Avatar @Nelaime

Izabela

@Nelaime
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 9 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

8 recenzji

"Dobrani" Ally Condie

27.07.2012

Ally Condie jest autorką książki „Dobrani”, pierwszej części trylogii. Z tym tytułem spotkałam się w poszukiwaniu antyutopijnych dzieł w internecie i zanotowałam sobie go w pamięci. Akurat podczas dzisiejszej wizyty w bibliotece natknęłam się na nią i powędrowała ze mną do domu. Zostajemy wciągnięci do Społeczestwa. W domach znajdują się porty, kt... {} Recenzja książki Dobrani

"Życie, które znaliśmy" - Susan Beth Pfeffer

22.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Co chwilę, i z każdych możliwych źródeł zalewają nas informację o końcu świata. Zostaje on przewidziany przez bardzo "wiarygodnych" wróżbiarzy, słyszymy, że prastare ludy już dawno obwieściły datę zagłady, czy dolatują nas inne przepowiednie. Większość z nas przestaje już wierzyć w takie proroctwa – bo kto da radę przygotowywać się na ten nieubłaga... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

"Delirium" Lauren Oliver

9.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po „Igrzyskach śmierci” cały czas panuje moda na antyutopijne powieści. Mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie - cały czas zaczytuje się w tym gatunku i jestem nim zachwycona! W tym dziale możemy wybierać do woli, bo na rynek ciągle wchodzą nowe pozycje. Już jakiś czas temu wyszła „Delirium” i zapanował na nią wielki szał. Gdzie nie spojrzałam, w... {} Recenzja książki Delirium

Cienie

29.06.2012

O Amy Meredith nigdy nie słyszałam. Myślę, że powodem jest to, że dopiero niedawno zadebiutowała ona na rynku swoją powieścią „Cienie”, bo dopiero w 2010 roku. Książka nie przyciągnęłaby mojego wzroku, bo ani nie znam jej autora, ani opis nie był szczególnie zachęcający. Jeżeli mam być szczera, to do przeczytania tej oto pozycji, przekonała mnie ok... {} Recenzja książki Cienie

Genezis

29.06.2012

Bernard Beckett autor „Genezis” to nowozelandzki pisarz fantastyczny, który w Polsce jest właściwie nieznany. Został nagrodzony wieloma nagrodami. Nigdy nie słyszałam o tym człowieku, ani tym bardziej o jego powieściach, tym koniecznej chciałam nadrobić zaległości, kiedy tylko przeczytałam na jednym z blogów zachęcającą recenzję owej książki. Na r... {} Recenzja książki Genezis

Otchłań. W potrzasku

29.06.2012

Alexander Gordon Smith jest autorem horrorów i powieści dla nastolatków. Pisze od zawsze – jego pierwsze opowiadania powstały, gdy miał sześć lat. Uwielbia gry komputerowe. "Otchłań. W potrzasku" to pierwsza część bestsellerowej serii. Alex Sawyer to zwykły nastolatek. Od innych różni go tylko to, że w swoim życiu potrzebuje adrenaliny. Zapewnia ... {} Recenzja książki Otchłań. W potrzasku

"Biała jak mleko, czerwona jak krew"

29.06.2012

Alessandro D’Avenia to odkrycie włoskiej literatury. Jego debiutancka powieść „Biała jak mleko, czerwona jak krew” stała się bestsellerem. Pracuje jako nauczyciel w liceum w San Carlo w Mediolanie, inspirację czerpie z kontaktów ze swoimi uczniami oraz z życia. Każdy inaczej spostrzega świat. Dla jednych to nic nieznaczący etap, przygnębiający, po... {} Recenzja książki Biała jak mleko, czerwona jak krew

John Marsden - Jutro 6

19.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Kiedy wpiszemy w grafice hasło: „John Marsden” wyskoczy nam wiele wyników – zdjęcia owej osoby. Z fotografii spogląda na nas szeroko uśmiechnięty, sympatyczny mężczyzna. Ten oto Pan jest pisarzem, który swoją serią „Jutro” wciągnął i wstrząsnął do głębi mną, jak i zapewne wieloma czytelnikami. Co zaskakujące, jego kariera zaczęła się inaczej niż in... {} Recenzja książki Jutro 6. Cienie

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl