Henryk Gertig

Autor
Zostań fanem autora:

Książki

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
2 wydania
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Henryk Gertig, Juliusz Przysławski

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywn...

Słownik terminów żywieniowych
Słownik terminów żywieniowych
Henryk Gertig

Jest to trzeci tom podręcznika akademickiego Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie człowieka zdrowego i chorego. Obejmuje około 1200 haseł z następujących obszarów wiedzy żywieni...

Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny
Żywienie człowieka. Słownik terminologiczny
Jan Gawęcki, Henryk Gertig

Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; s...

Żywność a zdrowie i prawo
Żywność a zdrowie i prawo
Henryk Gertig, Grażyna Duda

Prof. dr hab. HENRYK GERTIG - wieloletni kierownik Katedry i Zakładu Bromatologii Wydziału Farmaceutycznego AM im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu, organizator i długoletni przewodniczący Komisji Higien...

Podziel się pierwszym cytatem autora z innymi Kanapowiczami!
Dodaj pierwszy cytat!

Komentarze

© 2007 - 2024 nakanapie.pl