Avatar @bookstagramowe.love

@bookstagramowe.love

5 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 4 dni temu.
{} bookstagramowe.love
{} Napisz wiadomość
5 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad roku. Ostatnio tutaj 4 dni temu.

Recenzje książek

70 recenzji, w tym 4 recenzje wyróżnione przez redakcję

Lubicie romanse z gorącymi sportowcami? Nie? Po tej książce polubicie.

27.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że z twórczością Bromberg łączy mnie relacja hate - love. Za jedną książkę się zabieram i nie jestem w stanie jej dokończyć, a od innej nie potrafię się nawet na moment oderwać, dlatego właśnie do "Nie zadzieraj z nim" podchodziłam z pewną rezerwą, bo wiedziałam, że może się wydarzyć wszystko. Skusiła mnie jednak myśl, że ta książk... {} Recenzja książki Nie zadzieraj z nim

O tym jak pies przywrócił chęć do życia.

23.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poprzednia książka Abby Jimenez nie przyciągnęła mojej uwagi na tyle, bym się na nią skusiła, ale czytałam mnóstwo recenzji, gdzie ludzie zachwycali się historią Kristen i Josha (w tym moja siostra), więc gdy pojawiła się na rynku kolejna książka autorki, postanowiłam po nią sięgnąć i przekonać się na własne oczy o co tyle szumu i czy naprawdę jes... {} Recenzja książki Miłość szuka właściciela

Syndrom drugiego tomu? Nie tym razem.

18.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Syndrom drugiego tomu? O dziwo nie tym razem. Sięgając po "Żelazną zbrodnię" obawiałam się, że będzie gorsza od swojej poprzedniczki, bo często się zdarza, że gdy pierwsza część serii nam przypadnie do gustu, każda kolejna jest tylko gorsza (a już najczęściej właśnie ta druga), ale na szczęście nic takiego nie miało tutaj miejsca. Myślę, że obydwa... {} Recenzja książki Żelazna zbrodnia

Szukasz książki idealnej na poprawę humoru? Znalazłeś.

15.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

J.T. Geissinger ma to do siebie, że w jej książkach nie ma wybitnie oryginalnej fabuły, zaskakujących zwrotów akcji czy grania na emocjach czytelnika, a i tak po każdą kolejną sięgam z przyjemnością i nigdy nie jestem zawiedziona. Po prostu pisane przez nią historie mają w sobie "to coś". Tym razem poznajemy Joellen - kobietę po trzydziestce, któr... {} Recenzja książki Układ z Cameronem

Wszystko już było.

12.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do "Znalezionej" przyciągnęła mnie przede wszystkim okładka, bo musicie przyznać, że wygląda intrygująco. Po przeczytaniu zarysu fabuły, mój apetyt tylko wzrósł, więc oczekiwałam naprawdę dobrej historii, od której nie będę mogła się oderwać, tak jak to było w przypadku poprzednich pozycji ukazujących się na runku dzięki Wydawnictwu W.A.B. Czy ksi... {} Recenzja książki Znaleziona

Kilka godzin płaczu.

3.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mam wrażenie, że twórczość Abbie Greaves albo się kocha, albo nienawidzi. Po debiucie autorki i jej powieści "Ciche dni", słyszałam najróżniejsze opinie, ale ja akurat należę do grona miłośników pisanych przez nią książek, więc gdy tylko dostałam propozycję zrecenzowania "Jedno słowo za dużo" przyjęłam ją bez zastanowienia. Uważam, że była to dobr... {} Recenzja książki Jedno słowo za dużo

Narzeczona nazisty

24.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do napisania recenzji powieści "Narzeczona nazisty" zabierałam się kilka dni, bo miałam co do niej dość mieszane odczucia. Właściwie to nadal je mam. Z każdej strony słyszę tylko "ochy" i "achy", przez co ciągle się zastanawiam czy czasem czegoś może źle nie odebrałam, bo ja po jej przeczytaniu wcale nie byłam tak zachwycona. Nie zrozumcie mnie źl... {} Recenzja książki Narzeczona nazisty

Lekki thriller z romansem w tle.

19.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Zamilknij na zawsze" to jeden z lżejszych i spokojniejszych thrillerów jaki miałam przyjemność w ostatnim czasie przeczytać i zdaję sobie sprawę, że tego typu historie nie każdemu przypadną do gustu. Nie wywołał u mnie wielkich emocji i pewnie dość szybko o nim zapomnę, ale mimo wszystko miło spędziłam z nim czas i oderwał mnie na trochę od probl... {} Recenzja książki Zamilknij na zawsze

Ps. Trochę się nudziłam.

15.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Muszę przyznać, że książki z serii Postscriptum są dość przyjemne w odbiorze. Nie jest to lektura wymagająca i wydaje mi się, że to swego rodzaju odmóżdżacz, ale takie książki także są potrzebne. Najprościej mówiąc, jest to idealna pozycja na wolny wieczór, po ciężkim dniu pracy, gdy chcemy się trochę zrelaksować i zapomnieć o problemach dnia codz... {} Recenzja książki PS. Tęsknię za tobą

Niby na jedną noc, a męczyłam się tydzień.

8.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Sama nie wiem jak powinnam zabrać się za recenzję tej historii, bo szczerze mówiąc, w głowie mam kompletny mętlik. Zanim usiadłam do pisania, próbowałam sobie ułożyć pewien zarys, ale moje myśli są tak chaotyczne, że ciężko mi jest je ogarnąć. Z twórczością Kristen Callihan spotykam się pierwszy raz, więc sięgając po "Na jedną noc" nie nastawiałam... {} Recenzja książki Na jedną noc

P.S. Nienawidzę cię

5.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do sięgnięcia po "P.S. Nienawidzę Cię", zachęcił mnie przede wszystkim tytuł i szczerze mówiąc nawet nie przeczytałam fabuły, tylko wzięłam ją w ciemno, licząc na jakąś historię romantyczną związaną z listami. Czy ją dostałam? No cóż, przez pierwszą część książki kompletnie nie i dopiero w drugiej części zaczął mi ten tytuł w ogóle pasować, ale za... {} Recenzja książki P.S. Nienawidzę cię

Bezczelna

1.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nigdy wcześnie nie miałam w dłoniach książki napisanej przez Melisę Bel, więc dostając propozycję zrecenzowania "Bezczelnej", postanowiłam się na nią skusić. Za każdy razem, gdy autorka wydaje książkę, jest o niej naprawdę głośno na bookstagramie, więc chciałam się przekonać na własne oczy o co tyle szumu, bo szczerze przyznaję, że podziwiam autor... {} Recenzja książki Bezczelna

Ależ mi się podobało!

1.06.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Przeklęty kontrakt" to moje pierwsze spotkanie z twórczością Melanie Moreland, więc nie miałam zbyt wielkich oczekiwań. Podchodziłam do tej pozycji z otwartą głową i... O matko, przepadłam. Przeczytałam ją w kilka godzin, nie mogąc się nawet na chwilę oderwać, a dla mnie to jest właśnie najlepszy wyznacznik tego czy dana pozycja jest dobra czy wr... {} Recenzja książki Przeklęty kontrakt

O co tyle szumu?

28.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Greenwich Park" przez ciekawą akcję marketingową przyciągnęło sporą liczbę czytelników, w tym mnie, więc sięgnęłam po nią z ogromnym zainteresowaniem, zwłaszcza że z każdej strony słyszałam tylko ochy i achy. Czy mi się ostatecznie podobała? Tak, Czy mnie zachwyciła? Ależ skąd. Jak zwykle, zacznijmy od fabuły. Wydawać by się mogło, że Helen i Dan... {} Recenzja książki Greenwich Park

O tym jak obsesja może zniszczyć życie.

19.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Wydawnictwo W.A.B. ostatnio rozpieszcza nas ciekawymi thrillerami psychologicznymi i muszę przyznać, że bardzo mnie to cieszy, bo stały się one moim drugim ulubionym gatunkiem i z miesiąca na miesiąc sięgam po nie coraz częściej. Tym razem mamy "Złudzenie" Nicoli Rayner, której zeszłoroczny debiut "Dziewczyna, którą znałaś", bardzo przypadł mi do ... {} Recenzja książki Złudzenie

Trochę o tym jak dzieciństwo kształtuje nasze dorosłe życie.

16.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Daleko, coraz bliżej" zdecydowanie nie jest lekką i przyjemną lekturą, przy której można odpocząć i się zrelaksować. Autor porusza w niej wiele trudnych tematów i już od pierwszych stron wprowadza nas w przejmującą historię pewnej dysfunkcyjnej rodziny, w której tragedia sprzed lat doprowadziła do zerwania więzi pomiędzy rodzeństwem. Fabuła jest ... {} Recenzja książki Daleko, coraz bliżej

Król Grzechu

15.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do książek polskich autorek zawsze podchodzę z rezerwą, bo obawiam się tego, co znajdę w środku i chyba wymagam od nich odrobinę więcej. Przejechałam się już kilka razy, więc sięgając po "Króla Grzechu" Ludki Skrzydlewskiej aż trzęsłam się ze strachu. O dziwo, bez potrzeby. W tej pozycji poznajemy historię Danielle, która przyjeżdża do Las Vegas, ... {} Recenzja książki Król grzechu

Ciało i dusza.

9.05.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nigdy nie byłam miłośniczką poradników, ale "Gdy ciało i dusza wysyłają s. o. s." naprawdę mnie zaciekawił i to już samym blurbem (nawet nie wspominając o boskim kolorze okładki), więc się na niego skusiłam. Czy żałuję? Myślę, że nie, bo z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że dowiedziałam się kilku interesujących rzeczy. Raczej nie jest to pozycj... {} Recenzja książki Gdy ciało i dusza wysyłają S.O.S.

Co za dużo, to niezdrowo.

27.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Martwy ptak" to idealny przykład na to, że w każdej sprawie można przesadzić i czasem "więcej", wcale nie oznacza "lepiej". Niestety, podczas czytania tej pozycji niesamowicie się wynudziłam, choć sam zamysł na fabułę przypadł mi do gustu i mnie zaintrygował, dlatego właśnie po nią sięgnęłam. Zacznijmy więc od zarysu tej historii. Cała akcja roz... {} Recenzja książki Martwy Ptak

Hillier trzyma poziom.

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poprzednia książka Jennifer Hillier "Małe sekrety", znajduje się w pierwszej piątce moich ulubionych thrillerów, więc gdy zobaczyłam, że Wydawnictwo Muza wydaje kolejną jej historię, po prostu nie mogłam przejść obok niej obojętnie. Autorka ma to do siebie, że potrafi w swoich książkach budować niesamowite napięcie, a atmosfera jest tak gęsta, że ... {} Recenzja książki Ty będziesz następna

A gdzie tu akcja?

24.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Bardzo lubię książki Charliego Donlea i zazwyczaj sięgam po nie w ciemno, bo wiem, że są one ciekawe. Tak było także w tym przypadku, jednak z bólem serca muszę stwierdzić, że nie jestem tak zachwycona jak to miało miejsce przy "Uprowadzonej" czy "Domu samobójców". Znów towarzyszymy Rory Moore - rekonstruktorce sądowej przy rozwiązywaniu sprawy mo... {} Recenzja książki Zło kryje się w mroku

Pamięć ludzka jest zawodna.

{} WYBÓR REDAKCJI
17.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy zaczęłam czytać "Zapomnij, jak się nazywam", nawet nie przypuszczałam, że w swojej recenzji napiszę to zdanie, ale... Uwaga, uwaga! To najlepsza książka jaką przeczytałam w tym roku. A może nawet jest to najlepszy thriller psychologiczny jaki przeczytałam w swoim życiu, a przynajmniej żaden lepszy nie przychodzi mi teraz do głowy. Dla mnie był... {} Recenzja książki Zapomnij, jak się nazywam

Kryminał nie dla wszystkich

11.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z "Trzydziestką" mam pewien problem, bo tak naprawdę nie wiem jak powinnam ją ostatecznie ocenić, choć przeczytałam ją już jakiś czas temu i zdążyłam wiele rzeczy przemyśleć. Chcąc być obiektywną, musiałabym chyba rozdzielić moją ocenę tej książki na dwie części i w jednej skupić się na stylu pana Tomasza, a w drugiej na samej fabule. Zacznijmy za... {} Recenzja książki Trzydziestka

Napięcie do ostatniej strony.

8.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Coraz częściej sięgam po thrillery psychologiczne, więc zaczynam wymagać od nich więcej, niż na początku mojej czytelniczej drogi. Sięgając po "Zabójczą przyjaźń" trochę obawiałam się nudnej i przewidywalnej fabuły opartej schematycznie na wydarzeniach sprzed lat, ale okazało się, że nie było czego się bać, bo autorka w kilku miejscach naprawdę mn... {} Recenzja książki Zabójcza przyjaźń

Kłamstwa, kłamstwa, kłamstwa...

4.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to moje pierwsze spotkanie z twórczością Valerie Keogh i niestety niezbyt udane. Już dawno nie czytałam tak nijakiej i po prostu nudnej jak flaki z olejem książki. Opis fabuły bardzo mnie zaintrygował, więc liczyłam na coś z efektem "wow", ale ta pozycja ostatecznie okazała się dla mnie stratą czasu. Jej największym plusem jest fakt, że czyta... {} Recenzja książki Fatalne kłamstwo

O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2021 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe