Avatar @blizej_ksiazek

Bliżej książek

@blizej_ksiazek
3 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat.
blizej_ksiazek
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 2 lat.

Recenzje książek

16 recenzji, w tym 1 recenzja wyróżniona przez redakcję

"Droga 88"

15.03.2020

Lubicie książki obyczajowe ? Cóż tu napisać?! Zacznę od tego, że książki obyczajowe nigdy nie były mi jakoś specjalnie bliskie. Brakowało mi w nich adrenaliny, tego napięcia, którego dostarczyły kryminały czy thrillery. Jednak z biegiem czasu, a może z wiekiem ?! ... Zaczęłam częściej po nie sięgać i wcale nie żałuję! Tak po prostu, najzwyczajni... Recenzja książki Droga 88

"Karma Odważne i Romantyczne"

26.02.2020

"KARMA Odważne i romantyczne" Malwina Chojnacka KARMA Trylogia Wydawnictwo Książnica Lubicie książki obyczajowe ? Jeśli tak, to mam idealną lekturę dla Was ! Trzy przyjaciółki znajdujące się na życiowym zakręcie, wspólnymi siłami zakładają kawiarnię - Karmę. Do której każdy miłośnik psów może zabrać swojego pupila. Ten zwariowany pomysł pociąga ... Recenzja książki Odważne i romantyczne

"29 sekund"

11.02.2020

Pierwsze spotkanie z autorem, zresztą bardzo udane! Świetny thriller psychologiczny, który czyta się z zapartym tchem. Sarah w przypływie negatywnych emocji, związanych z bardzo trudną sytuacją w pracy, ratuje obcą dziewczynkę z kłopotów. Nie ma pojęcia, że jej ojcem jest zamożny i niebezpieczny człowiek, który w momencie ocalenia jego córki, sta... Recenzja książki 29 sekund

"Faza Rem"

11.02.2020

Pierwsze spotkanie z autorką i już wiem, że nie ostanie! Akcja książki osadzona jest w Łodzi, miasto mi znane. Sama jestem z województwa łódzkiego. Duży plusem jest możliwość wyobrażenia sobie miejsc opisanych w powieści. W książce ukazana jest nieco mroczniejsza strona miasta, co daje świetne tło rozwijającej się akcji. "Kochał to miasto. Kocha... Recenzja książki Faza REM

"Pewnej zimy nad morzem"

8.02.2020

"Pewnej zimy nad morzem" autorstwa Iwony Banach to strzał w dziesiątkę . Jest to kryminał, przy którym uśmiałam się niemalże do łez. Nadmorskie miasteczko, w którym gości monotonia, czeka niespodzianka. Nikt nie ma pojęcia, co wydarzy się tej zimy. Do pensjonatu "Magiczna latarnia" trafiają blogerki, mające nietypową pasję, gdyż interesują się o... Recenzja książki Pewnej zimy nad morzem

"Indygo"

8.02.2020

Dwójka nastolatków Ada i Emil, każde z nich jakże inne od siebie,a jednak podobne. Życie postawiło ich na swojej drodze całkiem przypadkiem, połączyło tragicznymi losami i tajemnicami jakie ukrywają przed światem. Nawet nie wiedzą, że to oni jako pierwsi, odkryją kim jest Kusak.W Baskin od dawna giną dzieci, bezpowrotnie, bez żadnego śladu.Nikt t... Recenzja książki Indygo

"Chłopak, którego nie było"

8.02.2020

"Chłopak, którego nie było" książka idealna na letnie wieczory, ale i nie tylko. Cudowna okładka, kryjąca jeszcze piękniejszą treść, nie wiem czy umiem wyrazić w słowach zachwyt jaki wywarła na mnie ta powieść. Martyna pracuje w nadmorskim pensjonacie swoich rodziców, nie oszczędza się, a w zamian za to nie dostaje nawet dobrego słowa. Rodzina j... Recenzja książki Chłopak, którego nie było

"Zapomnij o mnie"

7.02.2020

Tym razem będzie coś głównie dla Pań, wiadomo, że od czasu do czasu lubimy poczytać coś z pikanterią. Zdążyłam już zapoznać się z twórczością autorki przy "Zakazanym układzie" i "Piekielnej miłości", które niesamowicie przypadły mi do gusty, już wtedy wiedziałam, że sięgnę po kolejne pozycje. Przyszły walentynki, okazja do powiększenia moje s... Recenzja książki Zapomnij o mnie

"Martwy Sad"

WYBÓR REDAKCJI
7.02.2020

Kolejna świetna książka, która trafiła w moje ręce. Ostatnio mam szczęście do bardzo dobrych kryminałów, a ten należy do wyśmienitych. Emocje gwarantowane! Na jednym z osiedli, na obrzeżach Wrocławia zostaje brutalnie zamordowana kobieta. Do tej sprawy zostaje wezwany Komisarz Marcin Zakrzewski, który podczas pościgu za zabójcą, usłyszał od ni... Recenzja książki Martwy sad

"Blues o krwi i trawie"

7.02.2020

Blues o krwi i trawie" bardzo trafny tytuł, doskonale dopasowany do treści. W tej książce krew przelewa się niejednokrotnie, także autor wiedział co robi. Zaprosił nas w mroczne i brutalne zakamarki Śląska. Tak się składa, że to była moja pierwsza wycieczka po tym mieście ! Ale do rzeczy ! Nadia Wid kobieta z przyszłością, kiedyś jedna z najlep... Recenzja książki Blues o krwi i trawie

"Ratownicy czasu"

6.02.2020

Nigdy specjalnie nie byłam zainteresowana historią, a już tymbardziej podczas edukacji szkolnej. Jednak wszystko się zmienia, człowiek dorasta do pewnych rzeczy, jest ciekawszy, bardziej świadomy. To właśnie książki, pomogły mi polubić historie, skutecznie mnie nią "zainfekowały". I tu jedna z książek, po której można złapać takiego bakcyla. A co... Recenzja książki Ratownicy czasu

"Marsz w mrok"

6.02.2020

"Marsz w mrok" jest debiutem kryminalnym Miłosza Fryzła, a jednocześnie początkiem nowego cyklu o parze detektywów Julii Samarskiej i Danielu Delnerze, który wkupi się w łaski nie jednego miłośnika tego gatunku. Przypadkowy przechodzień znajduje zwłoki kobiety, cięcie jest jedno, do tego bardzo precyzyjne. Ta sprawa zostaje przydzielona parze śl... Recenzja książki Marsz w mrok

"Po drugiej stronie jeziora"

6.02.2020

Jestem ciekawa, czy wy też tak macie ? Czy w tym "dorosłym" świecie, brakuje wam czegoś? Mnie osobiście zdarza się tęsknić, za dzieckiem, które gdzieś tam głęboko we mnie tkwi. I wtedy sięgam po fantasy ! A podczas czytania mam takie wrażenie, że wracam do czasów, gdy jako dzieciak leżałam na kanapie, zaczytana w Harrym Potterze. Fantastyka nie je... Recenzja książki Po drugiej stronie jeziora

"O krok za daleko"

5.02.2020

Pamiętam jak sięgnęłam po pierwsza książkę autorstwa Harlana Cobena, nie wiedziałam czego mogę się spodziewać. Od tamtej pory moja domowa biblioteczka ma w kolekcji wszystkie powieści autora, a ja śmiało mogę stanąć w gronie jego fanów i wielbicieli. "O krok za daleko" najnowszy dobytek Harlana Cobena jest równie nieprzewidywalny, jak cała reszta ... Recenzja książki O krok za daleko

"Iluzja"

5.02.2020

Cienie przeszłości powracają! Tym razem ich tytuł nosi nazwę "Iluzja" i jestem pewna, że uda im się zwieść nie jednego czytelnika. Kontynuacja Martwego Sadu autorstwa Mieczysława Gorzki, książka, na którą czekałam! Czy było warto ?! Komisarz Marcin Zakrzewski wiedzie smutne i monotonne życie, czym jest już zmęczony. W pracy zajmuje się drobnymi p... Recenzja książki Iluzja

"Wczorajsza róża "

5.02.2020

Kolejna książka czytana w formacie pdf, co u mnie jest rzadkością, gdyż miłość do papieru jest silniejsza. Kocham jego zapach, uwielbiam trzymać w ręku i oddawać się przyjemności czytania. Jednak tym razem, gdy zobaczyłam ogłoszenie autorki o poszukiwaniu recenzentów, nie miała żadnych wątpliwości, musiałam koniecznie ją przeczytać. Powieść była n... Recenzja książki Wczorajsza róża, tom 1

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl