Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Autorka
Obserwuj
7 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux – z wykształcenia prawniczka, z pasji dziennikarka kulinarna Specjalizuje się w historii kuchni polskiej. Prowadzi
rubrykę Historie kuchenne w krakowskiej „Gazecie Wyborczej”, regularnie pisze także dla portalu Culture.pl
oraz magazynów „Usta”, „Kuchnia” i „Forbes”. Była koordynatorką wydarzeń
promujących kuchnię polską we Francji oraz współautorką tekstów do książki Apetite for Poland, wydanej w trzech
wersjach językowych z okazji wystawy Expo w Mediolanie w 2015 roku.

Książki

Książka Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
2 wydania
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
{}7/10
Seria: Poza serią
„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskie...

Komentarze

Serie i Cykle

Cytaty Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

{} Dodaj pierwszy cytat!
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe