Avatar @beata5535

@beata5535

2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
2 obserwujących.
Kanapowicz od ponad 10 lat.

Recenzje książek

29 recenzji

Kamień i sól

21.02.2016

Była już dżungla i pustynia. Przez ten czas, zginęło pełno osób i pandor. Jednak wyścig nadal trwa a uczestnicy muszą zmierzyć się z kolejnymi przeszkodami. Wszyscy wiedzą, że na zwycięzcę czeka wygrana w postaci leku dla najbliższej im osoby. Tella za dużo już przeszła, żeby teraz się poddać. Chce, żeby jej brat żył, dlatego musi walczyć. Jednak z... Recenzja książki Kamień i sól

Plaga samobójców

4.10.2015

Już od dłuższego panuje tutaj choroba. Zazwyczaj chorują na nią nastolatkowie. Pozbywa ich chęci do życia, przez co zdarza się to, co niestety często można traktować jako największy objaw, samobójstwo. Żeby zwalczyć tą chorobę, powstał specjalny program. Ma on na celu zapobieganiu samobójstw. A dokładnie zabieranie nastolatków do specjalnych ośrod... Recenzja książki Plaga samobójców

Wstyd

3.10.2015

Lisa, najlepsza przyjaciółka Gabe'a, jest zawsze miłą oraz wesołą dziewczyną. Jednak jak każdy skrywa tajemnice. Cały czas prześladuje ją przeszłość o której nie może zapomnieć. O tej, która dała jej wiele cierpienia. Jednak ukrywa to przed światem, nie mówiąc nikomu. Tristian jest profesorem psychologii. Wyjątkowo ceni sobie punktualność oraz dys... Recenzja książki Wstyd

Aplikacja

3.10.2015

Z każdym dniem, coraz bardziej telefony są unowocześniane. Nadszedł czas kiedy firma Gnosis wprowadza nową aplikację Lux. Jest ona po to, żeby pomagać osobom, dlatego podejmuje za nich wszystkie decyzje. Wszystko analizuje, przez co wybiera jak najlepsze rezultaty. Z tej aplikacji korzysta również Rory. Jest to szesnastoletnia dziewczyna, która ma... Recenzja książki Aplikacja

Ender

17.09.2015

Po wojnie bakteriologicznej, zostali tylko Starterzy i Enderzy. Lecz tylko ci drudzy mają dużo pieniędzy oraz jakąkolwiek władzę. Callie, kiedyś bezdomna Starterka, teraz mieszka w domu Heleny. Mimo powodzenia planu związanego z bankiem ciał, nadal nie udało się powstrzymać tej tragedii. Osoby, które posiadają chip są porywani. Niestety to wszystko... Recenzja książki Ender

Central Park

28.08.2015

Kiedy w Nowym Jorku jest 8.00 rano, Alice i Gabriel budzą się na ławce. Obydwoje siebie nie znają, a na dodatek są złączeni kajdankami. Tylko tyle co pamiętają z poprzedniej nocy to te wydarzenia kiedy Alice bawiła się z przyjaciółkami lub jak Gabriel grał na pianinie w klubie. Nie mogą zgłosić się na policję. Może ich pogrążyć fakt że kobieta posi... Recenzja książki Central Park

Utrata

29.07.2015

Kiersten zaczyna swój pierwszy rok na studiach. Jej opiekunem zostaje najprzystojniejszy i najsłynniejszy chłopak Weston, który uchodzi za podrywacza. Dziewczyna nie jest nim przekonana i w najbliższym czasie nie zamierza się z kimkolwiek wiązać lecz on nie odpuszcza. Jednak z czasem coraz bardziej się do niego przekonuje. Już od samej zapowied... Recenzja książki Utrata

Zagubieni chłopcy

28.07.2015

Słyszycie ten ryk silników? Albo pisk opon? Tak to oni nadjeżdżają z głośnym BANGARANG! Zagubieni Chłopcy czyli najsłynniejszy gang motocyklowy. Kiedyś wierni towarzysze Piotrusia Pana a teraz pod władzą przepięknej Dzwoneczek. Odziani w skórzane kurtki. Ekstremalne jazdy na motorze wraz z zabójczą prędkością to dla nich błogość. A spędzanie przyg... Recenzja książki Chłopcy

Busem przez świat

24.07.2015

Książka "Busem przez świat" została napisana przez Karola Lewandowskiego pomysłodawcy i głównego organizatora wyprawy. Cała historia słynnej ekipy, interesowała mnie już od bardzo dawna. Przeczytanie książki było bardzo dobrym pomysłem, ponieważ chciałam poznać ich od jednego miejsca. A słyszałam od kilku osób że przy niej nie powinnam się nudzić. ... Recenzja książki Busem przez Świat. Wyprawa pierwsza

W kolejce po życie

3.07.2015

Ewa żyła szczęśliwie, miała kochającego męża oraz dwóch dorosłych synów. Miała duże mieszkanie a pieniędzmi nie musiała się martwić. Jest czas bożonarodzeniowy, chłopcy jak wpadli na święta tak migiem muszą wracać na studia. Mąż Ewy, Leszek również musi szybko wracać do pracy. Dlatego na sylwestra kobieta zostaje sama. Kiedy przychodzi ten ostatni ... Recenzja książki W kolejce po życie

Próba żelaza

28.05.2015

Callum, dwunastoletni chłopiec, właśnie ma przystąpić do egzaminu pozwalającego wstąpić do szkoły. Wszyscy mocno wyczekują tej chwili aż podejmą się tego zadania. Jednak nie on. Jego ojciec który nie tknął magii już od kilku lat, wmawiał synowi że to jest coś złego. Chłopiec również potwierdza słowa ojca, i nie zamierza za wszelką cenę zdać egzami... Recenzja książki Próba żelaza

Dziewczyna ognia i cierni

13.05.2015

Co cztery pokolenia przez boga, zostaje co cztery lata wybrana jedna osoba. Jest ona bardzo ważna dla wszystkich, ponieważ przy urodzeniu otrzymuje Boski Kamień a dodatkowo zadanie które musi spełnić. Teraźniejszą osobą, która została wybrana, jest dziewczyna o imieniu Elisa. Wszyscy są zdziwieni a szczególnie ona, że musi zdołać temu powołaniu. ... Recenzja książki Dziewczyna ognia i cierni

Ciemność płonie

25.04.2015

Bezdomni to osoby które możemy spotkać prawie wszędzie. Każdy z nich trafił z różnych spraw, które przebiegły inaczej niż powinny. Wcześniej mieli rodzinę, dobrą pracę, pieniądze dom a teraz, zupełnie nic. Cudem udaje im się łyknąć jeszcze ciepłej kawy nie wspominając już o miękkim łóżku. Bohaterowie książki "Ciemność płonie" to właśnie bezdomni. S... Recenzja książki Ciemność płonie

Zakon mimów

13.04.2015

Ucieczka z Szeolu nie przynosi zbyt dobrych skutków. Niestety, nie udało się wszystkich uratować. Również Sajon staje się niebezpieczny. Nastają wszelkie poszukiwania Paige jak i reszty uciekinierów. Dziewczyna próbuje za wszelką cenę nie złapać się władzom. Pragnie ukazać całą prawdę o Refaitach i Emmitach, mimo tego że nie będzie łatwo. Do pomocy... Recenzja książki Zakon Mimów

W blasku gwiazd

2.03.2015

Sunny to szczęśliwa młoda kobieta. Jest jednocześnie żoną Maxona, naukowca który pracuje dla NASA. Ale również matką czteroletniego Bubbera, chłopca który boryka się ze swoją chorobą, autyzmem. Nadchodzi chwila kiedy Maxon musi lecieć w kosmos. Dzień po starcie, Sunny z Bubberem oraz dzieckiem który nosi w sobie, ma wypadek samochodowy. Nie odnoszą... Recenzja książki W blasku gwiazd

Czas żniw

16.02.2015

Sajon to miejsce które może wydawać się najzwyklejsze, jak inne. Jednak jest coś, wręcz rzecz zakazana, która czyni Sajon wyjątkowym. Możesz spotkać ich na ulicy, nawet nie wiedząc że to są oni. Próbują się ukrywać jak najbardziej mogą, tylko żeby nie zostać złapanym przez władze. Mam na myśli tutaj jasnowidzów którzy potrafią porozumieć się z za... Recenzja książki Czas Żniw

W kajdankach namiętności Piotr Kołodziejczak

15.05.2013

Akcja rozpoczyna się w spokojnym miasteczku. Mieszkają tam ludzie, którzy nie odróżniają się charakterem od innych. Są tacy sami. Niektórzy pragną spokoju a drudzy pieniędzy. Jednak pewnego dnia wszystko się zmienia. Ktoś popełnił morderstwo. Niestety, ten nieznany nam człowiek, nie oszczędza sobie osób i dalej zabija z zimną krwią. Lecz, nasza głó... Recenzja książki W kajdankach namiętności

Igrzyska śmierci!

10.04.2013

74 GŁODOWE IGRZYSKA ROZPOCZĘTE Z 12 Dystryktów, na Głodowe Igrzyska wybierają losowo po dwie osoby. W ostatnim Dystrykcie wylosowana jest młoda dziewczyna Prim. Jednak jej starsza siostra Katniss zgłasza się za nią, na ochotnika, ponieważ nie chce jej stracić. Wraz z dziewczyną wybrany jest chłopak Peeta. Lecz tylko jedna osoba może zwyciężyć. O... Recenzja książki Igrzyska Śmierci

Kwiaty na poddaszu

2.02.2013

Cathy, posiada wspaniałe życie. Ma brata Chrisa oraz rodziców. Po paru latach okazuję się że rodzinka powiększy się aż o dwie osoby czyli siostrzyczkę Carrie i braciszka Cory'ego . Podczas imprezy urodzinowej wszyscy dowiadują się że ich ojciec zginął w wypadku samochodowym. Matka dzieci, Corrine, z powodu finansowych wraz z nimi wyprowadza się do... Recenzja książki Kwiaty na poddaszu

Z tęsknoty za Judy

30.01.2013

Kim była umówionana spotkanie z swoją najlepszą przyjaciółką. Pechem, jej młodsza siostra także pragnęła tam być. Z przymusu zabiera pięcioletnia Judy. Jednak ten dzień nie układa się tak,jak dziewczyna sobie wymarzyła. Po kłótni, Judy wyszła i nigdy nie wróciła. Osiem lat minęło, a Judy nadal nikt nie widział. Kim nie mogła sobie wybaczyć tego pop... Recenzja książki Z tęsknoty za Judy

Amok - David Moody

30.01.2013

Danny McCoyne, posiada kochane dzieci oraz żonę, ma także niesamowicie nudną pracę. Prowadzi zwykłe życie jak wszyscy inni. Pewnego dnia mężczyzna zostaje świadkiem brutalnego morderstwa. Nikt nie wie co może być jego skutkiem. Z każdym następnym dniem dowiaduję się o nowych zabójstwach. Media ostrzegają: uważajcie na nieznajomych ponieważ każdy m... Recenzja książki Amok

Niania w Nowym Jorku - Nicole Kraus & Emma Mc Laughlin

18.01.2013

Nanny, z powodu braku pieniędzy szuka pracy jako niańka. Podczas spaceru poznaje czteroletniego chłopczyka imieniem Grayer. Akurat matka chłopca Pani X szuka dla niego niani. Dziewczyna udaje się na rozmowę kwalifikacyjna, Nanny okazuję się idealna do tej pracy przez co szybko ją dostaje. Grayer niestety nie tryska chęcią do nowej opiekunki. Na s... Recenzja książki Niania w Nowym Jorku

Szeptem - Becca Fitzpatrick

13.01.2013

Nora, prowadzi zwykłe życie. Niczym się nie różni od swoich rówieśników. Ma kochającą matkę oraz swoją najlepszą przyjaciółkę Vee. Pewnego dnia w szkole poznaje przystojnego lecz tajemniczego chłopaka o imieniu Patch. Przez jedną lekcję chłopak poznaję o Norze co tylko zechce choć ona nie wyjawia żadnej informacji o sobie. Po spotkaniu dziewczynie ... Recenzja książki Szeptem

Trzeci anioł - Alice Hoffman

4.01.2013

Tytuł: Trzeci anioł Autor: Alice Hoffman Wydawnictwo: Sonia Draga Liczba stron: 300 Trzy opowieści kobiet. Trzy opowiadania o miłości która wybrała złą drogę. O miłości którą obdarzyły niewłaściwych mężczyzn. Adwokat Madeline Heller specjalnie przylatuje z Nowego Jorku do Londynu na ślub swojej idealnej siostry Allie. Niestety kobieta popełnia n... Recenzja książki Trzeci anioł

To tylko plotki

28.12.2012

Tytuł: To tylko plotki Autor: Jill Mansell Wydawnictwo: Książnica Liczba stron: 413 Dwudziestoośmioletnia singielka Tilly Cole za namową znajomych wyprowadza się z wielkiego miasta na angielską wieś Roxborough. Tam wyjątkowo szybko znajduję wspaniałą pracę. Pracuje jako asystentka projektanta wnętrz oraz opiekunka jego nastoletniej córk... Recenzja książki To tylko plotki

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl