Avatar @Karolka123

@Karolka123

2 obserwujących. 5 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 10 lat.
{} Napisz wiadomość
2 obserwujących.
5 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 10 lat.

Recenzje książek

17 recenzji

Genialna książka!

6.11.2012

Nikt w życiu nie ma lekko, to wiadome jest wszystkim. Ale nie można zaprzeczyć, że człowiekowi o wiele lżej jest na duszy wtedy, kiedy w tych kłopotach wspiera go ktoś bliski – mama, tato, siostra. I mimo, że w każdej rodzinie czasami wybuchają awantury – większe lub mniejsze, miłe jest uczucie, że mamy gdzie wracać, że w naszym domu ktoś z utęskni... {} Recenzja książki Drzazga

I wciąż ją kocham

26.09.2012

Na książki Nicholasa Sparksa miałam ochotę już od dawna. Wiele osób poleciło mi już jego książki, od wielu usłyszałam słowa uznania dla jego prozy. Kiedy w końcu dostałam taką okazję, aby móc przeczytać książkę „I wciąż ją kocham”, nie mogłam się doczekać kiedy w końcu będę mogła się za nią zabrać. Zwłaszcza, że na okładce jest jedna z moich ulubio... {} Recenzja książki I wciąż ją kocham

Niezwykły dar Julii

23.09.2012

„Dotyk Julii” autorstwa Tahereh Mafi to książka o której już od dnia premiery było w literackim świecie głośno. Recenzje, które można było przeczytać bywały różne – czasami negatywne, czasami bardzo pozytywne. Również i ja miałam okazję zapoznać się z książką – jakie są moje wrażenia? Julia nie jest zwykłym człowiekiem – kiedy kogoś dotknie, jej d... {} Recenzja książki Dotyk Julii

Blondynka i pies

16.09.2012

Ludzie niepełnosprawni są między nami wszędzie. Czasami nawet nie dostrzegamy ich obecności lub może nie chcemy ich dostrzec. Udajemy, że nie ma ich pośród nas, że nie istnieją. Kiedy ostatni raz pochyliliśmy się nad kimś słabszym? Zwykle nie mamy na to czasu. A może warto poznać życie kogoś na wózku? Magda ma zanik mięśni i musi jeździć na wózku ... {} Recenzja książki Blondyn i blondyna

Klasyka sama w sobie

16.09.2012

W życiu każdego nastolatka przychodzi taka chwila, że zaczyna się buntować, nie zgadzać z otoczeniem. Chce się wyróżniać, być oryginalny, ale jednocześnie nie chce być inny. Chciałby być bardziej samodzielny i niezależny, ale nie zgadza się na zrzucanie na niego wszystkich obowiązków. O takim właśnie buncie młodzieńczym możemy przeczytać w książce,... {} Recenzja książki Buszujący w zbożu

Balsam dla duszy... dziewczynki...

8.01.2012

Książka znaleziona w bibliotece, sięgnęłam po nią pod wpływem impulsu, zachęcił mnie chyba tytuł. Przeczytałam w dwa wieczory. Nad recenzją siedzę już od kilkunastu dni. Nie wiem co mam o niej napisać. Zacznę od tego, że tytuł jest niezwykle trafny. W książce znajduje się kilkadziesiąt opowiadań dziewczyn, które mówią o sobie, zwierzają się ze swo... {} Recenzja książki Balsam dla duszy dziewczyny

Korespondencja z Aniołem Stróżem

8.01.2012

W dzisiejszych czasach półki w księgarniach są zawalone ksiażkami o aniołach. Najczęściej te stworzenia nachodzą ludzi, ktoś je spotyka, ktoś zmienia się w anioła. Ale czy znajdzie się tam ksiażka o własnym Aniele Stróżu? Tego chyba jeszcze nie było. Zwłaszcza w formie listów. „Miłość szczera, nawet jeśli odchodzi, zawsze będzie powracać.” Książk... {} Recenzja książki Listy w niebieskich kopertach

Morze potworów

8.01.2012

Pierwsza część przygód o młodym herosie - Percy'm Jacksonie, zachwyca wielu czytelników, także i mnie. Po przeczytaniu "Złodzieja pioruna", wprost nie można doczekać się następnej części. Ja także z utęsknieniem czekałam aż ta książka wpadnie w moje łapki. Kiedy ją dostałam od razu zaczełam czytać. Co z tego wynikło? „- Czy ty się nigdy nie czujes... {} Recenzja książki Morze potworów

Wichrowe Wzgórza - klasyka wszechczasów

8.01.2012

Emily Bronte, urodzona 30 lipca 1818 w Thornton, West Yorkshire i zmarła 19 grudnia 1848 w Haworth, była angielską pisarką i poetką. W ciągu swojego życia napisała tylko jedną książkę - "Wichrowe wzgórza". Ale właśnie tej książki nie da się zapomnieć. Jest jedyna w swoim rodzaju i zachwycająca. Dlaczego? „Masz, na co zasłużyłaś. Sama siebie zabiła... {} Recenzja książki Wichrowe Wzgórza

Żona piekarza - książka dla każdego!

26.12.2011

Książka jest moją pierwszą wymianą wydawniczą, więc byłam do niej bardzo pozytywnie nastawiona.Lecz kiedy tylko przekartkowałam książkę, troszkę się zdziwiłam. Mój optymizm zgasł, a gdzieś zakiełkowała myśl, że ta książka okaże się klapą. Na całe szczęście się myliłam. Do małego francuskiego miasteczka przyjeżdża wraz z żoną młody piekarz Aimable... {} Recenzja książki Żona piekarza

Wyspa na ulicy ptasiej

8.12.2011

O II wojnie uczymy się w szkole, w wielu miastach można zobaczyć jej skutki, zniszczenia, bieda. Wszyscy wiemy że były to straszne lata, pełne strachu i nienawiści. Ale ja nigdy nie osobiście nie czytałam tak osobistej książki o wojnie jak "Wyspa na ulicy Ptasiej". Książka opowiada o jedenastoletnim Alku, który jest Żydem, więc razem z rodzicami m... {} Recenzja książki Wyspa na ulicy Ptasiej

Wizyta w "Sklepiku z Niespodzianką"

8.12.2011

Okładka, moim skromnym zdaniem, jest jedną z najładniejszych okładek, jakie widziałam. Idealnie dobrane, ciepłe kolory, radosne zdjęcie (przymykam oko na to, że nie do końca pokrywa się z treścią :D ) i wstążka dopełniająca całości. Aż chce się rozpakować ten niezwykły prezent i dowiedzieć się, co też kryje w środku. Kiedy otwieramy pierwszą stron... {} Recenzja książki Sklepik z Niespodzianką. Bogusia

Przygoda w cyrku - Kraina Imago

8.12.2011

Książkę wziełam tylko ze względu na autorkę. Isabel Abedi to jedna z moich ulubionych pisarek, czytałam kilka poprzednich je powieści i wiem, że genialnie pisze. Jednak muszę przyznać, że gdybym jej nie znała, nie sięgałabym po tę książkę. Okładka wcale nie zachęca, szaro-brązowe tło z zielonkawymi elementami, nie tylko zdradza treść książki, ale t... {} Recenzja książki Kraina Imago

Niezwykła historia o zwykłej książce - Atramentowe serce

8.12.2011

Cornelia Funke -autorka książek dla dzieci i młodzieży, nazywana "niemiecką Rowling". Ilustrowanie książek zainspirowało ją do pisania własnych tekstów. Napisała m.in. "Atramentową Trylogię". „Atramentowe serce” jest pierwszą książką tej niezwykłej serii. Nie można jej raczej zaliczyć do najchudszych książek-liczy sobie prawie 500 stron. Jednak myś... {} Recenzja książki Atramentowe serce

Pierwszy tom o niezwykłym herosie - Percy Jackson'nie

8.12.2011

Bogowie greccy - Zeus, Hera, Atena - kojarzą nam się przede wszystkim z starożytną Grecja. Odległy świat tysiące lat wstecz, inna epoka, inne czasy. A co by było gdyby nagle okazało się, że z Olimpu przenieśli się na sześćsetne piętro wieżowca w Los Angeles? Czy jest to możliwe? Dla pana Riordana widocznie było. Napisał świetną powieść o dwunastole... {} Recenzja książki Złodziej Pioruna

Uwielbiany czarodziej wszechczasów - Harry Potter

8.12.2011

Cóż, nie oszukujmy się, Harry Potter jest znany na całym świecie. Każde normalne dziecko słyszało o niezwykłym czarodzieju, czytało książkę lub widziało film. Oprócz mnie xD Owszem słyszałam o milionowych nakładach książek pani Rowling, ale nigdy po nie nie sięgałam. Postanowiłam się jednak przełamać, chcąc dowiedzieć się co w nich jest takiego mag... {} Recenzja książki Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Cukiernia pod Amorem - lektura każdej kobiety!

8.12.2011

O tej powieści słyszałam tak wiele dobrych opinii, że postanowiłam powieść osobiście zakupić. Kiedy już w domu zaczęłam ją czytać, odepchnęła mnie od razu. Początek nie przyciągała, więc odłożyłam książkę na półkę, aby przeleżała tam sobie kilka tygodni. Dopiero niedawno sięgnęłam po nią jeszcze raz, dając jej jeszcze jedną szansę. W tej książce ... {} Recenzja książki Cukiernia pod Amorem. Zajezierscy

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe