Avatar @andzelikajaczynska

Czytam dla przyjemności

@andzelikajaczynska
4 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.
{} czytam_dla_przyjemnosci
{} czytamdlaprzyjemnosci.blogspot.com
{} Napisz wiadomość
4 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od 5 miesięcy. Ostatnio tutaj 3 miesiące temu.

Recenzje książek

20 recenzji
Książka Poranki na Miodowej

Poranki na Miodowej

Joanna Szarańska

Poranki na Miodowej

4.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link "Poranki na Miodowej 1" to słodko - gorzka opowieść o relacjach w rodzinie. Jak trudne jest okazywanie uczuć najbliższym, by samemu nie zostać zranionym. Strach przed odrzuceniem, chronienie za wszelką cenę dzieci by nie popełniły błędów młodości, dokładnie starań by dać dziecku możliwości rozwoju i mogło ono w dorosłym życiu wieść dobre życ... {} Recenzja książki Poranki na Miodowej

Książka Taniec słonecznika

Ku przestrodze

Beata Anna Piersiak

Ku przestrodze

22.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link "Taniec słonecznika" jest wnikliwym studium związku, w którym pierwsze miejsce zajmuje alkohol. Destrukcyjne działanie widać na każdym kroku. Osoba uzależniona stacza się z każdym dniem coraz bardziej ciągnąc za sobą współmałżonka. Kobieta wie, że w takich warunkach nie można normalnie żyć. Ciągły strach, niepewność, awantury pijackie, prze... {} Recenzja książki Taniec słonecznika

Książka Ogień buntu

Ogień buntu

Monika Rzepiela

Ogień buntu

10.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link "Ogień buntu" to powieść wielowątkowa, która dostarcza czytelnikowi wielu cennych informacji. Towarzysząc bohaterom w życiu codziennym poznajemy czym zajmowali się na co dzień, jak spędzali wolny czas, jakie stroje nosili czy jakimi priorytetami kierowali się w życiu. Silnie jest zaakcentowany patriotyzm i przywiązanie do tradycji. Z pokole... {} Recenzja książki Ogień buntu

Książka Miłość na wrzosowisku

opinia

Anna Łajkowska

opinia

10.07.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Miłość na wrzosowisku" to książka opowiadająca historię rodziny, która boryka się z codziennymi, często nużącymi problemami. Bo ile można pracować dziennie, by uznać, że jest się w stanie utrzymać rodzinę? Jak poradzić sobie z wychowaniem dzieci, w tym nastolatek, które zaczynają spotykać się z chłopakami? Jak przestrzec córki przed popełnieniem ... {} Recenzja książki Miłość na wrzosowisku

Książka Powrót do tradycji

Powrót do tradycji

Małgorzata Kasprzyk

Powrót do tradycji

23.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link "Powrót do tradycji" zabiera nas w podróż w czasie. Pierwszy przystanek w podróży to dwudziestolecie międzywojenne. To właśnie tam poznajemy Franciszka, jego pasje i rozterki. Bardzo polubiłam Franciszka, właściciela majątku na Podlasiu, który jest bardzo nowoczesnym gospodarzem. Stosuje się do zasad ekologicznego prowadzenia gospodarstwa... {} Recenzja książki Powrót do tradycji

Książka One

One

Katarzyna Woś

One

23.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Początek powieści jak dla mnie był dosyć nużący. Dużo przemyśleń, mało dialogów i za bardzo nie wiadomo było o co chodzi. Na szczęście po kilkudziesięciu stronach sytuacja zmieniła się. Historia pięciu kobiet, których los nie oszczędzał, wciągnęła mnie. Akcja powieści nie przyspieszyła, nadal była bardzo wolna. Naprzemiennie Marta, Jadz... {} Recenzja książki One

Książka Poplątane ścieżki

Poplątane ścieżki

Agata Sawicka

Poplątane ścieżki

23.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link "Poplątane ścieżki" to powieść o życiu, które może dotyczyć każdego z nas. Decyzje, które podejmujemy w młodości, często odbijają się echem na naszym życiu w przyszłości. I nie ważne czy chodzi o uczucia czy wybór zawodu. Każda decyzja to określone konsekwencje, które będziemy zmuszeni ponieść. Czasami zdarza się, że na nasze życie mają wpł... {} Recenzja książki Poplątane ścieżki

Książka Niespokojne serca.

Niespokojne serca

Agata Sawicka

Niespokojne serca

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Czy wierzycie, ze jakieś wydarzenia dzieją się w jakiś dziwnie zaplanowany sposób. Czasami wydaje się, że złe doświadczenia spadają na nas, aby przytłoczyć, często podważyć wiarę w sens podejmowanych decyzji. Niestety, pogrążeni we własnej bezsilności, nie dostrzegamy, że jest to sygnał aby zmienić coś we własnym życiu. Czasami taki kopniak... {} Recenzja książki Niespokojne serca.

Książka Pęknięte królestwo. Ostatni Jagiellonowie

Pęknięte królestwo

Renata Czarnecka

Pęknięte królestwo

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Czy książka historyczna jest nudna? Zależy kto ją napisał. Z pewnością "Pęknięte królestwo. Ostatni Jagiellonowie" mile was zaskoczy. Już od pierwszych stron zostaniecie wciągnięci w wir wydarzeń, które miały miejsce na dworze królewskim. Kto jest przyjacielem a kto wrogiem? Czy ten co prawi miłe słowa i chce wbić nóż w plecy ? Czy ten kto... {} Recenzja książki Pęknięte królestwo. Ostatni Jagiellonowie

Książka Szlacheckie gniazdo

Szlacheckie gniazdo

Monika Rzepiela

Szlacheckie gniazdo

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Gdy zaczęłam czytać "Szlacheckie gniazdo" pierwsze co mnie zaskoczyło pozytywnie, to spis bohaterów, którzy występują w powieści. Biorąc pod uwagę jak wiele postaci stworzyła autorka jest to rewelacyjny pomysł, gdyż znakomicie pomaga rozeznać się czytelnikowi w czytanej historii rodzin Cisowskich, Pawłowskich i Konopków. Już od pierwszych s... {} Recenzja książki Szlacheckie gniazdo

Książka Droga 88

Droga 88

Janusz Muzyczyszyn

Droga 88

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Czasami zdarza się, że na naszej drodze spotykamy nieznajomą osobę, która wywiera duży wpływ na nasze dalsze życie. Można mówić o zrządzeniu losu lub działaniu Opatrzności. Ale nie ważne jak nazwiemy takie spotkanie czy zdarzenie, wiemy że już nic nie będzie takie samo od tego momentów. Zaistniała sytuacja spowoduje efekt domina, który wywoł... {} Recenzja książki Droga 88

Książka Powódź

Powódź

Paweł Fleszar

Powódź

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na wstępie zaznaczę, że z początku nie potrafiłam odnaleźć się w wydarzeniach, które rozgrywały się na kartach powieści. Nie umiałam zapamiętać powiązań między bohaterami. Wszystko wydawało mi się skomplikowane. Brakowało mi wyraźnego zaznaczenia, która z postaci wypowiada się. Na szczęście ten chaos szybko zniknął, gdy z każdą przeczytaną stron... {} Recenzja książki Powódź

Książka Rozdroża

Rozdroża

Sabina Waszut

Rozdroża

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link "Rozdroża" opowiadają historię ludzi zamieszkujących Śląsk w latach 1934 - 1946. Jest to czas bardzo burzliwy pod względem politycznym i społecznym. Obok siebie mieszkają Ślązacy, Polacy i Niemcy. W tym tyglu wielokulturowym mieszka rodzina Sophie Trauter. Coraz trudniej jest się im odnaleźć w zmieniającej się rzeczywistości. Na dodatek So... {} Recenzja książki Rozdroża

Książka Wielkie, włoskie wakacje

Wielkie włoskie wakacje

Jolanta Kosowska

Wielkie włoskie wakacje

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Już od pierwszych stron zostałam wciągnięta w wir wydarzeń. Intrygująca fabuła, wydarzenia z pogranicza jawy i snu, do tego niezrozumiałe sytuacje, które sprawiają, że człowiek traci rozeznanie co jest prawdą a co fałszem. Czytając pamiętnik Klaudii bardzo chciałam dowiedzieć się co tak naprawdę przydarzyło się dziewczynie we Włoszech. Je... {} Recenzja książki Wielkie, włoskie wakacje

Książka Zielona 13

Zielona 13

Agata Bizuk

Zielona 13

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Jest to moje kolejne spotkanie z twórczością pani Agaty, które będę bardzo mile wspominać. Tym razem zostałam zaproszona do odwiedzenia kamienicy przy ulicy "Zielona 13" w pewnym mieście. Ale pomimo tego, że na co dzień mieszkańcy traktują się z dystansem, pewnego dnia łączy ich wspólna sprawa. Ktoś otwiera na parterze kamienicy sklep monop... {} Recenzja książki Zielona 13

Książka Stalker

Stalker

Jolanta Bartoś

Stalker

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Problem stalkingu nabiera na sile. Coraz więcej osób pada ofiarą tego niecnego procederu, z którym niezwykle trudno jest walczyć. Pomimo stosownych narzędzi prawnych, ofiarom trudno jest dochodzić swoich praw, a tym samym ukarania stalkera. Ludzie, którzy nękają inne osoby w sieci internetowej czują się bezkarni. Uważają że są anonimowi i n... {} Recenzja książki Stalker

Książka To nie jest amerykański film

To nie jest amerykański film

Nadia Szagdaj

To nie jest amerykański film

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Już od pierwszych stron historia rodziny Pol porwała mnie w swoje szpony. Poznając skomplikowane relacje rodzinne, próbowałam domyślić się kto jest ten dobry, a kto zły. Do ostatnich stron skutecznie byłam wodzona za nos. Każdy z bohaterów nie był krystaliczny, każdy z nich miał swoje tajemnice. Kto knuje a kto jest przyjacielem? Wraz z odk... {} Recenzja książki To nie jest amerykański film

Książka Dni naszego życia - część 2

Dni naszego życia

Małgorzata Mikos

Dni naszego życia

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Poprzedni tom czytałam ponad pół roku temu i nie ukrywam, że nie które wydarzenia z życia bohaterów gdzieś mi umknęły. Z początku nie bardzo umiałam wczytać się w historię Piotra, Luizy, Leona i Julity. Na szczęście z każdą przeczytaną stroną, historia zaczęła mnie wciągać. Ponownie zanurzyłam się świat wspomnień Piotra o jego życiu i miłoś... {} Recenzja książki Dni naszego życia - część 2

Książka Wina

Wina

Piotr Wójcik

Wina

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Pan Piotr w bardzo ciekawy sposób wykreował bohaterów. Moim ulubionym bohaterem został Paweł Góralczyk, który trzyma wszystkich na dystans, jest oddany swojej pracy i pragnie mieć kontrolę nad swoim życiem. Poukładany aż do bólu perfekcjonista nie zjednuje sobie przyjaciół wśród kolegów z pracy, raczej budzi respekt. Chociaż znajdą się ta... {} Recenzja książki Wina

Książka Francuskie noce

Francuskie noce

Adriana Rak

Francuskie noce

22.06.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

@Link Powieść "Francuskie noce" zawierają dwutorową narrację, którą prowadzą Marysia i Bilal. Dzięki takiemu zabiegowi możemy poznać relację z wydarzeń z "pierwszej ręki". A nikt tak nie opowie o przeżyciach głównych bohaterów, jak oni sami. Będziemy świadkami walki o szczęście nowej rodzin, które założą Marysia i Bilal. Każde z nich opowie o s... {} Recenzja książki Francuskie noce

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe