Avatar @clarissa9212

@clarissa9212

Kanapowicz od 9 lat.
{} Napisz wiadomość
Kanapowicz od 9 lat.

Recenzje książek

15 recenzji

Busem przez świat

9.04.2013

Uwielbiam ludzi pozytywnie zakręconych, pełnych pozytywnej energii i pasji, lubię też książki podróżnicze więc pozycja pt. „Busem przez świat” była dla mnie idealna. Co zrobić by napisać dobrą książkę podróżniczą? Odpowiedź jest szalenie prosta, wystarczy mieć tylko dobrą historię która zainteresuję czytelników. Mogę przyznać, że udało się t... {} Recenzja książki Busem przez świat. Wyprawa pierwsza

Stosunki mega przerywane

20.03.2013

Każdy z nas czasami chciałby rzucić wszystko i zmienić swoje dotychczasowe życie, a jeżeli już to zrobić to w jaki dzień jeżeli nie 1 czerwca w dzień dziecka. Tak też robi główna bohaterka książki pt. Stosunki mega przerywane- Betti. Kobieta pakuję siebie i swoją córkę, wyprowadza się od teściów do małej kawalerki i postanawia rozpocząć wszystko ... {} Recenzja książki Stosunki mega przerywane

Dopiero się rozkręcam

6.03.2013

Justin Bieber nie wiem czy jest jeszcze ktoś kto nie słyszał o tym młodym, charyzmatycznym wokaliście który skradł serca nastolatek na całym świecie. Koncertuję na całym świecie, sprzedał miliony płyt, ma oddanych fanów którzy zrobią dla niego dosłownie wszystko. Bieber jest fenomenem ostatnich lat zarówno na scenie muzycznej jak i w show busines... {} Recenzja książki Dopiero się rozkręcam

Anioły

2.03.2013

Książka pt. Dwie dusze zaintrygowała mnie swoją okładką na tyle mocno, że postanowiłam zapoznać się z nią bliżej. Z opisu możemy dowiedzieć się, że książka przypomina sagę Zmierzch tyle, że głównymi bohaterami są Anioły i Demony. Poznajemy Wiktorię, dziewczyna właśnie ukończyła studia na kierunku psychologia i stanęła przed trudnym zadaniem zna... {} Recenzja książki Dwie dusze

Różowe słonie

28.02.2013

Nie miałam do czynienia z żadną z książek pani Joanny M. Chmielewskiej, postanowiłam, że czas to zmienić i tak w moje ręce trafiła książka pt. „Poduszka w różowe słonie”. Pani Chmielewska jest autorką takich książek jak np. "Historia srebrnego talizmanu" oraz "Neska i srebrny talizman". Są to książki skierowane do dzieci, ja natomiast miałam okazj... {} Recenzja książki Poduszka w różowe słonie

za kulisami zwycięstw

20.02.2013

Jestem pewna że na świecie nie ma kibica piłki nożnej który nie słyszał by o Jose Mourinho. Mourinho jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych trenerów świata. Nie zależnie od tego jakiemu klubowi kibicujemy i kogo darzymy sympatią Mourinho jest już zapisany na kartach historii footballu i nic tego nie zmieni. Zaczynając od uwielbienia kibiców i ... {} Recenzja książki Mourinho. Za kulisami zwycięstw

Bractwo światła

15.02.2013

Nie jestem wielką fanką fantastyki, ale od czasu do czasu lubię poczytać jakieś książki z tego gatunku. „Bractwo Światła. Insygnia skrytobójców” jest to książka napisana przez Mateusza A. Burczyka, autor ukończył Politechnikę Gdańską, jest miłośnikiem gier komputerowych, czytając tekst na okładce dowiadujemy się, że wyznaje zasadę "Maszeruj albo g... {} Recenzja książki Bractwo Światła. Insygnia skrytobójców

Bradin i Allyson

3.02.2013

„Miłość, która nigdy się nie powtórzy, bo nie ma najmniejszej szansy na powtórzenie rzeczy tworzących zupełność.” Przeglądając blogi i strony poświęcone książkom i literaturze nie dało się nie zauważyć popularności książki pt. Ostatnia spowiedź. Zastanawiałam się co ma w sobie ta książka o której wszyscy wypowiadają się z takim zachwytem, rzadko... {} Recenzja książki Ostatnia spowiedź

Ronaldo

25.01.2013

Cristiano Ronaldo. Człowiek znany na całym świecie. Jeden z najbardziej rozpoznawalnych sportowców na świecie. Wzbudza mieszane uczucia, jedni go kochają inni nienawidzą, ale wszyscy muszą się zgodzić, że jest niesamowitym piłkarzem który doszedł do sukcesu własną ciężką pracą. Mimo swojego talentu szerszemu gronu znany jest zazwyczaj ze swoich ... {} Recenzja książki Ronaldo. Obsesja doskonałości

Opowieści buddyjskie

18.01.2013

Większość z nas słyszała o Buddyzmie, zazwyczaj kojarzy się nam on z medytacją i często na tym kończy się nasza wiedza, dzięki tej książce mamy okazję trochę głębiej wsiąknąć w świat mnichów i poznać wspaniałe historie które są w stanie odmienić nasze poglądy na sprawy z życia codziennego. W „Opowieściach buddyjskich dla dużych i m... {} Recenzja książki Opowieści buddyjskie dla małych i dużych

Skandal w Anglii

11.01.2013

Książka Skandalista jest moim pierwszym spotkaniem z romansem historycznym. Bardzo lubię historię Anglii, więc czytanie tej książki sprawiło mi nie małą przyjemność. Przenosimy się do Londynu, mamy początek XIX wieku. Hrabia Benjamin Hawskmoor, tytułowy skandalista jak najbardziej zasługuję na ten przydomek. Na londyńskich salonach znany jest ... {} Recenzja książki Skandalista

Sparks

2.01.2013

Książka tego autora zachwycają mnie niezmiennie od kilku lat, nie czytałam jeszcze takiej która by mnie znudziła, zniechęciła czy też nie wywołała żadnych emocji. Po przeczytaniu książki pt. Noce w Rodanthe nadal jestem zakochana w twórczości Sparksa i z chęcią sięgnę po jego kolejne książki które już na mnie czekają. W powieści poznajemy Adri... {} Recenzja książki Noce w Rodanthe

Nowy świat

2.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Anna Ventura jest to nastoletnia dziewczyna której rodzice giną w wypadku samochodowym. Nastolatka zostaje oddana pod opiekę ciotki Jolanty. Niestety stosunki między nimi nie układają się dobrze, ciotka wykorzystuję dziewczynę do każdej możliwej pracy. Anna ma dość takiego traktowanie i decyduję się na ucieczkę która odmienia całe jej życie. Nasza... {} Recenzja książki Anna Ventura. Przeznaczenie

kilka słów o książce

2.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Zaczynając pisać tą recenzje sama nie bardzo wiem co napisać, pewnie zastanawiacie się dlaczego. Odpowiedź jest bardzo prosta, czytając najnowszą książkę autorki którą uwielbiam i doceniam każde jej dzieło literackie po raz pierwszy miałam mieszane uczucia, emocje kłębią się w mojej głowie i cały czas nie umiem się zdecydować czy powieść „Głos s... {} Recenzja książki Głos serca

obiektywnie o książce

2.01.2013

Zanim mogliśmy przeczytać ją w Polsce stała się bestellerem na świecie, pobijając wszystkie rekordy sprzedaży. Nie dziwi więc to, że także w naszym kraju stała się hitem. Tak mowa jest o książce „ Pięćdziesiąt twarzy Greya”. Książka wywołuje u czytelników całą gamę emocji. Jedni są książką zachwyceni i z wielką chęcią sięgają po kontynuację, drud... {} Recenzja książki Pięćdziesiąt twarzy Greya

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe