoletni August Reinnis chciał miło i beztrosko spędzić kolejny dzień wakacji we Flechtwerku. Niestety ten pełny zabawy czas przerywa informacja o nadchodzącym niebezpieczeństwie ze strony wrogiego państwa. Młodzieniec zostaje zwerbowany do armii. W tamtym momencie życ... Recenzja książki Opowieści Wickerlandzkie

Ekstremista

23.03.2022

Twórczość Remigiusza Mroza wprost uwielbiam. Także nie będzie niczym nowym jeśli będę dążyć do zagłębienia się w coraz nowszych dziełach pisarza. Widać jednak różnicę między początkami serii a ich kontynuacjami. Wiele uważa, że zmiany na gorsze. Pokochałam serię z Gerardem Edlingiem. Brutalność, pomysłowość, dreszcze i zagadkowość opisywały "Beha... Recenzja książki Ekstremista

Iluzjonista

23.03.2022

Remigiusz Mróz zaskakuje nas po raz kolejny w kontynuacji serii z Gerardem Edlingiem i przychodzi do nas z "Iluzjonistą". Zdecydowanie wygrywa w całej tymczasowej trylogii. Do naszego byłego prokuratora dochodzą wiadomości od szanowanego Domańskiego z informacją o zamordowanej kobiecje umieszczonej na tafli jeziora a na niej wypalony pytajnik. Ca... Recenzja książki Iluzjonista

Pewnej nocy poszliśmy do lasu

23.03.2022

"W głębi lasu" było moim pierwszym zetknięciem z twórczością Harlan'a Coben'a. Sama nie wiem dlaczego sceptycznie pochodziłam do książki jednego ze słynnejszych pisarzy kryminałów i thrillerów. Oj jak bardzo pan Coben mnie zaskoczył. Głównym bohaterem jest Paul Coperland - prokurator okręgowy, opiekunów obozu PLUS. Właścicielem obozu był ojciec j... Recenzja książki W głębi lasu

To kłamstwo cię zabije

23.03.2022

Na imprezie sprzed roku ktoś umarł (dla jednej uczestniczki nie taki zwykły ktoś), w płonącym samochodzie w lesie. Pięcioro nastolatków grało swoje role i do tej pory nikt nie powiedział prawdy. Przybywają do odizolowanej rezydencji na wzgórzach, oczekując, że wezmą udział w konkursie z główną nagrodą w wysokości 50 000 $. Nie zdają sobie sprawy, ... Recenzja książki To kłamstwo cię zabije

Elita

23.03.2022

W rywalizacji o uwielbienie urokliwego Maxona oraz o koronę w tym totalitarnym królestwie pozostało tylko sześć kandydatek, która z nich podbije serca księcia, poddanych oraz samego króla? Pierwszy tom serii "Rywalek" był wprost wspaniały więc grzechem byłoby jej nie kontynuować. Przeczytałam już wszystkie trzy części losów naszej Americi i "Elit... Recenzja książki Elita

Spędźmy razem nasze ostatnie chwile

23.03.2022

Niezliczenie wiele usłyszałam już pozytywnych opinii na temat powieści Adama Silvera, także stwierdziłam, ze nadszedł mój czas, moje 24 godziny na zapoznanie się z historią "Nasz ostatni dzień". Nasi główni bohaterowie dostają informację od Prognozy Śmierci, że to ich ostatnia doba życia. Mateo i Rufus to z pewnością dwa różne charaktery. Oboje ni... Recenzja książki Nasz ostatni dzień

Mała księżniczka

23.03.2022

Ojciec odprowadza uroczą Sarę do pensji, gdyż ten wyrusza na wyprawę. Matka dziewczynki zmarła tuż po porodzie, dlatego kapitan jest jej całą rodziną. Jego córka charakteryzuje się świetną znajomością języka francuskiego, ogromną dobrocią, niewyobrażalną wyobraźnią, inteligencją i chęcią rozwijania się. W związku z jej statusem materialnym traktow... Recenzja książki Mała księżniczka

Ekspozycja na Giewoncie

27.02.2022

Jedną ze słynnejszych cyklów Remigiusza Mroza jest cała historia komisarza Wiktora Forsta. Wraz z niedawna wydana siódmą częścią "Przepaść" stwierdziłam, że czas zapoznać się z urokliwym komisarzem. Akcja dzieje się w górach gdy brutalny morderca eksponuje swoje mordercze dzieła na Giewoncie. W ciałach niewinnych zamordowanych zostawia pewne monet... Recenzja książki Ekspozycja

Nieodgadniona historia nieodnalezionej

25.02.2022

"Nieodnaleziona" była moją pierwszą książką Mroza, jak tamtą książką bardzo się zachwyciłam i pokochałam tak wiadome było, że moim priorytetem będzie przeczytanie drugiej części. Chociaż nie byłam jeszcze świadoma, że autor postanowił kontynuować losy Damiana, gdyż na "Nieodgadnioną" trafiłam przypadkiem. Tak naprawdę, pierwszy tom tego cyklu mógł... Recenzja książki Nieodgadniona

Bahewiorysta

25.02.2022

Wyemitowano serial pt. "Behawiorysta" tak więc stwierdziłam, że książka Mroza o tym tytule musi mieć w sobie jakiś błysk. Sam pomysł na fabułę wciągnął mnie kompletnie. Nieuchwytny zamachowiec wtargnął do przedszkola grożąc niewinnym dzieciom i ich wychowankom. Pojawia się transmisja na żywo z owego przedszkola, zorganizowana przez nasz zły charak... Recenzja książki Behawiorysta

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl