Prezentowana książka wyjaśnia pochodzenie chorób cywilizacyjnych nękających świat, takich jak: choroby serca, rak, cukrzyca, choroba Alzheimera, otyłość, poczynając od ewolucji żywienia w ciągu wieków...
Prowadzone od wielu lat liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpły...
Liczne badania podstawowe, kliniczne i epidemiologiczne wykazały, że spożywanie w znacznych ilościach pokarmów roślinnych, zwłaszcza owoców i warzyw, w decydującym stopniu wpływa na obniżenie ryzyka z...
Większości zgonów spowodowanych przez raka można uniknąć. Książka jest źródłem informacji przydatnych dla tych wszystkich, którzy chcą zerwać z dotychczasowym fatalizmem w obliczu raka i wziąć swój lo...
Dostępna w wielu krajach, a w samym tylko Quebecu sprzedana w nakładzie 180 000 egzemplarzy książka Dieta w walce z rakiem wywołała małą rewolucję, zwracając uwagę czytelników na podstawowy oręż w wal...