@Pantomima

Kanapowicz od ponad 7 lat.
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od ponad 7 lat.

Recenzje książek

8 recenzji

Ja jej nie zabiłam...

20.09.2015

Żeby lubić młodzieżówki trzeba mieć odpowiedni wiek albo wrażliwość. Równocześnie zaleca się też, aby ilość przeczytanych pozycji młodzieżowych nie była zastraszająca. Dlaczego? Im więcej w tej kategorii nowych tytułów, tym więcej powielonych schematów. A co za tym idzie wzrost irytacji czytelnika, kiedy tysięczny raz czyta o tym samym. Jako, że ni... {} Recenzja książki Tease

Gdy bawi się nami przypadek

20.06.2014

Znacie to uczucie, kiedy w kryzysowej sytuacji podejmujecie nagłą decyzję i jesteście pewni, że jest ona słuszna? Albo czekacie na autobus, ale coś nie pozwala Wam do niego wsiąść? Jakaś nieznana siła podpowiada Wam, że nie powinniście tego robić. Słuchacie jej, a później okazuje się, że autobus utknął w korku. Kiedy dochodzi do tragedii np. samolo... {} Recenzja książki Wszechświaty

Droga, którą zmierza świat?

25.05.2014

Znacie te słowa Alberta Einsteina: ,, Nie wiem, jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie”? Wydawać by się mogło, że w tej kwestii wiemy nieco więcej od wybitnego fizyka. Mamy powody przypuszczać, że III wojna światowa mogłaby być wojną nuklearną. Skutki zrzucenia bomb nuklearnych są już historii znan... {} Recenzja książki Nowa ziemia

Mafia nie jest kobietą

18.05.2014

Mafia budziła i budzi strach na całym świecie, przybierając najróżniejsze formy. Okazuje się, że ta rodzima, polska mafia wcale nie wypadała gorzej w zestawieniu włoskich czy amerykańskich grup przestępczych. Mafia pruszkowska, która szczyt swojej potęgi zanotowała w latach dziewięćdziesiątych, mimo upływu lat stale pozostaje żywa w mediach, ale ta... {} Recenzja książki MASA o kobietach polskiej mafii

Bój się... kobiety

12.05.2014

Silne postaci kobiece stały się modnym wzorem bohaterów powieści młodzieżowych. Po historiach typowo miłosnych przyszedł czas na fabuły składające się zarówno z akcji jak i emocji. Pisarze literatury młodzieżowej porzucili wizję kobiet, jako delikatnych niewiast rodem z XVI-wiecznych romansów i z- jak to kobiety określa Mickiewicz- wietrznej istoty... {} Recenzja książki Szklany tron

Czas wyruszyć w drogę

12.05.2014

Wszyscy mamy jakieś problemy. Jednego zwolniono z pracy, innemu popsuł się samochód. Żeby tego było mało jest jeszcze piątek trzynastego. Każdy pamięta takie dni w swoim życiu, ale niektórzy mają je codziennie. Otaczamy się ludźmi, żyjemy wśród tłumów, a każda mijana przez nas na ulicy osoba ma swój własny świat. Czasami jednak „żyć” to zbyt wiele.... {} Recenzja książki Na krawędzi nigdy

Zapomnieni przez Boga

12.05.2014

Anioły kojarzą nam się z cichymi opiekunami ludzi. Możemy o nich przeczytać w świętych księgach wielu religii. Mimo różnic w wiarach, jedna rzecz stale się powtarza: anioły to posłańcy boskiej wiadomości. Co zrobilibyśmy gdyby tym razem nie przynieśli nam dobrej, radosnej nowiny? Jak zareagowałby świat gdyby dowiedział się, że Bóg pragnie od nas ty... {} Recenzja książki Angelfall. Opowieść Penryn o końcu świata

Apokalipsa? To było wczoraj.

12.05.2014

Apokalipsa jest motywem przewodnim wielu filmów i książek. Szczególnie w ostatnich latach temat ten zyskał bardzo dużą popularność i zawojował rynki wydawnicze na całym świecie. Koniec świata pojawia się, jako tło dla przyszłych wydarzeń książek dystopijnych albo stanowi centralny punkt powieści. Obojętnie, na którym schemacie oprze się autor, skut... {} Recenzja książki Angelfall. Penryn i Świat Po

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe