Avatar @Nastka_diy_book

@Nastka_diy_book

10 obserwujących. 16 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.
{} nastka_diy_book
{} Napisz wiadomość
10 obserwujących.
16 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.

Recenzje książek

202 recenzje, w tym 7 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Roth-Layla-Zayne

20.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Arktyczny dotyk” to drugi tom serii Dark Elements, który jest jeszcze lepszy niż tom pierwszy. Mimo tego, że tom drugi różni się odrobinę od poprzedniego tomu schemat, goni schemat, to jestem zauroczoną historią Layli, a Roth i Zayne to genialni męscy bohaterowie, którzy idealnie wpasowują się w gusta tak wielu dziewczyn. Pewnie nie jedna się prz... {} Recenzja książki Dark Elements. Tom 2. Arktyczny dotyk

Recenzja Przedpremierowa

17.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Arkadiusz Kasprzak po raz kolejny chce zarazić nas tolerancją. Tolerancją wobec osób chorujących na łuszczycę. Łuszczyca zwykła (Psoriasis Vulgaris) jest chorobą, z którą zmaga się nie tylko główny bohater, lecz również sam autor. “Psoriasis vulgarna” i “Psoriasis sequentia” to książki, które są zbiorem wspomnień i doświadczeń autora, lecz trzeb... {} Recenzja książki Psoriasis Sequentia

Książka, którą powinien przeczytać każdy.

10.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Danielle Jawando napisała bardzo ważną książkę, która porusza bardzo aktualne problemy nastolatków. “A gwiazdy niech płoną” to książka młodzieżowa, która opowiada o stracie, bólu, żałobie, lecz również o bullyingu, jednym z ogromnych zagrożeń czyhających na nastolatki. Samobójstwo nastolatka jest głównym wątkiem, wokół którego toczą się poboczne... {} Recenzja książki A gwiazdy niech płoną

Jonasz i Ella po raz drugi

4.10.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy tom “To nie jest, do diabła, love story” Julii Biel był przyjemną lekturą, dlatego z przyjemnością sięgnęłam po tom drugi. Książkę czytało się bardzo szybko, dosłownie w dwa dni pochłonęłam dwa tomy i było mi mało. Lekkość książki i zabawne wstawki w niej spowodowały u mnie tak dużą sympatię do historii Jonasza i Elli. Na rynku czytelnicz... {} Recenzja książki To nie jest, do diabła, love story II

Srebrzyste węże

26.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Roshani Chokshi stworzyła bardzo luksusowy a zarazem mroczny świat, w którym może zdarzyć się wszystko. Autorka genialnie operuje zwrotami akcji oraz niedomówieniami, które potęgują chęć by jak najszybciej przeczytać całą książkę. Ciężko było mi się oderwać od “Pozłacanych wilków”, lecz od “Srebrzystych węży” było to wręcz niemożliwe, akcja gnała ... {} Recenzja książki Srebrzyste węże

Genialne zakończenie, lecz tylko ono jest genialne.

26.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Robinne Lee napisała swoją debiutancką książkę, która jest pełna wzruszeń, gorących spojrzeń i namiętności. “Na samą myśl o tobie” wydana nakładem wydawnictwa Otwarte to historia o zakazanej miłości, tak bardzo nierealna, że pokusiłabym się o stwierdzenie, że jest prawdziwa. Książki erotyczne to moja odskocznia od codzienności, lecz nie mogą opier... {} Recenzja książki Na samą myśl o tobie

Śmiertelny pocałunek

26.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jennifer L. Armentrout poznałam dzięki serii o kosmitach, seria Lux była naprawdę dobrze napisana, dlatego bez wahania sięgnęłam po kolejny cykl tej autorki. Cykl Dark Elements zawiera trzy tomy, a historię rozpoczyna tom “Ognisty pocałunek”. Jennifer L. Armentrout tworzy książki z oryginalną fabułą, która bardzo rzadko się powtarza w innych książ... {} Recenzja książki Ognisty pocałunek

Małgorzata i Filip

{} WYBÓR REDAKCJI
23.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy skończyłam książkę M. F. Mosquito “Przekonaj mnie” wiedziałam, że historia Małgorzaty musi zostać spisana. Ta przebojowa przyjaciółka głównej bohaterki podbiła moje serce i nie mogłam się doczekać na książkę o niej. Autorka nie pozwoliła mi długo czekać i oto trzymam w swoich rękach “Wybierz mnie” drugi tom serii Oblicza Miłości. Praktycznie o... {} Recenzja książki Wybierz mnie

Alan czy Seweryn?

16.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio mam pecha przy wyborze erotyków, te które znalazły się w mojej biblioteczce po prostu mnie nudziły, nie interesowały mnie dalsze losy bohaterów, historia nie potrafiła mnie wciągnąć. Tym razem sięgnęłam po książkę “Niebezpieczny trójkąt” autorstwa Kamili Andrzejak-Wasilewskiej, mimo tego, iż to debiut, muszę przyznać, że autorka zaintrygo... {} Recenzja książki Niebezpieczny trójkąt

Tym razem zatopmy się w świecie Luminatów

11.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W ostatniej recenzji książki Ewy Olchowej “W świecie łowców” wspomniałam, że seria nie jest jeszcze zakończona, czeka mnie jeszcze czwarty tom opowieści o Rose, teraz po lekturze trzeciego tomu “Pod opieką Luminatów” nie potrafię usiedzieć spokojnie. Zakończenie tego tomu pozostawiło mnie w ogromnym szoku i nie wyobrażam sobie czekać tyle czasu na... {} Recenzja książki Pod opieką Luminatów

Niepokojąca odsłona Katarzyny Bereniki Miszczuk

11.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z wielką przyjemnością znalazłam w polecanych filmach na Netflix serial “Otwórz oczy” na podstawie książki Katarzyny Bereniki Miszczuk pod tytułem “Druga szansa”, miło widzieć, że nasi rodzimi autorzy doczekali się ekranizacji swojej książki. “Druga szansa” została wydana w 2013 roku, więc długo musieliśmy czekać na docenienie tej książki. Serial ... {} Recenzja książki Druga szansa

Ciałopozytywność

11.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Coraz częściej słyszymy o ciałopozytywności, mi jako osobie, która zmaga się z kompleksami, ciałopozytywność to coś czego się uczę, coś co próbuje przekazać swoi dzieciom, coś o czym chce uświadamiać swoich bliskich. Książka “Oczy mam tutaj” Laury Zimmermann opowiada o dziewczynie, która zmaga się z ogromnym biustem, jest to historia tak bardzo bl... {} Recenzja książki Oczy mam tutaj

Macierz Łowców

5.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ewa Olchowa stworzyła nietuzinkowy świat, do którego z przyjemnością powróciłam w drugim tomie sagi Zrodzona. “W świecie łowców” przybliża nam świat łowców, których można określić mianem wampirów, jest to książka bardzo dobra, łączące nadludzkie istoty, ciekawą fabułę oraz interesujących bohaterów. “Wychodząc z ukrycia”, czyli pierwszy tom tej s... {} Recenzja książki W świecie Łowców

Noc kupały

3.09.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Drugi tom serii Kwiat paproci to “Noc Kupały” autorstwa Katarzyny Bereniki Miszczuk to kontynuacja przygód Gośki, uczennicy Szeptuchy. Fabuła w pierwszym tomie została bardzo sprawnie zarysowana, Gośka stoi przed bardzo trudnym wyborem. Jakkolwiek by nie zdecydowała, decyzja jest trudna i będzie niosła konsekwencje, a jeden błąd może ją zniszczyć.... {} Recenzja książki Noc Kupały

Luminaci i Łowcy

22.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Wychodząc z ukrycia” to pierwszy tom sagi Zrodzona autorstwa Ewy Olchowej. W chwili, gdy otrzymałam propozycję współpracy przy tej sadze, byłam bardzo podekscytowana. Od kilku tygodni widywałam informacje o tej serii, która bardzo mnie intrygowała. Piękne okładki, tajemnicza dziewczyna na nich, z fascynującymi oczami, gwarantuje nam ciekawą i t... {} Recenzja książki Wychodząc z ukrycia

Przepiękna Toskania z romansem w tle.

22.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Lato w Polsce jest kapryśne, najpierw dostaliśmy upały, które nie zachęcały mnie do czytania, potem nastąpiło duże ochłodzenie, które lubię. Sięgnęłam po książkę, która zapowiadała mi podróż do pięknej Toskanii, odmienny obraz, niż ten który miałam za oknem. “Celebryta” autorstwa M. B. Morgan to historia, która miała mi zepewnić gorącą podróż do p... {} Recenzja książki Celebryta

Pracowite wakacje w Rzymie

18.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakiś czas temu otrzymałam od autorki @monikalech plik z drugim tomem serii Droga smoka. Przez kilka zobowiązań, które miałam w tym czasie odkładałam lekturę „Pracowitych wakacji w Rzymie” na później, czego teraz tak bardzo żałuję, ponieważ książka była cudowna. Mocna, brutalna, taka jak lubię najbardziej. Najbardziej podoba mi się jej realizm, mi... {} Recenzja książki Pracowite wakacje w Rzymie

Osiedle Marzeń/Koszmarów.

12.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

W zeszłym roku po raz pierwszy zaznajomiłam się z twórczością Alicji Sinickiej. Za mną kilka jej książek, wszystkie przeczytałam w formie ebooka i nie zdecydowałam się na zakup ich w wersji papierowej. Nie mogę powiedzieć, że książki mnie nie zadowoliły, wręcz przeciwnie, czytało mi się je bardzo przyjemnie, niektóre pozostały w mojej pamięci na d... {} Recenzja książki Będziesz tego żałować

"Nigdy nie módl się do bogów, którzy odpowiadają po zmroku."

12.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niejednokrotnie sięgałam po książkę tylko ze względu na okładkę. Tak samo było z książką autorstwa Victorii Schwab “Niewidzialne życie Addie LaRue”. Okładka tej książki po prostu zachwyca, nie tylko swoją prostotą, lecz również pięknymi barwionymi brzegami na niebiesko, kolor delikatnie wlewa się na strony, aż czuć, że wydawnictwo postarało się ba... {} Recenzja książki Niewidzialne życie Addie LaRue

Gośka jako Szeptucha.

12.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Szeptucha” Katarzyny Bereniki-Miszczuk to pierwszy tom, kolejnego wspaniałego cyklu, który nazywa się Kwiat paproci. Po raz kolejny autorka zapewniła mi dużą dozę humoru i pozwoliła zapoznać się z wierzeniami słowiańskimi, których nigdy jakoś specjalnie nie śledziłam. Książka na rynku wydawniczym jest już parę lat i zgromadziła rzeszę fanów. Mnie... {} Recenzja książki Szeptucha

Droga smoka: Sztuka znikania.

5.08.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pod koniec zeszłego roku miałam przyjemność przeczytać drugi tom serii Droga smoka, pod tytułem “Pracowite wakacje w Rzymie”. Teraz nadszedł czas na kolejny tom tej genialnej serii. Nie tylko nie mogłam się jej doczekać, lecz również tak mocno kibicuję autorce, że mam ochotę głośno krzyczeć, jak dobra jest ta seria i chciałabym, żeby każdy miał pr... {} Recenzja książki Sztuka znikania

Kyle i Kimberley czy Kyle i Marley?

27.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mikki Daughtry i Rachael Lippincott powróciły z kolejną książką, która porusza serca. “Teraz i na zawsze” to powieść, która potrafi wywołać wiele emocji. Na rynku wydawniczym jest sporo książek, które są wyciskaczami łez, gdzie głównymi bohaterami są młodzi ludzie. Jest to typowa młodzieżówka, pełna emocji i potrafiąca zaskoczyć. Książka opowiada ... {} Recenzja książki Teraz i na zawsze

Co zrobisz gdy w kranie zabraknie wody?

27.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

11 sierpnia będzie miała premierę książka Neala Shustermana i Jarroda Shustermana o bardzo intrygującym tytule “Susza”, która ukaże się nakładem wydawnictwa YA! “Susza” to książka, która bardzo oddziałuje na wyobraźnię, przez co można z ręka na sercu powiedzieć, że mimo tego, że jest to powieść dystopijna, jest za razem książką bardzo realistyczną... {} Recenzja książki Susza

Magiczny pył

18.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Spin-off serii Lux “The darkest star. Magiczny pył” Jennifer L. Armentrout to kolejna genialna książka tej autorki. Z wielką przyjemnością wróciłam do uniwersum obcych przebywających na Ziemi. Głównym bohaterem tej książki jest Luc, Origin, który nie tylko nieźle potrafi namieszać, ale również był jedną wielką niewiadomą w serii Lux. Z tą książką ... {} Recenzja książki "The Darkest Star. Magiczny pył"

Recenzja przedpremierowa.

18.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

“Sprawa Sary” Karoliny Głogowskiej to niesamowity thriller psychologiczny, który zapada w pamięć. Historia przedstawiona w tej książce jest zaskakująca i momentami wstrząsająca. Muszę przyznać, że potrafiła trzymać w napięciu a emocje, które autorka potrafi przelewać na papier, powodowały u mnie niezły rollercoaster. Nie potrafiłam jej odłożyć, z ... {} Recenzja książki Sprawa Sary

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe