@Oldzah

1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 5 miesięcy temu.
{} Napisz wiadomość
1 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 2 lat. Ostatnio tutaj 5 miesięcy temu.

Recenzje książek

11 recenzji

Pokrzywczona 2

18.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Emilia czuje się zła i upokorzona po odkryciu kradzieży. Wszystko zgłasza na policję i ma nadzieję na szybkie rozwiązanie sprawy. Wbrew wszystkiemu Paweł do niczego się nie przyznaje i cały czas pisze do Emi jakby nigdy nic. Kobieta robi się coraz bardziej zmęczona i rozdrażniona całą sytuacją. Policja i prokuratura cały czas ją zbywają mimo, że w... {} Recenzja książki Człowiek z peronu

Pokrzywdzona. Niezapomniane chwile

10.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Emilia po wielu latach nieudanego małżeństwa postanawia odejść od męża i ułożyć sobie życie na nowo. Mieszka razem z nastoletnim synem i psem. Damian co drugi weekend spędza z ojcem, który nie do końca bierze odpowiedzialność za swoją funkcję, bo oczywiście wymiguje się od płacenia alimentów. Emila postanawia założyć profil na portalu randkowym, a... {} Recenzja książki Pokrzywdzona. Niezapomniane chwile

Opowieści o nadziei

31.03.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Heather Morris jest autorką powieści "Tatuażysta z Auschwitz" oraz "Podróż Cilki". Recenzję obu książek możecie znaleźć na moim blogu. Książka "Opowieści o nadziei" nie jest powieścią, ale raczej wspomnieniami autorki z elementami porad na temat słuchania drugiego człowieka. Autorka opisuje w niej genezę powstania "Tatuażysty z Auschwitz", jak poz... {} Recenzja książki Opowieści o nadziei

Służąca

7.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

To już drugie moje spotkanie z tą autorką i muszę przyznać, że i tym razem jestem zachwycona. Główną bohaterką książki jest Julia, która pracuje sprzątając domy trzem rodzinom. Wbrew pozorom i zdaniom innym bardzo lubi tą pracę. Od małego lubiła porządek i wiedziała, że właśnie chce iść w tym kierunku. Jej marzeniem jest założenie własnej firmy sp... {} Recenzja książki Służąca

Czerwona zemsta II

8.05.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszą część "Czerwonej zemsty" przeczytałam w ramach booktour i bardzo mi się ona spodobała. Gdy zaproponowano mi patronat nad drugą częścią nie wahałam się ani chwili. "W powietrzu słychać było jedynie szum liści i ocierające się o siebie gałęzie. Tymczasem na drodze panował normalny ruch. I ani jeden z będącej na niej ludzi nawet nie przypusz... {} Recenzja książki Czerwona zemsta II

Stażystka

13.02.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po książkę sięgnęłam z ciekawości, miała dobre opinie a do tego akcja dzieje się w miastach, w których przebywam codziennie. Główną bohaterką jest Klaudia, młoda dziewczyna, która szuka swojego miejsca na ziemi. Znajduje intratne ogłoszenie o pracę na stanowisku Stażystki i postanawia spróbować. Mimo spóźnienia na rozmowę kwalifikacyjną dostaje... {} Recenzja książki Stażystka

Podróż Cilki

4.01.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przedpremierowa recenzja książki, która bardzo porusza oraz pokazuje wielką siłę i wolę przetrwania. Cilke spotykamy w obozie Birkenau w styczniu 1945 kiedy obóz zostaje wyzwolony przez Sowietów. Niestety zostaje ona oskarżona o kolaboracje z nazistami i najpierw trafia do Więzienia Montelupich w Krakowie, a następnie zostaje skazana na 15 lat ł... {} Recenzja książki Podróż Cilki

Milczenie aniołów

7.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka opisuje dalsze losy bohaterów cyklu "Zemsta i przebaczenie" autorki. Cykl ten bardzo mi się podobał dlatego z wielką ciekawością sięgnęłam po tą pozycję. Akcja książki dzieje się w latach 1956 - 1958. Autorka opisuje jak bohaterowie radzą sobie w kilka lat po wojnie, a nie jest to łatwe wbrew pozorom. Alicja ułożyła sobie życie w Anglii i ... {} Recenzja książki Milczenie aniołów

Pieszo i beztrosko

26.08.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka zainteresowała mnie ze względu na to że bardzo lubię spacerować i codziennie na nie chodzę. Książka ta to rodzaj poradnika, w którym autorka pisze o korzyściach spacerowania i daje różne zadania jakie można wykonać w czasie przechadzki. Mamy w niej wiele cytatów związanych z poruszanym tematem. Książka jest podzielona na sześć części. ... {} Recenzja książki Pieszo i beztrosko. O sztuce spacerowania

Pamiętnik księgarza

28.07.2019

Książka spodobała mi się z opisu i dlatego po nią sięgnęłam. Niestety trochę mnie rozczarowała. "Kolejny piękny dzień zepsuty wcześnie rano przez klienta w szortach i wełnianych skarpetkach do kolan, który strącił stos książek i zostawił je rozrzucone na podłodze." Shaun Bythell postanawia kupić antykwariat i zmierzyć się z jego prowadze... {} Recenzja książki Pamiętnik księgarza

Nie umieraj do jutra

28.06.2019

Książka zainteresowała mnie ze względu na tematykę, bo opowiada o czasach II Wojny Światowej. Urzekła mnie również okładka. Książka zawiera 10 opowiadań - osiem to zapis autentycznych wydarzeń, jedno to legenda, a ostatnie to autobiograficzny zapis tego co przeżył autor walcząc w Powstaniu Warszawskim na Żoliborzu i po jego zakończeniu. Każde z o... {} Recenzja książki Nie umieraj do jutra

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl