Avatar @Kasandra98

Kasandra Jankowiak

@Kasandra98
Kanapowicz od ponad 6 lat.
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od ponad 6 lat.

Recenzje książek

21 recenzji

W krainie elfów...

12.04.2015

Jeśli chodzi o opowieści o elfach, to jest to trochę odmienny gatunek fantasy. Rzadko zdarza mi się sięgnąć po powieści, w których pojawiają się te właśnie stwory leśne. Niektórzy ludzie twierdzą, że jest to gatunek przeznaczony wyłącznie dla dzieci, co wręcz mnie irytuje, ponieważ uważam, że nie jest to do końca prawda. Julie Kagawa nie stworzyła... {} Recenzja książki Żelazny Król

Koszmar z dzieciństwa

31.03.2015

"Ocean na końcu drogi" opowiada historię siedmioletniego chłopca mieszkającego na wsi. Wszystko rozpoczyna się, kiedy to lokator, wynajmujący pokój u jego rodziców, ukradł im samochód i popełnił w nim samobójstwo, budząc tym czynem pradawne moce, które lepiej byłoby zostawić w spokoju. Pojawiają się mroczne stwory spoza naszego świata i mały chłopi... {} Recenzja książki Ocean na końcu drogi

Coś pięknego...

29.03.2015

"Czy wiesz, że anioły naprawdę czasem przebierają się za ludzi i schodzą na ziemię?" Mark jest dwudziestokilkuletnim mężczyzną, któremu właśnie zawalił się cały świat. Stracił stypendium, dzięki któremu udawało mu się opłacać studia, w wypadku właśnie zginęła jego ukochana mama i do tego wszystkiego jego ojciec nie chce go znać. Żyje więc w miaste... {} Recenzja książki Szukając Noel

Kolejny romans...

29.03.2015

"Tak miało być" opowiada historię dziewiętnastoletniej Anny, która odkąd tylko pamięta, jest zakochana w piętnaście lat starszym od niej Evanie. Desperacko próbuje zwrócić na siebie jego uwagę, lecz bezskutecznie. Evanowi pochlebia jej zainteresowanie, ale uważa on, że Anna jest za młoda na poważny związek. Kiedy dziewczyna oznajmia mu, że przejrza... {} Recenzja książki Tak miało być

"Dotyk złodziejki"

21.03.2015

"Najzręczniejsza złodziejka Londynu przyłapana na naprawdę gorącym uczynku..." "Dotyk złodziejki" to pierwszy tom elektryzującej sagi erotycznej, składającej się z trzech różnych historii. Akcja rozgrywa się w dziewiętnastowiecznym Londynie. Sytuacja rodzinna Violi Preston, znanej także jako Złodziej z Mayfair, zmusza ją do kradzieży drogich klejn... {} Recenzja książki Dotyk złodziejki

"Czy jesteś gotowa zaryzykować wszystko dla miłości, Winter Blackwood Starr?"

18.03.2015

"Istnieje świat, w którym miłość może zabić lub uczynić nieśmiertelnym." Czy wiecie jak to jest, kiedy całe wasze życie wywraca się do góry nogami? To właśnie przydarzyło się nastoletniej Winter Starr. Jednego dnia zawalił jej się cały świat. Kiedy jedyna bliska jej osoba, czyli jej babcia, trafia do szpitala, ponieważ uległa dziwnemu i niewytłuma... {} Recenzja książki Winter

Czyli o poszukiwaniu własnej tożsamości.

18.03.2015

Zapewne nigdy nie zastanawiało Was, jak to jest kiedy cały Wasz świat przewraca się do góry nogami w ciągu jednego dnia. Jeśli ktoś tego nie doświadczył, to nie ma szans sobie tego wyobrazić. Delia Hopkins ma wspaniałe życie. Mieszka w małym miasteczku w stanie New Hampshire. Ma przystojnego narzeczonego, ukochaną córeczkę wspaniałego ojca, lojalne... {} Recenzja książki Zagubiona przeszłość

Czy aby na pewno taki martwy?

18.03.2015

Sookie Stackhouse jest dwudziestu kilku letnią kelnerką w barze w małym miasteczku Bon Temps, w Luizjanie. Z natury jest spokojna, zamknięta w sobie, nie chodzi na randki. Ale powodem nie jest jej uroda, bo jest bardzo atrakcyjną blondynką. Niestety, ma pewien dar - potrafi czytać w ludzkich umysłach. Dar, który nazywa swoim przekleństwem, a mężczy... {} Recenzja książki Martwy aż do zmroku

O perypetiach nastolatki.

18.03.2015

Życie szesnastoletniej Oli i jej rodziny wywraca się do góry nogami, kiedy umiera jej mama. Dziewczyna nie potrafi się z tym pogodzić. Na jej głowie spada zbyt wiele obowiązków, między innymi opieka nad młodszym braciszkiem, gotowanie, pranie, sprzątanie, a zbuntowana dwunastoletnia siostra Oli nie zamierza jej niczego ułatwiać. Wszyscy oczekują od... {} Recenzja książki Świat do góry nogami

Przyszłość zapisana w pamiętniku.

18.03.2015

Tamara jest z tego typu dziewczyn, które zawsze dostają to, czego zapragną. Urodzona w zamożnej rodzinie irlandzkiego pochodzenia, wychowywała się w domu z prywatną plażą, szafą pełną markowych ciuchów i własną luksusową łazienką. Kiedy jej ojciec popełnia samobójstwo, życie Tamary i jej matki wisi na włosku. Bank zajmuje im dom, a one sprzedają ws... {} Recenzja książki Pamiętnik z przyszłości

Jak kocha, to poczeka.

18.03.2015

John, zaraz po ukończeniu szkoły średniej zaciąga się do armii, a tam przechodzi prawdziwą szkołę pewności siebie oraz męskości. Kiedy dostaje przepustkę, wraca do swojego rodzinnego miasta i tam poznaje Savannah - dziewczynę swoich marzeń, która jest młodszą o dwa lata studentką pedagogiki oraz wolontariuszką, która wraz z przyjaciółmi, w ramach d... {} Recenzja książki I wciąż ją kocham

Dziwny fakt czy czysta fikcja?

18.03.2015

Daniel to młody wykładowca prawa, który pewnego dnia zostaje odwiedzony przez starszego mężczyznę - Ernesta Schneidera, który - ku zdziwieniu Daniela - wie o jego życiu bardzo wiele, co jest dość nietypową sytuacją, ponieważ mężczyźni spotykają się po raz pierwszy. Ernest pozostawia mu tajemniczy wpis w książce, a mianowicie wiadomość od Niny. A ki... {} Recenzja książki Nina, prawdziwa historia

Ono

18.03.2015

Ewa, dziewiętnastolatka pochodząca z polskiej, biednej rodziny, pragnie być taka, jak jej koleżanki: imprezować chodzić na randki, itp. W sylwestrową noc postanowiła zrobić się "na bóstwo". Mimo braku funduszy, udało jej się zdobyć idealną sukienkę na dyskotekę. A nawet... zbyt idealną. Dziewczyna przesadza z alkoholem i wsiada do samochodu z trójk... {} Recenzja książki Ono

W ogóle nie Beznadziejny.

18.03.2015

"Czasem odkrycie prawdy może odebrać nadzieję szybciej niż wiara w kłamstwa." Siedemnastoletnia Sky uświadamia to sobie, kiedy spotyka Deana Holdera, który ma tak samo złą reputację, jak ona. A do tego chłopak wzbudza w niej emocje, których nigdy wcześniej nie doznała. W jego obecności Sky odczuwa fascynację oraz strach, ale ożywają i wspomnienia,... {} Recenzja książki Hopeless

Oj, Szary, Szary...

18.03.2015

Przypadkowe spotkanie nieśmiałej i niezdarnej studentki Anastasii oraz bogatego i przystojnego biznesmena dało początek fali namiętności, która z czasem wcale nie osłabła. Jednak wspólne życie okazało się nie lada wyzwaniem, któremu młoda para dzielnie stawia czoła w imię łączącej ich miłości. Kochankowie wciąż dryfują po wzburzonym morzu uczuć ora... {} Recenzja książki Nowe oblicze Greya

"Niegrzeczna pani jest, panno Steele."

18.03.2015

Rozstanie młodej studentki Anastasii Steele i charyzmatycznego miliardera Christiana Greya okazuje się bolesne dla ich obojga. Ogarnięci obsesyjną tęsknotą kochankowie nie mogą bez siebie żyć. Więc kiedy Christian proponuje Anastasii zupełnie nowy układ, na całkiem innych warunkach, dziewczyna od razu się zgadza. Wkrótce zaczynają poznawać siebie n... {} Recenzja książki Ciemniejsza strona Greya

"Chcę, aby twój świat zaczynał się i kończył na mnie."

18.03.2015

Anastasia Steele to młoda, niewinna studentka literatury, która w zastępstwie za chorą przyjaciółkę jedzie przeprowadzić wywiad dla studenckiej gazety z 'rekinem biznesu', przystojnym i zamożnym Christianem Greyem. Mężczyzna od samego początku onieśmiela ją i fascynuje. W powietrzu jednak wisi coś elektryzującego, czego dziewczyna nie potrafi nazwa... {} Recenzja książki Pięćdziesiąt twarzy Greya

"Wszyscy tęsknimy za wolnością, a ona jest nieosiągalna."

18.03.2015

Ostatnia część serii o Starym Królestwie była tą, która najbardziej mi się spodobała. Opowiada ona historię nastoletniej Clariel, która jest typem samotnika, a najbardziej na świecie lubi przebywać pośród dziczy lasu. Marzy, aby pewnego dnia stać się jednym z Pograniczników i spędzać czas jako łowca i strażnik. Jednak jej plany zostają rozwiane, ki... {} Recenzja książki Clariel

"Ostatnia nadzieja dla żywych."

18.03.2015

"Potęga zła wobec mocy dobra, groza, niebezpieczeństwo i dramatyczny wyścig z czasem. Ostatnia nadzieja dla żywych." Lirael, córka Clayrów i nowa następczyni Abhorsenów, wraz z księciem Samethem oraz ich towarzyszami muszą powstrzymać potężnego Orannisa, który zagraża światu i życiu istniejącym na nim oraz straszliwe działanie jego tajemniczej m... {} Recenzja książki Abhorsen

"Lirael, córka Clayrów"

18.03.2015

Od wydarzeń, które miały miejsce w "Sabriel" minęło około czternastu lat. W Starym Królestwie nastąpiło wiele pozytywnych zmian odkąd król Touchstone I powrócił na tron. Oczywiście z udziałem młodej Abhorsen. Lirael, to czternastoletnia czarodziejka, która niegdyś została opuszczona przez matkę. Jednak nie czuje się ona prawdziwą córką Clayrów. Nie... {} Recenzja książki LIRAEL

"Czy to wędrowiec wybiera drogę, czy droga wędrowca?"

18.03.2015

"Wystarczy tylko jeden wojownik, by zwyciężyć śmierć." Sabriel jest jedyną córką maga Abhorsena. Dziewczyna dorasta w bezpiecznym świecie Wawerley College, z daleka od rodzinnej krainy. Jednak, gdy dowiaduje się, że jej ojciec zaginął, opuszcza szkołę, porzuca spokojne życie i wyrusza na spotkanie z przeznaczeniem. Aby zmierzyć się z potęgą Krainy... {} Recenzja książki Sabriel

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe