Avatar @Krasnoludek

Wyrażone Słowami

@Krasnoludek
5 obserwujących. 5 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 lat. Ostatnio tutaj 19 dni temu.
{} Napisz wiadomość
5 obserwujących.
5 obserwowanych.
Kanapowicz od 8 lat. Ostatnio tutaj 19 dni temu.
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
15.10.2019
Komiks, który uczy i zachwyca niezwykłymi ilustracjami, potrafi wprowadzić w zadumę, jest to książka, która pozwala się rozmarzyć, a przy tym może stanowić wspaniały środek do rozmowy z dziećmi na ważne tematy. Polecam
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
1.04.2014
Jeszcze brakuje mi trochę do końca, ale już moge powiedzieć, że to swietna ksiażka :) Jedna z lepszych, jakie ostatnio przyszło mi czytać :) Mamy barwnych bohaterów, niesamowite przygody,w które łatwo uwierzyć, trzymajace w napięciu zakrety losu i magię, która zniewala czytelnika :)
21.02.2014
Książka warta uwagi, nie tylko ze względu na opis przeżyć głównego bohatera, ale również na tło historyczne, które zostaje delikatnie zaakcentowane przez autora.
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
5.02.2014
Książka, która byłaby genialnym podręcznikiem, ciekawym doświadczeniem dla ucznia. Dla mnie to nośnik ważnych informacji, emocji, nauka patriotyzmu, lojalności i odwagi. Polecam.
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
17.12.2013
Pomysł dobry. Bohaterom należy się pewne dopracowanie, akcja ginie śmiercia tragiczną już w pierwszym rozdziale,
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
25.11.2013
Ostatnio urządziłam wam pokaz moich małych wynurzeń na temat poezji1. Wszystko po to, aby moją kosmicznie niewielką wiedzę z lekka poukładać, usystematyzować myśli i podjąć się poniekąd dużego wyzwania: zmierzenia się z wierszami poety, który odbiega od naszych szkolnych stereotypów. Możliwe, że starszy czytelnik (znaczy się osobnik podchodzący pod...
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Rzeczywiście autorka ostro zmieniła tor lotu. Na poczatku może troszkę razic natłok bohaterów, ale później...czysta poezja;) Polecam.
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Druga część wydaje mi się całkowicie zbędna - niszczy dobry obraz bohaterki, czyni z niej osobę irytującą, z chęcią też wycięłabym z niej "Tą wiedźmę M", która czyta z kostki rubika - przez nią książka wiele razy straciła na pędzie akcji. Jestem niezadowolona. Na dzień dzisiejszy wygrywa "Wiśniowy Dworek". :)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Przyjemna książeczka, szczególnie na teraźniejsze jesienne dni;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Książka naprawdę świetna. Poleciła mi ją... dwunastoletnia dziewczynka:) Naprawdę dobrze się bawiłam podczas jej czytania:) Polecam:)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Pięknie wydana baśń, która od zawsze kojarzyła mi się z dziadkami;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami na temat tej książeczki, ze względu na to, że zostały tu zawarte dwa opowiadania wyrwane ze zbioru - niby taka forma zwiększenia sprzedaży i różne tego typu pitu pitu. Moim zdaniem forma jest, jak najbardziej odpowiednia dla osób, które autora dopiero poznają i chcą tę znajomość rozwinąć pomalutku. Opowi...
18.10.2013
Książka prowadzona w formie wywiadu. Bardzo interesująca i poszerzająca naszą wiedzę na temat losów Żydów po Holocauście. Polecam :)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Książka początkowo nie wzbudziła we mnie zachwytu. Dopiero po paru rozdziałach dobrze się w nią wczułam i odpadłam:) Książka, którą szczerze mogę polecić;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.10.2013
Jest to moje czwarte spotkanie z autorką i jestem trochę zawiedziona. Autorka wszystkie przeczytane przeze mnie pozycje buduje według jednego, utartego schematu - zagubiona kobieta, w 100 różnych związkach. Niestety przy 'Listach miłości" już mi się to przejadło,tym bardziej, że przy końcu książki bohaterka skutecznie mnie zraziła.
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
2.10.2013
Niestety: pomysł dobry, talent duży, ale treść zbyt usypiająca. Trudno.
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
22.06.2013
Książka lekka i przyjemna w odbiorze. Napisana w sposób jak najbardziej zachęcający do podróży;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
18.06.2013
Książka po którą warto sięgnąć, aby poukładać sobie wiedzę zaczerpniętą z telewizyjnych wiadomości. Zabójstwa, samobójstwa, korupcja, mafia... wszystko w naszym polskim grajdołku. Polecam.
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
15.06.2013
Książka zniewala swoją prostotą, jasnym spojrzeniem i podjętą próbą opisu walki pomiędzy tym co młode, rewolucyjne i oburzające w oczach starszych, a tym co nakazuje dumna Chińska tradycja. Polecam;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
15.06.2013
Jak zawsze w przypadku tej autorki książka okazała się ciekawa i intrygująca. Bohaterzy pełni uczuć, wad i zalet, nieprzewidywalni,fascynujący. Temat choć niby banalny to bardzo interesujący. Polecam;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
30.05.2013
95 stron dobrej lektury, która nie tylko zniewala,śmieszy i dziwi, ale także uczy. Moje pierwsze spotkanie z autorem, na pewno nie ostatnie.;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
28.05.2013
Książka dość zawiła, a mimo to czyta się ją szybko, lekko i przyjemnie do czego autorka już dano mnie przyzwyczaiła. Rozbrajający humor, małe intrygi i nietuzinkowi bohaterowie, którzy starają się budować jakoś swoją przyszłość;) Polecam każdej pani szukającej chwili wytchnienia przy lekturze, którą połyka się tak prędko, jak tabliczkę czekolady;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
28.05.2013
Książka ma swój urok, jednak wydaje mi się, że autorka troszkę kulawo rozwinęła motyw romansu pomiędzy głównymi bohaterami - ich połączenie wydaje się być przeprowadzone na siłę, zbyt mały rozpęd z początku zbyt szybki rozpęd przy końcu. Mimo wszystko czyta się szybko, łatwo i przyjemnie;)
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
28.05.2013
Książka w trakcie lektury może wzbudzić niesmak, wręcz nienawiść do głównej bohaterki, której przemiana wdaje mi się całkowicie nieszczera. Jednakże nie da się od niej oderwać w trakcie czytania, Alys potrafi zaczarować czytelnika i porwać go we wspaniały i okrutny czas panowania Henryka VII, choć wydaje mi się, że niektóre drobne fakty historyczne...
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}
28.05.2013
Druga część zachwyca mniej niż pierwsza - autor całkowicie skupił się na historii nie dając nic z siebie w bohaterów, którzy stali się sztucznymi marionetkami, zamiast stwarzać wrażenie zywych osób na kartach powieści. Jedyne co zapisuję na plus to bardzo dobre opisy krajobrazów, troszke bardziej niż w przypadku pierwszego tomu skoncentrowana akcja...
nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe