Avatar @Karalajn

@Karalajn

1 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 7 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 7 lat.

Recenzje książek

25 recenzji

TOKSYCZNYM MĘŻCZYZNĄ MOŻE BYĆ DLA NAS KAŻDY

16.11.2014

Każda kobieta na swojej drodze może spotkać toksycznego mężczyznę. Toksycznym mężczyzną może być dla nas każdy – ojciec, brat, mąż, partner, szef czy nawet kolega z pracy lub znajomy. W książce “Toksyczni mężczyźni” Lillian Glass w jasny i klarowny sposób uświadamia nas kto i dlaczego jest dla nas toksyczny. W książce tej nie dość, że poznamy def... {} Recenzja książki Toksyczni mężczyźni

Wnuczka Raguela

19.10.2014

“Wnuczka Raguela” to powieść w której głównymi bohaterami są młode, bezdomne osoby. Poznajemy je, gdy już od jakiegoś czasu żyją na ulicy i starają codziennie przetrwać. Młody chłopak przypadkiem poznaje dziewczynę i od tamtej chwili obiecuje sobie, że ją odnajdzie i zaopiekuje się nią. Od tego momentu dowiadujemy się jak wygląda życie na ulicy ... {} Recenzja książki Wnuczka Raguela

Mroczny zakątek

6.10.2014

Klan Dayów mógł istnieć aż po dziś dzień. Pech chciał, że syn rody rudy świr Ben Poprosił szatana o dar ciemnej mocy I zarżnął rodzinę pewnej mroźnej nocy. Udusił Michelle gołymi rękami Po Debby zostały tylko mokre plamy Na końcu wykończył swą matkę Patty, Odstrzelił jej łeb, wbił w pierś nóż zębaty. Najmłodsza Libby znalazła ukrycie I żyje do ... {} Recenzja książki Mroczny zakątek

W towarzystwie aniołów

1.10.2014

Czy wierzysz w istnienie aniołów? Jak wyobrażasz sobie anioła? Czy kiedykolwiek spotkałeś go na swojej drodze? Czy zdajesz sobie sprawę, że otaczają nas anielscy obrońcy? “W towarzystwie aniołów” to 26 opowieści o osób, które na swojej drodze spotkały anioła, lub grupę posłańców. Autor zastrzega, że każda z tych historii, została dogłębnie zwery... {} Recenzja książki W towarzystwie aniołów

Skup się!

15.09.2014

"Skup się! Prosta droga do sukcesu" to jedna z kilku książek Pana Leo Babauty, którego chyba nie muszę już nikomu przedstawiać. Jedni znają go z książki: Minimalizm, inni z bloga ZenHabits. Czy potrafisz się skupić na jednej czynności? Czy Twoja praca w domu bądź na podłożu zawodowym jest nastawiona na wielozadaniowość czy może wielopr... {} Recenzja książki Skup się. Prosta droga do sukcesu

Prawdziwy mężczyzna

13.09.2014

"Męskość nowe spojrzenie" to książka, która ukazuje nam cechy prawdziwego, dojrzałego mężczyzny. "Męskość nowe spojrzenie" to nie tylko pozycja dla mężczyzn, ale również dla kobiet. Na przestrzeni lat, wiele zmieniło się w męskości teraźniejszych, obecnych wśród nas mężczyzn. Czasy, które często zmuszają nas do wyrzeczeń lub przyjmowania na si... {} Recenzja książki Męskość nowe spojrzenie

Zabócze emocje

20.08.2014

"Zabójcze emocje" to jedna z lepszych książek na temat emocji, umysłu i ducha jaką w ostatnim czasie przeczytałam. Autor książki Dr Don Colbert jest dyplomowanym ekspertem w praktyce rodzinnej. Zdobył obszerną wiedzę z zakresu medycyny żywieniowej oraz zapobiegawczej. Poradnik "Zabójcze emocje" podzielony jest na dwie części. W pierwsz... {} Recenzja książki Zabójcze emocje

Znaleziony

14.08.2014

"Znaleziony" to powieść która lekko mnie zaskoczyła. Myślałam, że będzie to książka typowo o miłości i zmagania kochanków. Tymczasem przedstawia ona różnice, nie tylko kulturowe między głównymi bohaterami, ale również sprzeczności wynikające z różnic płci. Julie Summers, dziewczyna z bogatego domu, wolny duch, który na co dzień porabia to na co ma... {} Recenzja książki Znaleziony

Nie chcesz wiedzieć

31.07.2014

Są sytuacje kiedy czasami lepiej być nieświadomym pewnych spraw, pewnych sytuacji. Prawda często boli lub komplikuje już i tak trudne okoliczności. W takim położeniu znalazła się Ava – główna bohaterka “Nie chcesz wiedzieć”. Avę poznajmy już na samym początku jako kobietę zagubioną, delikatnie ujmując - z lekkimi zachwianiami emocjonalnymi i depre... {} Recenzja książki Nie chcesz wiedzieć

Kilka sekund od smierci

21.07.2014

Książka “Klika sekund od śmierci” to druga księga trylogii Cobena, której bohaterem jest nastolatek Mickey. Niestety nie zauważyłam tego w bibliotece i książkę wypożyczyłam. Mimo to nie była to powieść, której nie dało się czytać nie znawszy fabuły pierwszej części – poniekąd narracja Mickeya często wracała do spraw z przeszłości. Fakty można było ... {} Recenzja książki Kilka sekund od śmierci

10 zwyczajów szczęśliwych matek

17.07.2014

"10 zwyczajów szczęśliwych matek" to nie tylko typowy poradnik. To również opowieści wzięte z życia innych kobiet, które Pani Meg znała osobiście. To między innymi na ich przykładach autorka książki chce nam zwrócić uwagę na podstawowe zwyczaje szczęśliwych matek. Wiele z tych opowieści jest bardzo wzruszająca. Poradnik w krótkich dziesięciu rozd... {} Recenzja książki 10 zwyczajów szczęśliwych matek

Piąta Fala

2.07.2014

Nie lubię powieści science fiction, nie lubię powieści przygodowych, nie przepadam za wątkami miłosnymi. Ale mimo, iż "Piąta Fala" zawierała po troszkę z każdego wyżej wymienionego gatunku, nie mogłam przestać jej czytać. Zahipnotyzowała mnie. Dosłownie. Żałuję, że sięgnęłam po nią tak późno. Czy kiedykolwiek zastanawialiście się jak wygląda natar... {} Recenzja książki Piąta Fala

Madeleine

29.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Madeleine" to moja pierwsza przeczytana powieść Mari Consilii Lakotty. Nie będę ukrywać, że ze względu na dawny styl pisania autorki - książkę z samego początku czytało mi się dość opornie. Jednak wraz z rozwojem całej fabuły, powieść coraz bardziej mnie pochłaniała. Na samym początku poznajemy Madeleine - młodą francuską studentkę, oraz jej prz... {} Recenzja książki Madeleine

OD WIELBICIELA DO PRZEŚLADOWCY

21.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Leona wraz z Wolfgangiem tworzą rodzinę. Pobieżnie patrząc – wydawałoby się - normalny związek. Niestety, od jakiegoś czasu - Wolfgang ma o wszystko i o nic pretensje do Leony, obarcza ją winą, oraz wyrzutami za różne niedociągnięcia w ich życiu i małżeństwie. Leona w międzyczasie staje się świadkiem samobójstwa kobiety i chcąc podzielić się wstrzą... {} Recenzja książki Wielbiciel

Klinika śmierci

18.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sara Lowell sławna dziennikarka telewizyjna, która jest w związku małżeńskim z Michaelem Silvermanem – koszykarzem i gwiazdą ligi NBA – w jednym z programów talk-show “NewsFlash” przeprowadza wywiad z pastorem Sandersem. Rozmowa miała toczyć się na temat podatków, których pastor nie uregulował, a tymczasem Sanders zmienia tor rozmowy i zaczyna się ... {} Recenzja książki Klinika śmierci

O miłości, małżeństwie i rodzinie

14.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"O miłości, małżeństwie i rodzinie" to poradnik autorstwa Józefa Augustyna SJ - polskiego jezuity, kierownika duchownego, rekolekcjonisty oraz redaktora czasopism i twórcy artykułów. Ktoś może zapytać - "co o rodzinie, miłości i małżeństwie może powiedzieć mi ksiądz, rekolekcjonista i kierownik duchowny w jednym?" Osobiście odpowiem - wiele. Zwłas... {} Recenzja książki O miłości, małżeństwie i rodzinie

Grom z jasnego nieba

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Grom z jasnego nieba" to moja pierwsza przeczytana książka autorstwa Erika Larsona, amerykańskiego historyka oraz dziennikarza. Obecnie mieszka w Seattle, wraz z żoną i trzema córkami, pisuje do różnych czasopism. Zadebiutował powieścią: “Diabeł w Białym mieście” – prawdziwą historią dwóch mężczyzn, która ma doczekać się ekranizacji z Leonardem Di... {} Recenzja książki Grom z jasnego nieba

Szklany klosz

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie będzie to zwykła recenzja - bo pewnie już nie jedną czytaliście - bardziej chcę zwrócić uwagę na rzeczy, które szczególnie utkwiły mi w świadomości. Czytając, bardzo zapadł mi w pamięci fakt, że autorka powieści po jej publikacji popełniła samobójstwo. Zaczęłam dokładniej zagłębiać się w jej biografię i doczytałam, że chorowała na zaburzenie a... {} Recenzja książki Szklany klosz

Łowcy głów

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę przeczytałam jednym tchem. Na samym początku poznajemy Rogera Browna, który ma dobrą pracę, drogą willę oraz rewelacyjną, kochającą go żonę. Robert to pewien siebie facet, który jest tak zadufany w sobie, że nie widzi nic oprócz czubka własnego nosa - niestety Brownowi wydaje się jednak, że jest zupełnie inaczej. I to jeden z powodów, który... {} Recenzja książki Łowcy głów

Zbrodniarz

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Zbrodniarz” to moja pierwsza przeczytana książka Pani Karin Slaughter, amerykańskiej pisarki powieści kryminalnych i thrillerów. Pierwsza debiutancka powieść: “Zaślepienie” otrzymała nagrodę The Dagger Award za najlepszy debiut. Powieści nie było mi dane przeczytać. I choć naczytałam się samych dobrych opinii na temat twórczości Pani Karin– począt... {} Recenzja książki Zbrodniarz

Księżniczka z lodu

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwsza książka Pani Camilli jaką przeczytałam - była powieść: “Zamieć śnieżna i woń migdałów”. Niestety pozycja ta nie przypadła mi do gustu – a już zupełnie nie rozumiałam porównań Camilli Läckberg do Stiega Larssona. Nawet na którymś z blogów wdałam się na ten temat w dyskusję i w obronie Pani Camilli usłyszałam/przeczytałam, że nie powinnam si... {} Recenzja książki Księżniczka z lodu

Jedenaście minut

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jedenaście minut opowiada o dziewczynie Marii, która przeżywawszy swoją pierwszą nieudaną miłość - postanawia nigdy się nie zakochać, oraz podejmuje ryzykowną decyzję. Emigruje do Szwajcarii w celu znalezienia lepszej pracy i zostaje tam... prostytutką. Maria jednak jako młoda, ambitna dziewczyna, pragnie swój zawód - nawet jeżeli polega on na pros... {} Recenzja książki Jedenaście minut

Jak żyć z hashimoto

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Choruję na przewlekłe limfocytowe zapalenie tarczycy - Hashimoto - jest to choroba o podłożu autoimmunologicznym. Oznacza to, że mój układ odpornościowy atakuje tarczycę i niszczy ją. W wyniku tego mam niedoczynność tarczycy. Ponieważ jest wiele wątków na temat choroby w internecie oraz forum – a mój lekarz niestety jest mało komunikatywny – stwie... {} Recenzja książki Jak żyć z Hashimoto? Poradnik dla pacjenta

Tańcz, tańcz, tańcz

9.06.2014

Marzec 1983 - poznajemy głównego bohatera, który na samym początku powieści opowiada nam o śnie. Śni o hotelu “Pod Delfinem”, gdzie przed kilkoma laty mieszkał z dziewczyną o imieniu - Kiki. Dziewczyna ta w śnie płacze nad nim - nad głównym bohaterem. Ponieważ jest on dziennikarzem piszącym na zlecenie - nie myśląc zbyt długo dzwoni do hotelu i rez... {} Recenzja książki Tańcz, tańcz, tańcz

Mocni ojcowie, mocne córki

9.06.2014
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Czy chcesz, aby Twoja córka wyrosła na samodzielną, uczciwą, pełną pokory i szacunku do siebie i innych osobą? Czy chcesz, aby córka zachowywała się jak księżniczka czy jak pionerka? Czy umiesz przekazywać córce wartości i utrzymywać zasady w domu? Czy wiesz jakie błędy wychowawcze popełniasz? Czy jesteś nadrodzicem? Jakimi kategoriami myślą Twoje ... {} Recenzja książki Mocni ojcowie, mocne córki

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl