@LaylaA

Kanapowicz od 7 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 7 lat.

Recenzje książek

10 recenzji

Złoci musza poczuć ból. Muszą się go bać !

6.12.2015

Darrow au Andromedus, sławny absolwent Instytutu Marsa, wspina się coraz wyżej po szczeblach kariery wśród Złotej Elity. Jego drogę znaczy krew nie tylko wrogów, lecz i przyjaciół. Jednak celem Darrowa nie jest awans i bogactwo. Młodzieniec wypełnia inną misję – próbuje osłabić Złotych tyranów od wewnątrz i obalić ich bezwzględne rządy nad ludzkośc... {} Recenzja książki Red Rising: Złoty syn

Kwiaty na poddaszu

24.11.2015

Wciągająca opowieść o rodzinnych tajemnicach i zakazanej miłości. Szczęśliwą z pozoru rodzinę Dollangangerów spotyka tragedia - w wypadku samochodowym ginie ojciec. Matka z czwórką dzieci zostaje bez środków do życia i wraca do swego rodzinnego domu. Niezwykle bogaci rodzice mieszkający w ogromnej posiadłości, wyrzekli się córki z powodu jej małżeń... {} Recenzja książki Kwiaty na poddaszu

Kto walczy z potworami, sam musi stać się potworem.

21.11.2015

A więc zacznijmy od początku. Od początku który dla niektórych może się wydawać niezbyt ciekawym i przyjemnym, ale dla Darrow'a jest wszystkim czego potrzebują. Ma kochającą żonę Eo, rodzinę na której może polegać, jedynym problemem jest jego praca i świat podzielony na kolory. Jako że Darrow jest Czerwonym jak cała jego rodzina, musi pracować na r... {} Recenzja książki Red Rising. Złota krew

Maggie Stiefvater "Ukojenie" tom III

1.04.2015

@Link Ostatnia część tego emocjonującego cyklu. Grace jest wilkiem a Sam jest człowiekiem, nie wszyscy się tego spodziewali. Sam bardzo tęskni za ukochaną, wie że w lesie jest dla niej bardzo niebezpiecznie, jednak nadal pozostaję dla niego zagadką gdzie się znajduję. Isobelle nie odbiera telefonów od Cola, próbuje wymazać go z pamięci, wcześniej p... {} Recenzja książki Ukojenie

Maggie Stiefvater "Niepokój" tom II

1.04.2015

@Link Kolejny tom serii Wilkołaki z Mercy Falls. W tej części. Grace i Sam są w sobie szaleńczo zakochani i nie wyobrażają sobie życia bez siebie. Niestety wszystko co dobre kiedyś musi się skończyć. Sam jak zawsze zostaję na noc u dziewczyny, w pewnym momencie Grace dostaję drgawek i ma wysoką gorączkę. Na ich jeszcze większe nieszczęście do pokoj... {} Recenzja książki Niepokój

Maggie Stiefvater "Drżenie" tom I

1.04.2015

@Link Grace była zwykłą dziewczynką do czasu kiedy wilki porwały ją do lasu, myślała że to już koniec. Ale wtedy zobaczyła te piękne, tajemnicze żółte oczy, które nie zapomni do końca życia, wilk który uratował jej życie. W każdą zimę Grace bacznie obserwuje wilki, wierząc że jak co roku zobaczy jego szarą sierść i te złote oczy i zawsze tam jest, ... {} Recenzja książki Drżenie

4. C. J. Daugherty "Zbuntowani" tom IV

1.04.2015

@Link Allie musi uciekać, musi się schronić gdzieś gdzie nie znajdzie jej Nathaniel, ale to nie jest takie proste, kiedy twój wróg ma szpiegów w każdym zakątku ziemi. Kiedy życiu dziewczyny znowu zagraża niebezpieczeństwo, jej opiekunowie postanawiają ją odesłać z powrotem do Akademii Cimmeria. Alyson bardzo cieszy się z powrotu, bardzo stęskniła s... {} Recenzja książki Zbuntowani (Wybrani 4)

3. C. J. Daugherty "Zagrożeni" tom III

19.03.2015

Allie nie może sobie poradzić ze śmiercią Jo. Zmieniła się, nie tylko straciła na wadze i przestała się uczyć, ale zaczęła się zachowywać jak po zaginięciu brata. Odrzuca wszystkich. Uważa że mordercy Jo powinni zostać ukarani, jest w przekonaniu że tylko ona o tym myśli a innych to nie obchodzi, dlatego ucieka z Akademii Cimmeria. Ostatecznie zost... {} Recenzja książki Zagrożeni

2. C. J. Daugherty "Dziedzictwo" tom II

19.03.2015

Alyson wraca do domu na kilka dni. Jednak nie jest to jej wymarzony pobyt, dawni przyjaciele nie cieszą jej już tak jak dawniej, Allie czuję się w ich towarzystwie nieswojo. Poza tym ktoś ja śledzi, dobrze że zawsze może poprosić o pomoc Isabelle. Powrót do szkoły jest dla dziewczyny miłym uczuciem. Dziwne że tak bardzo przyzwyczaiła się do murów A... {} Recenzja książki Dziedzictwo

Richelle Mead ,,Akademia Wampirów'' tom I

3.12.2014

Montana. Pozornie zwykłe miejsce jak wszędzie. Ale czy na pewno ? To własnie tutaj dawno temu wybudowano szkołę, ale nie jakąś tam zwykłą szkołę. Jest to szkoła w której wampiry - moroje - uczą się używania swoich nadprzyrodzonych mocy. Ale nie tylko oni zamieszkują posępne mury Akademii, razem z nimi uczą się pół wampiry, pół ludzie - dampiry, któ... {} Recenzja książki Akademia wampirów

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl