@MMichal

Kanapowicz od 9 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od 9 lat.

Recenzje książek

9 recenzji

Najwyższa ocena

26.06.2013

Cykl Pieśń Lodu i Ognia zdobył sławę za sprawą kultowego serialu Gra o Tron. Nawałnica mieczy. Stal i śnieg to pierwsza część trzeciego tomu tej serii. Siedem Królestw rozdarła krwawa wojna, a zima zbliża się niczym rozwścieczona bestia. Ludzie z Nocnej Straży przygotowują się na spotkanie z wielkim chłodem i chodzącymi trupami, które mu towarzyszą... {} Recenzja książki Nawałnica mieczy: Stal i śnieg

Lekka i przyjemna

13.05.2013

Muszę przyznać, że nazwisko Kelley Armstrong niewiele mi powiedziało. Nigdy się nie spotkałem z twórczością tej autorki, i byłem przekonany, że „Osaczenie” to jej udany debiut literacki. Jeśli są tak dobre jak „Osaczenie”, z pewnością po nie sięgnę! Maya to z pozoru zwykła nastolatka. Tylko z pozoru, i do czasu, ale zacznijmy od początku. Mieszka ... {} Recenzja książki Osaczenie

W jedną noc

25.04.2013

„Kochanice króla” to książka bardzo sławna, a Philippa Gregory, autorka, specjalizuje się w powieściach historycznych. Jej nowa książka „Odmieniec” to pierwsza część serii „Zakon Ciemności”. Czy dorówna swoim poprzedniczkom? Akcja dzieje się we Włoszech, około czterdzieści lat przed odkryciem Ameryki, w 1453 roku. Izolda, młoda dziewczyna, bo zal... {} Recenzja książki Odmieniec

Niedosyt

2.04.2013

„Dzień orła” to druga część serii „Agenci Hendersona”, autorstwa Roberta Muchamore, który na swoim koncie ma już serię dla młodzieży CHERUB. Bohaterowie są ci sami, co w pierwszej części, czyli: Marc, Paul, Rosie i Charles Henderson. Ponadto dołącza do nich chłopak, zwany PT. Jak pamiętamy, ucieczka Rosie i Paula do Wielkiej Brytanii nie powiodła ... {} Recenzja książki Dzień orła. Agenci Hendersona

Czekam na więcej

2.04.2013

II wojna światowa. Ponad 50 milionów ofiar. Czasy największej potęgi Niemiec, które pod wodzą Adolfa Hitlera, rzuciły na kolana niepokonaną – jak się wydawało – Francję. Szykuje się inwazja na imperium brytyjskie. Premier Anglii uparcie odmawia pokoju. Wśród tych zdarzeń - troje dzieci. Marc Kilgour mieszka w sierocińcu i musi pracować na najwięks... {} Recenzja książki Uciekinierzy. Agenci Hendersona

Druga odsłona

23.03.2013

„Kurier” to druga część serii „CHERUB” autorstwa Roberta Muchamore. Czy będzie równie fascynująca co pierwsza? Zapraszam do zapoznania się z książką! Jak wiemy, głównym założeniem „CHERUBA” jest jak zdemaskowanie jak największej liczby przestępców. Przestępców, którzy z powodzeniem umykają służbom bezpieczeństwa. Przecież zadufanym dorosłym nie pr... {} Recenzja książki Kurier

Rekrut

23.03.2013

Czy kiedykolwiek marzyliście o tym aby zostać szpiegiem? Ja zawsze. Teraz mamy okazję przenieść się w, teoretycznie, współczesny świat, a tak naprawdę bardzo odległy. „Rekrut” autorstwa Roberta Muchamore jest pierwszą częścią cyklu „CHERUB”. Słowem wprowadzenia: głównym bohaterem jest James Chocke, dwunastoletni chłopak, na pierwszy rzut oka norma... {} Recenzja książki Rekrut

Stóg siana!

19.02.2013

Uff! Co za dzień! A raczej, co za noc. Dokładnie tyle zajęło mi pochłonięcie powieści „Zieleń Szmaragdu”, trzeciej i ostatniej części „Trylogii Czasu”. Gideon i Gwendolyn – jakże niedobrana para! Montrose i de Villers! Poprzedniego takiego związku Strażnicy nie wspominają zbyt dobrze… Podobno panowie z rodu hrabiego mają niezwykła wprost zdolność... {} Recenzja książki Zieleń szmaragdu

Królestwa Nashiry. Marzenia Talithy

31.01.2013

„Królestwa Nashiry. Marzenie Talithy” to powieść Licii Troisi, autorki trylogii „Kronik świata wynurzonego”. Z tą ostatnią miałem przyjemność się zapoznać, dlatego z chęcią sięgnąłem po nową powieść autorki. Z całą pewnością mogę powiedzieć – nie zawiodłem się. Akcja toczy w fantastycznym świecie – Nashirze. Mamy dwie grupy społeczne, a mianowicie... {} Recenzja książki Królestwa Nashiry. Marzenia Talithy

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl