Avatar @Kasia_Galczynska

Kasia Gałczyńska

@Kasia_Galczynska
2 obserwujących. 11 obserwowanych.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.
{} molskie.oczyKasi
{} Napisz wiadomość
2 obserwujących.
11 obserwowanych.
Kanapowicz od 6 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.

Recenzje książek

42 recenzje

'' MIRROR MIRROR ''

26.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każdy ma przyjaciół , jedni mogą ich wyliczać bez końca , drudzy maja ich tyle co palców u ręki a czasem nawet mniej albo wcale … Ale czy ktoś ma takich przyjaciół lub przyjaciela który oddał by za nas życie ? Uratował by nas ? Pomógł w potrzebie , w najgorszym momencie naszego życia ? Niestety takich osób jest bardzo mało , większość z nas i t... {} Recenzja książki Mirror, mirror

'' JASNOWIDZ ''

26.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jasnowidz … Osoba która potrafi zobaczyć wszystko mając w rękach rzecz zaginionej , poszukiwanej , zamordowanej osoby . Ile osób w to wierzy ? A ile osób uważa ze to kłamstwo ? Zdania są różne i podzielone . Osobiście dopóki nie przeczytałam biografii Krzysztofa Jackowskiego byłam też niedowiarkiem ale gdy to się zmieniło , zmieniło się tez m... {} Recenzja książki Jasnowidz na policyjnym etacie

'' HOPELESS ''

24.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Każda miłość ma swoja historie . Każda miłość ma swoje plusy i minusy . Każda miłość polega na kłótniach , wspomnieniach , cichych dniach i niespodziankach . Trylogia opowieści o Sky i Deanie Holderze pokazuje przykład miłości z wieloma przejściami , wręcz pokazuje przykładną miłość a nie na siłę tworzoną . Ich historia jest także przykładem... {} Recenzja książki Hopeless

'' ANIOŁY ŚNIEGU ''

19.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kryminały to coś co zaczęło moja historie z czytaniem … Gdy sięgam po kryminał odkładam go na półkę przeczytanych na drugi dzień . Taka samą historie miała książka '' Anioły śniegu '' Jamesa Thomsona która opowiada o tym do czego jesteśmy zdolni gdy chodzi o miłość , zdradę , zemstę . W zmrożonym , bardzo zimnym południowym kręgu polarnym docho... {} Recenzja książki Anioły Śniegu

'' NIECZYSTE WIĘZY ''

19.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

K.N.Haner autorka '' Nieczystych więzy'' i wielu innych książek stworzyła kolejne dzieło prowokując wiele kobiet do myślenia na temat tego czego naprawdę pragną … Głowna bohaterka '' Nieczystych więzy '' skromna , cicha, pełna leku , wypełniona złymi wspomnieniami , doświadczeniami , zaczyna staż w dużej korporacji co zmienia ja o 180 stopni i uk... {} Recenzja książki Nieczyste więzy

'' NIEznajomi ''

5.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kobieta i mężczyzna ich relacja to związek , narzeczeństwo , małżeństwo , raz szczęśliwe , raz nieudane . Każdy z nas na pewno był albo jest w szczęśliwym związku ale gdy nagle zmienia się on w koszmar ? I jedna z osób nagle mówi ze cię nie zna ? Nie pamięta ? Uważa cię za '' NIEznajomą " ? Czy z dnia na dzień możemy stracić pamięć bez żadneg... {} Recenzja książki NIEznajomi

'' Ludzie potrafia latać ''

1.10.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' LUDZIE POTRAFIĄ LATAĆ '' Nigdy nie czytałam książki która była zbiorem przeróżnych opowiadań kilku osób . Zawsze uważałam ze to nic ciekawego ale książka ''Ludzie potrafią latać '' zmieniła moje zdanie . Zawarte są w niej opowiadania krótkie , o różnych historiach , śmiesznych , wzruszających ale każda z nich na swoim końcu ma tzw. '' morał ... {} Recenzja książki Ludzie potrafią latać

'' Pocztówki z powstania ''

28.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wiktor Krajewski w swojej książce opisuje jak ludzie przeżyli i jak żyli podczas Powstania Warszawskiego które wybuchło w 1944r. Czytając taka książkę dowiaduje się sporo nowych rzeczy ale w dalszym ciągu ludzi takich jak ja jest mało tak samo jak książek o takiej tematyce . Czemu ludzie boją się czytać i tworzyć takie książki ? Urodziłam się... {} Recenzja książki Pocztówki z Powstania

''Kołysanka z Auschwitz "

28.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Temat Auschwitz i książek stworzonych na jego temat już znamy i wiemy jak to wyglądało , potrafimy sobie wyobrazić ale czy ktoś zastanawiał się jak wyglądało tam życie dzieci ? Czy miały one warunki do życia , nauki ? Matki z dziećmi miały w ogóle jakieś życie w tym miejscu ? Mario Escobar autor '' Kołysanki z Auschwitz " pokazał w swojej książ... {} Recenzja książki Kołysanka z Auschwitz

'' I nie było juz nikogo ''

23.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' AGATA CHRISTIE '' Jeśli ktoś szuka kryminału z morałem , kryminału na zimne jesienne dni , za niedługo też zimowe , powinien swoje czytelnicze oczy skierować na książki autorstwa Agaty Christie . Wszystkie książki tej autorki maja w sobie coś co przyciąga , sama okładka daje do myślenia co będzie rozwiązaniem zagadki i wraz z bohateram... {} Recenzja książki I nie było już nikogo

'' 13 powodów ''

23.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' Ach ta dzisiejsza młodzież '' hmm skąd ja znam to zdanie ? Słyszę je prawie codziennie w autobusie , szkole , na ulicy , no wszędzie gdzie bywam ja i moi rówieśnicy . Niestety wszyscy jesteśmy oceniani według tego słynnego zdania tyko dlatego bo jesteśmy młodzi, mamy depresje , mamy zły czas , zły dzień ale często tez dlatego bo prosimy drugą o... {} Recenzja książki 13 powodów

'' Naszyjnik z turmalinem ''

16.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' Naszyjnik z turmalinem '' Czy ktoś zastanawiał się kiedyś jakie ma korzenie ? Kim była jego rodzina ? Gdzie mieszkali , jak żyli ? Większości z nas wystarczy to kim są nasi dziadkowie , rodzice i nigdy nie zagłębiamy się dalej bo po co , nie mamy na to czasu ani chęci … Praca , dom , kariera ważniejsze … Kolejna rzeczą która powinna ... {} Recenzja książki Naszyjnik z turmalinem

'' Małe wielkie rzeczy ''

15.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' MAŁE WIELKIE RZECZY '' Czy ktoś kiedyś zdołał przewidzieć kiedy jego życie zmieni się o 180 stopni ? Niestety nikt nie zna ani dnia ani godziny , minuty , sekundy . Henry Frasher też tego nie wiedział , nie czuł kiedy , gdzie to nastąpi ale nadtopiło w mało oczekiwanym momencie . Henry to chłopak który w czasie szkolnym bardzo lubił się bawi... {} Recenzja książki Małe wielkie rzeczy

'' Cudowny chłopak ''

15.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' CUDOWNY CHŁOPAK '' R.J Palacio stworzyła cykl książek poruszający temat który wywołuje w mnie bardzo dużo emocji , nerwów i współczucia . Tematem tym jest odrzucenie przez otoczenie ze względu na wygląd , chorobę , stan majątkowy … Do tej pory odnoszę wrażenie że większość osób na świecie nie wie co to akceptacja ani nie zna jej definicji …... {} Recenzja książki Cudowny chłopak

" Jedna na milion "

13.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' JEDNA NA MILION '' Choroba jest rzeczą której nie możemy wybrać, nie możemy przewidzieć kiedy przyjdzie , kiedy uderzy i kiedy zmieni nasze życie o 180 stopni . Najczęściej naszą reakcją jest smutek , depresja , rezygnacja z życia i z wszystkiego wokół… Główna bohaterka powieści Aleksandry Bugno '' Jedna na milion '' pokazuje zachowanie któreg... {} Recenzja książki Jedna na milion

'' Pmiętnik narkomanki ''

9.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' BARBARA ROSIEK '' Jest to autorka książek która opisuje życie w uzależnieniu od narkotyków. Historie które opisuje są jej historiami , które sama przeszła i przeżyła. Dzięki Barbarze Rosiek i jej książce '' Pamiętnik narkomanki '' zaczęłam swoją przygodę z książkami i czytaniem . Co było tego powodem ? Jej osoba , jej prawdziwość i to żeby ... {} Recenzja książki Pamiętnik narkomanki

'' 25 lat niewinności ''

9.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' 25 LAT NIEWINNOŚCI '' Tomasz Komenda … Odsiadywał wyrok za zabójstwo w którym nie brał udziału , nie było go tam ani żadnej części jego osoby . Jego historia opowiada jak szybko potrafimy oceniać i skreślać drugiego człowieka nie próbując dać mu szansy na powiedzenie ani jednego słowa … Tomasz Komenda cała swoja młodość i najlepsze chwil... {} Recenzja książki 25 lat niewinności

'' Skrzywdzona ''

4.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' NATASHA PRESTON '' Jest to autorka której książki są związane z tematyka kryminału , sensacji a czasem nawet horroru . '' Uwiezione '' , '' Będziesz moja '' , '' Skrzywdzone '' , '' Uwikłane '' to książki w których opisane są historie opowiadające o różnych grupach przyjaciół miedzy którymi wszystko jest dobrze , spędzają każdą wolna chwile ... {} Recenzja książki Skrzywdzona

'' Będziesz moja ''

4.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' NATASHA PRESTON '' Jest to autorka której książki są związane z tematyka kryminału , sensacji a czasem nawet horroru . '' Uwiezione '' , '' Będziesz moja '' , '' Skrzywdzone '' , '' Uwikłane '' to książki w których opisane są historie opowiadające o różnych grupach przyjaciół miedzy którymi wszystko jest dobrze , spędzają każdą wolna chwile ... {} Recenzja książki Będziesz moja

''Uwikłana ''

4.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' NATASHA PRESTON '' Jest to autorka której książki są związane z tematyka kryminału , sensacji a czasem nawet horroru . '' Uwiezione '' , '' Będziesz moja '' , '' Skrzywdzone '' , '' Uwikłane '' to książki w których opisane są historie opowiadające o różnych grupach przyjaciół miedzy którymi wszystko jest dobrze , spędzają każdą wolna chwile ... {} Recenzja książki Uwikłana

'' Uwięzione ''

4.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' NATASHA PRESTON '' Jest to autorka której książki są związane z tematyka kryminału , sensacji a czasem nawet horroru . '' Uwiezione '' , '' Będziesz moja '' , '' Skrzywdzone '' , '' Uwikłane '' to książki w których opisane są historie opowiadające o różnych grupach przyjaciół miedzy którymi wszystko jest dobrze , spędzają każdą wolna chwile ... {} Recenzja książki Uwięzione

'' Notatki samobójcy ''

4.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Coraz częściej młodzi ludzie aby zwrócić na siebie uwagę lub wstydzą się swoich decyzji i boją się odrzucenia posuwają się do najgorszej decyzji … Ich decyzją jest odebranie sobie życia z powodu środowiska które nie wie co to '' akceptacja ''. Jeff nastolatek z normalnej rodziny , wychowany w dobrym domu , postanawia przerwać swoje życie p... {} Recenzja książki Notatki samobójcy

'' Miłość z snu ''

1.09.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

'' MIŁOŚĆ Z SNU '' Zdarzyło się wam kiedyś że sen stał się realny i wydarzył się naprawdę ? Mi osobiście może dwa , trzy razy … Albo śniła wam się codziennie jedna postać w różnych sytuacjach i miejscach razem z tobą , a ta osoba tak naprawdę nie istniała ? Mi nigdy , może parę razy ale zazwyczaj gdy mi się cos już śni to są różne , niekonk... {} Recenzja książki Miłość ze snu

'' Strażnik ''

30.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Hubert to normalny nastolatek 21 wieku , ma przyjaciół , rodzinę , chodzi do szkoły , lubi dziewczyny , niczego się nie boi … Pewnego dnia będąc na szkolnej wycieczce nie spodziewa się ze to co się wydarzy może być jawa a nie snem . Budzi się w obcym miejscu , wokół obcych miejsc i ludzi , w obcym ciele , nie pamięta niczego i nie spodziewa się... {} Recenzja książki Strażnik

'' Najtwardsza stal ''

30.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cole Scarlett stworzyła trylogie o przyjaźni , problemach codzienności i o historiach które wywołują wiele emocji … '' Najtwardsza Stal '' pierwszy tom trylogii porusza temat przemocy , okrutności wobec kobiet i tego że niektórzy mężczyźni nie wiedzą że nic nie jest ich własnością . Głowni bohaterowie poznają się w bliskim mi sercu miejscu czyl... {} Recenzja książki Najtwardsza stal

{}