Avatar @airi

@airi

1 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od 12 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od 12 lat.

Recenzje książek

10 recenzji

Tajemnicza historia w Styles

24.01.2014

„Tajemnicza historia w Styles” to debiutancka powieść Królowej Kryminałów - Agaty Christie. Książka jak większość dzieł tej autorki przedstawia przebieg śledztwa genialnego detektywa Herkulesa Poirota. Zaczyna się tak jak zwykle. Umiera właścicielka rezydencji. Lekarze podejrzewają otrucie. Wśród ludzi, którzy otaczali zmarłą panuje podniecenie i p... Recenzja książki Tajemnicza historia w Styles

Tajemnica klejnotu Neferniti

24.01.2014

Książka „Tajemnica klejnotu Neferetiti” to pierwszy tom cyklu „Kroniki Archeo” autorstwa polskiej pisarki Agnieszki Stelmaszyk. Głównymi bohaterami powieści są Ania i Bartek Ostrowscy oraz Mary Jane Gardner i jej młodsi bracia-bliźniacy Martin i Jim. Bartek to odważny nastolatek zainteresowany historią i archeologią. Jego główną kompanką jest rok m... Recenzja książki Tajemnica klejnotu Nefertiti

Las zabłąkanych

24.01.2014

„Las zabłąkanych” autorstwa Anny Plichoty i Cendrine Wolf to już drugi tom cyklu o Oksie Pollock. W książce poznajemy dalsze losy nastolatki i jej bliskich po wydarzeniach przedstawionych w pierwszej części cyklu. W tajemniczych okoliczność znika najlepszy przyjaciel głównej bohaterki Gus. Wszystko wskazuje na to, że został wobrazowany. Jedynym śla... Recenzja książki Oksa Pollock. Las zabłąkanych

Dywizjon 303

24.01.2014

„Nigdy w historii ludzkich konfliktów tak wielu nie zawdzięczało tak wiele, tak niewielu” Winston Churchill „Dywizjon 303” to zbiór reportaży opowiadających o wydarzeniach z Bitwy o Anglię, w których zasłużyli się Polacy. Książka powstała na rozkaz Naczelnego Wodza Polskich Sił Zbrojnych generała Władysława Sikorskiego. Sam autor dzieła – Arkady ... Recenzja książki Dywizjon 303

Baśniobór

24.01.2014

Baśniobór to książka autorstwa amerykańskiego pisarza Brandona Mulla. Autor wykreował świat pełen magicznych i baśniowych stworzeń, które pobudzają wyobraźnię czytelników. Jest to opowieść o rodzeństwie – Kendrze i Setcie, którzy spędzają wakacje u niewidzianych nigdy wcześniej dziadków. Dziadek wita ich szeregiem nakazów i zakazów, które nie... Recenzja książki Baśniobór

Lista życzeń

15.09.2013

Meg Finn ma bardzo trudne dzieciństwo. Po śmierci matki musi mieszkać z dbającym tylko o własne przyjemności ojczymem. Kiedy kolega proponuje jej włamanie do domu starszego mężczyzny, ma wątpliwości, ale widzi w tym szansę na uwolnienie się od znienawidzonego opiekuna. Ta decyzja przynosi jednak katastrofalne skutki. Za plecami dziewczyny i jej prz... Recenzja książki Lista życzeń

Pałac Północy

7.09.2013

Ben i jego przyjaciele skończyli już 16 lat i niedługo będą musieli opuścić sierociniec. Podczas pożegnalnej imprezy poznają swoją rówieśniczką Sheere i postanawiają zaprosić ją na ostatnie spotkanie stowarzyszenia, które założyli kilka lat temu. Dziewczyna opowiada im tragiczną historię swojej rodziny. Nowi przyjaciele decydują się pomóc Sheere zn... Recenzja książki Pałac Północy

Złodziej pioruna

3.05.2013

Do sięgnięcia po serię książek "Percy Jackson i bogowie olimpijscy" przymierzałam się już od dawna. Świat mitologii greckiej intrygował mnie od zawsze i przeczytałam wiele kilka książek na ten temat. Jeszcze nigdy nie natrafiłam jednak na połączenie mitów z przygodami nastolatków. Pomysł zachwycił mnie, kiedy tylko o nim usłyszałam. Nie myliłam się... Recenzja książki Złodziej Pioruna

Ostatnia nadzieja

2.05.2013

Tytułowa bohaterka książki Oksa Pollock przeprowadza się z rodzicami i najlepszym przyjacielem Gusem do Londynu. Jej rodzice mają założyć tam restaurację, a ona idzie do nowej szkoły. Pewnego dnia Oksa okrywa, że potrafi przesuwać przedmioty siłą własnej woli, lewitować nad podłogą czy też rzucać kulami ognia. Dowiaduje się, że jej rodzina pochodzi... Recenzja książki Oksa Pollock. Ostatnia nadzieja

Odnaleźć siebie...

2.12.2011

„Zapasy z życiem” Eric Emanuel Schmitt Do przeczytania tej ksiązki zabrałam się dosyć niechętnie. Książki czytać uwielbiam, ale do tej od samego początku byłam uprzedzona. Musiałam jednak ją przeczytać do szkoły. Teraz cieszę się, że moja silna wola zwyciężyła i jednak przeczytałam to krótkie opowiadanie Erica Emanuela Schmitta. Książka ta jest na... Recenzja książki Zapasy z życiem

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl