Avatar @draggle

Karolina

@draggle
1 obserwujących.
Kanapowicz od 10 lat.
{} Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
Kanapowicz od 10 lat.

Recenzje książek

9 recenzji

Bezpieczna dieta

16.05.2013

Nieustanne liczenie kalorii, ciągłe wyrzeczenia, czasochłonne w przygotowaniu posiłki, męczące ćwiczenia… Masz już tego dosyć? Czy dieta musi wiązać się z ogromnym, nadludzkim wysiłkiem? Co zrobić, żeby schudnąć, a zarazem pozostać sobą, nie dając się wciągnąć w zwariowany pościg wypełniony obliczeniami, statystykami i ciągłymi ograniczeniami? Jak ... {} Recenzja książki Bezpieczna dieta wysokobiałkowa

„Jeżeli odbierzesz ludziom marzenia, uczynisz z nich niewolników.”

31.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Biel pochłania wszelkie blaski, radości i nadzieje. Nie pozostawia żadnych złudzeń, jest wszechogarniająca i roztacza za sobą dawkę cierpień, smutków i łez. Odsłania przed nami prawdziwą definicję samotności, uświadamiając jak bardzo zagubieni i bezradni stajemy się w obliczu bolesnych sytuacji. Biel to pustka. Czerwień to płomienna miłość, która... {} Recenzja książki Biała jak mleko, czerwona jak krew

„Moje serce nie zawiodło. To ktoś zawiódł moje serce.”

31.03.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Trzy słowa wypowiedziane przez najbliższą osobę, na dźwięk, których pęka nam serce. Słowa przepełnione bólem, cierpieniem i niedowierzaniem. Słowa, które, sprawiają, że najcieplejsze momenty z przeszłości stają się gorzkimi strzępkami wspomnień. Nie kocham Cię Piętnastoletniej Brie na dźwięk tych słów pęka serce. Bolesne wyznanie ukochanego dopr... {} Recenzja książki Po tamtej stronie Ciebie i Mnie

„Ścieżki wiedzy prowadzą przez cierpienie."

27.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Upadłe anioły, wilkołaki, wampiry i inne istoty nie z tego świata wypełniają kartki wielu powieści. Coraz więcej takich książek trafia w moje ręce i to zazwyczaj zupełnie niespodziewanie. Nie ukrywam, że paranormal romance to gatunek, do którego wciąż podchodzę dość sceptycznie.. Zastanawiam się, czy warto zagłębiać się w takie historie. Czy pozost... {} Recenzja książki Scarlett

„Życie składa się z szeregu chwil, z których każda jest podróżą do kresu.”

13.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Dowiadujesz się, że zostało ci kilka miesięcy życia... Możesz rozpaczać, zamknąć się w sobie i w hermetycznym pokoju czekać na swój koniec. Możesz obwiniać wszystkich dookoła i mścić się na swoich najbliższych, którzy dzielą z tobą psychiczny ból. Możesz mieć ślepą nadzieję i nieustannie wmawiać sobie, że wszystko jeszcze ułoży się po twojej myśli... {} Recenzja książki Zanim umrę

„Najlepiej napisana recenzja będzie dla mnie zawsze mniej znaczyć, niż najgorzej nakręcony fi...

3.01.2013
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Niekryty Krytyk, czyli człowiek z poczuciem humoru króla Juliana, specyficznym postrzeganiem świata, ogromnym dystansem do siebie i bujną wyobraźnią. Dzięki swojej błyskotliwości i inteligencji zdobywa coraz szersze grono fanów. Tak, ja też do niego należę, więc ta (pseudo)recenzja będzie jeszcze bardziej subiektywna niż zazwyczaj. „Zeznania Nie... {} Recenzja książki Zeznania Niekrytego Krytyka

Jak utrudnić sobie życie.

27.11.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Spodziewałam się ciekawej powieści o miłości z odrobiną dobrego humoru, która sprawi, że w te do bólu szare jesienne dni, choć na chwilę zaświeci słońce. Tymczasem otrzymałam przygnębiającą lekturę o tym, co zrobić, żeby utrudnić sobie życie pod każdym względem. Zero promieni, tylko szare niebo pełne kłębiastych, czarnych chmur. Zbiera się na ul... {} Recenzja książki Kradzione róże

Milion małych kawałków

24.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Milion małych kawałków”nie jest typową autobiografią. To trochę ubarwiona historia o narkomanii i alkoholizmie, z którymi walczył James Frey. Już na samym początku autor informuje nas o głównych powodach, dla których napisał tę książkę. Jak sam twierdzi chciał zawrzeć w lekturze relację walki rozgrywającej się w jego głowie, pragnął zainspirować ... {} Recenzja książki Milion małych kawałków

"Mamy siebie. Póki mamy siebie, wszystko się ułoży."

12.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Przyznam się, że dość sceptycznie podchodziłam do książki "Życie, które znaliśmy", pierwszej części trylogii Ocaleni. Nie byłam przekonana do powieści o końcu świata, wydawały mi się dziwne, wręcz komiczne. Nie miałam też ochoty zagłębiać się w świat niezliczonych katastrof, epidemii i głodu... A jednak postanowiłam zacisnąć zęby i na złość samej s... {} Recenzja książki Życie, które znaliśmy

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl