Avatar @ania.kaczmarska1134

mala.czytelniczka

@ania.kaczmarska1134
Kanapowicz od 2 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 miesiące temu.
{} mala.czytelniczka
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od 2 miesięcy. Ostatnio tutaj 2 miesiące temu.

Recenzje książek

10 recenzji
Książka Księżniczka i fangirl

Księżniczka i fangirl

Ashley Poston ...

Księżniczka i fangirl

8.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Jesteśmy tylko satelitami, które na jeden oddech znalazły się na tej samej orbicie, po czym poleciały dalej" ,, Księżniczka i fangirl" to drugi tom ,, Geekerelli", lecz nie jest to ciąg dalszy losów Elle i Dariena ( oczywiście ci bohaterowie pojawiają się tutaj to jednak występują w baardzo małym stopniu), ale przygoda Imogen oraz Jessici. Aut... {} Recenzja książki Księżniczka i fangirl

Książka To ty mnie uwolnisz. Część 1

To ty mnie uwolnisz

"Camilla En"

To ty mnie uwolnisz

8.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Choć moje uczucia, dusza i ciało były wrakiem, miałam nadzieję, że kiedyś spotkam księcia z bajki, który będzie traktował mnie jak swoją księżniczkę" ,,To ty mnie uwolnisz" autorstwa Camilli En ( najnowsza jej książka) to opowieść o dzikiej miłości ( erotyk z nutą francuszczyzny), o przeszłości, o której bohaterowie starają się zapomnieć i chc... {} Recenzja książki To ty mnie uwolnisz. Część 1

Książka Dziedzictwo ognia

Dziedzictwo ognia

Sarah J. Maas

Dziedzictwo ognia

8.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, By zniszczyć potwora, wcale nie potrzeba innego potwora. Potrzeba światła, które przegna mrok" RECENZJA MOŻE ZAWIERAĆ SPOJLERY ,, Dziedzictwo Ognia" Sarah J. Maas to trzeci tom słynnej serii Szklany Tron ( chyba każdemu obiła się o uszy). Książka dostarcza wiele przeróżnych emocji, a końcówkę czytało się baardzo szybko i ledwo nadążałam za ak... {} Recenzja książki Dziedzictwo ognia

Książka Tamte dni, tamte noce

Tamte dni, tamte noce

André Aciman ...

Tamte dni, tamte noce

7.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Jeśli jest ból, pielęgnuj go, a jeśli jest płomień, nie zdmuchuj go, nie obchodź się z nim brutalnie" ,, Tamte dni, tamte noce" André Aciman to powieść psychologiczna ( pod tym względem jest to bardzo dobra książka), która opowiada o romansie dwóch chłopców. Tą książkę z początku bardzo ciężko mi się czytało, jednak potem było lepiej. A teraz ... {} Recenzja książki Tamte dni, tamte noce

Książka Vengeful. Mściwi

Vengeful

Victoria Schwab ...

Vengeful

7.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Życie to równanie. Każda osoba to coś więcej niż suma poszczególnych składników" UWAGA RECENZJA MOŻE ZAWIERAĆ SPOJLERY ,, Vengeful" V.E. Schwab to druga część i kontynuacja według wielu czytelników fenomenalnej książki ,, Vicious". Co prawda pierwsza część mi się średnio podobała, bo czytałam ją długo ( co mi sie bardzo rzadko zdarza) i myśla... {} Recenzja książki Vengeful. Mściwi

Książka Anonimowi heretycy

Anonimowi Heretycy

Katie Henry ...

Anonimowi Heretycy

7.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Nasze czyny mają określone konsekwencje. (...) Tak samo jak nasze słowa." ,, Anonimowi Heretycy" to fenomenalna powieść Katie Henry o dość nietypowej tematyce, czyli o wierze ( no bo halo, wiara to baardzo kontrowersyjny temat w tych czasach). Na począku ta książka do mnie nie przemawiała, ale po przeczytaniu wielu opinii stwierdziłam, że j... {} Recenzja książki Anonimowi heretycy

Książka P.S. Wciąż cię kocham

Ps. Wciąż cię kocham

Jenny Han ...

Ps. Wciąż cię kocham

6.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Ofiarowałeś mi pierwszą historię miłosną. Nie pozwól, by już dobiegła końca." UWAGA! RECENZJA MOŻE ZAWIERAĆ SPOJLERY Cytat pochodzi z ,, PS. Wciąż cię kocham" autorstwa Jenny Han. Dzisiaj zobaczycie moją opinię o niej. Dla tych, którzy nie wiedzą jest to kontynuacja ,, Do wszystkich chłopców, których kochałam" ( i w sumie przedostatnia część ... {} Recenzja książki P.S. Wciąż cię kocham

Książka Szamanka od umarlaków

Szamanka od umarlaków

Martyna Raduchowska

Szamanka od umarlaków

6.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Tymczasem pech nie spał. Nigdy nie śpi. Pech cierpi na bezsenność oraz pracoholizm. " Dzisiaj chcę Wam trochę powiedzieć o ,, Szamance od umarlaków" Martyny Raduchowskiej. ( Polska fantastyka na bardzo dobrym poziomie? Otóż to!) Muszę zauważyć, że coraz głośniej robi się o tej książce ( i w sumie o całej trylogii), przynajmniej mi się tak wyda... {} Recenzja książki Szamanka od umarlaków

Książka Pokaż mi

Pokaż mi

"Marcel Moss"

Pokaż mi

6.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Tym razem bez cytatu, bo nie udało mi się znaleźć... ,, Pokaż mi" Marcela Mossa ( duma, bo to polski autor, a książka napisana jakby to był zagraniczny pisarz) to thriller erotyczny, który według mnie jest napisany na skalę światową. Książka pokazuje nam ważne przesłanie i bardzo ważną prawdę w tych czasach, czyli żeby nie ufać od razu ludziom po... {} Recenzja książki Pokaż mi

Książka Srebrne skrzydła

Srebrne Skrzydła

Camilla Läckberg ...

Srebrne Skrzydła

6.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,, Świat może być okrutny i mroczny, ale może być również piękny i jasny" UWAGA, RECENZJA MOŻE ZAWIERAĆ SPOJLERY ,, Srebrne skrzydła" Camilli Läckberg ( autorka od sagi o szwedzkim miasteczku w którym są różne zbrodnie, ale opowiada też o zwyczajnym życiu policjantów i mówi o ich problemach) to druga część nowej sagi o Faye ( pierwsza to ,,... {} Recenzja książki Srebrne skrzydła

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe