Avatar @aneta.wroblewska92

@aneta.wroblewska92

Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.
{} lady.anette
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
Kanapowicz od roku. Ostatnio tutaj około 2 miesiące temu.

Recenzje książek

14 recenzji

W sieci zagmatwania...

28.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka pod tytułem "W sieci kłamstw" jest debiutem autorki Agnieszki Baron, trafiłam na nią zupełnie przypadkiem tutaj na portalu. Przede wszystkim czytając tę książkę, zupełnie mnie nie wciągnęła, nie było takiego wow, że nie mogłam się od niej oderwać. Raczej do niej nie wrócę. Nie lubię także narracji trzecioosobowej, jak dla mnie ciężko się w... {} Recenzja książki W sieci kłamstw

Jestem pod wrażeniem !

7.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książka "Konsorcjum" to debiut A.S Sivar która opowiada o romansie, niebezpiecznych układach, przyjaźni zarówno pomiędzy kobietami jak i facetami. Jak dla mnie hit ! Gdyby to przenieść na ekran kina to mógłby być z tego niezły film. Akcja toczy się głównie w Niemczech, a właściwie w Berlinie, fajnie w sumie niedaleko ode mnie. Taka sobie odmiana o... {} Recenzja książki Konsorcjum. Tom 1

Podoba mi się !

7.12.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to moja pierwsza książka tej autorki i już jestem mile zaskoczona. Nie zawsze, a właściwie bardzo rzadko dawałam szansę polskim autorom, nie wiem w sumie dlaczego. Taki stereotyp. Sięgając po tę książkę zasugerowałam się nie tyle co opiniami co zarysem fabuły. Otóż piękną Pani adwokat, Kinga, żyjąca w małżeństwie w którym druga połowa posuwa ... {} Recenzja książki Prokurator

Super książka !

24.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nieustannie myślałam o tym, co bezpowrotnie minęło. Straciłam rok na szukanie czegoś, co wcale nie było mi potrzebne do szczęścia, bo wszystko, czego tak naprawdę potrzebowałam, miałam tuż obok siebie." Pochłonęłam tą książkę w przeciągu dwóch dni, właściwie to gdybym się nie musiała od niej odrywać to przeczytałabym ją w kilka godzin. Już na ws... {} Recenzja książki Architektura uczuć

Fajna ;)

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"W tym tajemniczym spojrzeniu dostrzegam lekkość i… bezbronność. Teraz to ja patrzę w jego piękne oczy. Nie widzę już idealnych rysów twarzy, białych zębów i umięśnionej sylwetki, ale dziwną jasność bijącą od zaciekawionych źrenic. Czuję, że wchodzi mi do umysłu, jest coraz głębiej, głębiej." "Dopóki nie pogodzisz się z przeszłością , nie zrobisz... {} Recenzja książki Oczy wilka

Super

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Nicole żyje w toksycznym i destrukcyjnym związku z mężczyzną, który zaopiekował się nią po śmierci jej rodziców. Pewnego dnia, gdy po raz kolejny zostaje przez niego pobita, postanawia popełnić samobójstwo. Ucieka z domu i dociera nad urwisko, żeby skoczyć prosto do oceanu." Co będzie dalej ? "Czasami wystarczy spotkać kogoś tylko raz, by nie po... {} Recenzja książki Zakazany układ

Podoba mi się ;)

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na wstępie zaznaczę, że książka ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Wiadomo, że fabuła w większości opiera się na fikcji literackiej, to nie podlega dyskusji. Zanim sięgnęłam po tę książkę słyszałam wiele na jej temat, była bardzo dobrze rozreklamowana i wypromowana jednak jakoś nie skusiła mnie do przeczytania jej, aż do momentu kiedy polec... {} Recenzja książki 365 dni

Fajna !

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Chcę kochać. Chcę być kochana. Chcę przebaczać i dawać kolejne szanse. Chcę widzieć w ludziach dobro, bo ono jest kluczem do wszystkiego." "Największą motywacją do działania jest wiara w to, że się uda. Dodajemy do tego odpowiednie osoby, które nam pomagają, i szanse na sukces są naprawdę duże." Na szczęście nie musiałam czekać na dalsze losy K... {} Recenzja książki Sponsor. Tom 2

Hmmm

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Ona trzyma się jak najdalej od ringu i bokserskiego świata. On żyje tylko po to, by walczyć i zwyciężać. Przypadek sprawia, że dwójka dawnych znajomych spotyka się ponownie." "Bo nieważne ile razy upadniemy. Ważne jest, aby przyznać się do błędów i próbować je naprawić, a potem iść dalej. Najgorzej jest stanąć w miejscu i nic nie robić. Wtedy ni... {} Recenzja książki Ring Girl

Bardzo złe miejsce :>

22.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Chciałam uciec, ale nie miałam dokąd wracać. Moje życie przed nim było piekłem. Przez chwilę żyłam złudzeniami, że uwolniłam się od przeszłości, ale prawda okazała się szokująca. Byłam kimś innym, niż myślałam. I nie uciekłam z piekła. Trafiłam w sam jego środek." "Bardzo rzadko w całym moim życiu miałam poczucie bezpieczeństwa. Nie spodziewałam... {} Recenzja książki Złe miejsce

Uwielbiam tę serię !

21.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Dlaczego zakochujemy się w osobach kompletnie dla nas nieodpowiednich ? Nigdy nie lubiłam tak zwanych złych chłopców, ale Adam nawet do tego typów facetów się nie zalicza. To nie jest zły chłopiec - to jest ktoś od kogo powinnam się trzymać z daleka - i doskonale o tym wiem. Wiem, ale nie potrafię tego zrobić." Ta książka skradła moje serce, zde... {} Recenzja książki Sny Morfeusza

Mega !

20.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Totalny wyciskacz łez w moim przypadku. Lubię bardzo ! Książka opowiada o 28-letnim Marshallu który przeprowadza się do Nowego Jorku. Bardzo chce on odciąć się od mrocznej przeszłości i zacząć wszystko od nowa, i tu nasuwa się pytanie czy mu się to uda. Nowa praca, nowe wyzwania, przyjaciele i kobieta. Warto dawać ludziom drugą szansę. Chłopak zam... {} Recenzja książki Zapomnij o mnie

Lekka i przyjemna

20.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sponsor, no cóż, sam tytuł można interpretować różnie w porównaniu do całokształtu książki ale autorka znowu nas zaskakuje. Jest to książka o zabarwieniu erotycznym którą fajnie i lekko się czyta. Dwie siostry, jedna starsza, druga dużo młodsza. Bardzo fajny wątek o zażyłości rodzeństwa, opiekuńczości oraz siostrzanej miłości. Po dramatycznych wyd... {} Recenzja książki Sponsor

Ciekawy Skandal

17.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Skandal, skandal... Po raz pierwszy autorka Katarzyna Nowakowska znana jako K.N Haner wydaje książkę pod swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem czym zaskakuje swoich czytelników. Jak zwykle nasza "królowa dramatów" z kolejnymi rozdziałami zaskakuje czytelnika. Glówna bohaterka jest trochę pod wpływem swojego ojca oraz idealnej według niej siostry.... {} Recenzja książki Skandal

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl