Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

Autorka 2 czytelników
Obserwuj
7 /10
1 ocena z 1 książki,
przez 1 kanapowicza
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux – z wykształcenia prawniczka, z pasji dziennikarka kulinarna Specjalizuje się w historii kuchni polskiej. Prowadzi
rubrykę Historie kuchenne w krakowskiej „Gazecie Wyborczej”, regularnie pisze także dla portalu Culture.pl
oraz magazynów „Usta”, „Kuchnia” i „Forbes”. Była koordynatorką wydarzeń
promujących kuchnię polską we Francji oraz współautorką tekstów do książki Apetite for Poland, wydanej w trzech
wersjach językowych z okazji wystawy Expo w Mediolanie w 2015 roku.

Książki (2)

Sortowanie:
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
2 wydania
Kapłony i szczeżuje. Opowieść o zapomnianej kuchni polskiej
Jarosław Dumanowski, Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
{}7/10
Seria: Poza serią
„Kapłony i szczeżuje” to opowieść o kuchni tak dawnej, że już zapomnianej. Kapłon, czyli wykastrowany i tuczony kogut, był najpopularniejszym składnikiem potraw w pierwszej polskiej książce kucharskie...
Sztukamięs ze szlachtuza
Sztukamięs ze szlachtuza
Magdalena Kasprzyk-Chevriaux
Seria: Poza serią
Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o za...

Komentarze

Serie i Cykle

Cytaty Magdalena Kasprzyk-Chevriaux

{} Dodaj pierwszy cytat!
  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe