Avatar @ela_r22

Ela

@ela_r22
47 obserwujących. 49 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.
{} babcia_i_wnuczek_
{} Napisz wiadomość
47 obserwujących.
49 obserwowanych.
Kanapowicz od 2 lat. Ostatnio tutaj około godziny temu.

Recenzje książek

113 recenzji, w tym 11 recenzji wyróżnionych przez redakcję

Kim naprawdę jestem ....

6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jak byś się czuła, co byś pomyślała gdyby tak jak Julia idąc załatwić sprawy związane z własnym ślubem trafiasz na wystawę ze zdjęciami i na jednym z nich rozpoznajesz siebie z dzieciństwa. Ale dziewczynka stoi przy bramie sierocińca w Rosji. Jak to możliwe skora Julia mieszka i wychowała się w Ameryce. Wtedy zaczynają pojawiać się pytania i wątp... {} Recenzja książki Nie mów nic

Chełmża i wielkie tajemnice

6.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Komisarz Barnard Gross po osobistej tragedii przed dziesięcioma laty, w poszukiwaniu spokoju, wytchnienia , przenosi się do małego miasteczka Chełmży w okolicy Torunia. Ale nic bardziej mylnego, małe miasteczko, na pozór bardzo spokojne, kryje wielkie tajemnice. Skute lodem jezioro, trup w łódce, trup pod lodem, nierozwiązane tajemnicze zniknięci... {} Recenzja książki Skaza

Marina

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Szukałam coś o Hiszpanii trafiłam na Marinę, historia która na początku wydaje się być lekka i romantyczna, ale im głębiej tym jest mrocznej, momentami to jak horror. To jak historia o doktorze Frankensteinie. Oscar Drai mieszka w szkolnym internacie. W wolnych chwilach wymyka się z internatu i spaceruje po starych, magicznych uliczkach Barcel... {} Recenzja książki Marina

Horror, przy którym przełamałam swoje nawyki czytelnicze.

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główni bohaterowie to czystej krwi Wampir Ghrom potężne ciało, wielki umysł, pewny siebie szef ,,Bractwa Czarnego Sztyletu’’ i piękna dziennikarka Beth, która nie jest świadoma tego że jest córką- ojca wampira i matki która była człowiekiem. Beth nie wie, że po dwudziestym piątym roku życia ma przejść przemianę, osiągnąć dojrzałość w życiu wampir... {} Recenzja książki Mroczny kochanek

Więcej niż pocałunek.........

5.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Stella 30 letnia singielka umysł ścisły, pracuje jako ekonomista w dużej firmie korporacyjnej. Żyje według ustalonego porządku, działa schematycznie. Algorytmy, ekonometria, liniowe równania itp. to jest to co lubi, to co sprawia jej przyjemność. W pracy dostaje propozycję awansu ale nie akceptuje tej oferty bo wiążę się to z nadzorem nad pięciom... {} Recenzja książki Więcej niż pocałunek

Milion nowych chwil

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Książkę mogłam przeczytać dzięki - Agencji Business & Culture, za którą serdecznie dziękuję. „Milion nowych chwil ” Katherine Center w księgarniach ukazała się od 17 lipca. Pierwszoosobowa narracja, to Margaret Jacobsen po dziesięciu latach opowiada nam historię swojego życia. Opowieść zaczyna się gdy Margaret kończy z bardzo dobrymi wynikam... {} Recenzja książki Milion nowych chwil

Lato wśród wydm

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Lato wśród wydm’’ - to pierwsza część, Cyklu: Przylądek wichrów - @Link To moja pierwsza książka tej autorki. Cała akcja rozgrywa się nad naszym Polskim Morzem w małej turystycznej miejscowości Dębki. Główna bohaterka Matylda, podejmuje się zadania aranżacji domku, który to jej przyjaciółka próbuje sprzedaż z marnym skutkiem. Główna bohat... {} Recenzja książki Lato wśród wydm

Pomiędzy nami góry

{} WYBÓR REDAKCJI
4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Już sam tytuł książki zdradza nam miejsce akcji , Góry , a okładka pokazuje rozbitą awionetkę. I wydaje się nam, że już wiemy o czym będzie książka, ale nic bardziej mylnego. Bo to co przeżyją nasi bohaterowie to się nie da wyobrazić na podstawie ilustracji. Ben i Ashley poznają się na lotnisku w Salt Lake City. Nadciągająca śnieżyca i goniąc... {} Recenzja książki Pomiędzy nami góry

Winna

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Po przeczytaniu cyklu ,, Oczy Wilka’’ byłam tak zauroczona pisarstwem Pani Alicji Sinickiej, że sięgałem po następną książkę tej autorki ,, Winna’’. Dwudziesto pięcio letnia Wendy doktorantka psychologii, zagubiona, zakompleksiona, z zerowym poczuciem własnej wartości, z dużą potrzebą akceptacji. Tragedia z przed dziesięciu laty, jaką przeżyła... {} Recenzja książki Winna

Dopóki nie zajdzie słońce

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Z Panią Ewa Pirce jest to moje pierwsze spotkanie. ,,Dopóki nie zajdzie słońce” Jest to opowieść, którą ja bym podzieliła na trzy części : wojna w Afganistanie, skutki wojny, walka ze skutkami. Oczywiście wymieniając ten podział nie mam namyśli kraju czy społeczeństwa tylko naszego bohatera Samuela Remseya- żołnierz, agent CIA- który rozpracow... {} Recenzja książki Dopóki nie zajdzie słońce

Prowadź swój pług przez kości umarłych

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Olga Tokarczuk – otrzymała Nobla! ... No to pomyślałam to świetna okazja zapoznać się z twórczością tej Pani. ,, Prowadź swój pług przez kości umarłych’’- to jak przesłanie, które zmusza do refleksji, do przemyśleń.- ,,Zatrzymaj się rozejrzyj i ....... Autorka podejmuje niełatwe, intrygujące tematy, trudne społeczne problemy, przemoc wobec... {} Recenzja książki Prowadź swój pług przez kości umarłych

,,Dama z wahadełkiem,

4.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ostatnio mam ,,fazę’’ na powieści historyczne, ale jakie ? .... Tym razem przez przypadek, temat książki zbiegł się dokładnie ze tematem świąt…….... Dzień zaduszny.................. ,,Dama z wahadełkiem,, - @Link Tajemniczy wiktoriański dom otoczony mgłą i wrzosowiskiem, seans wywoływania duchów, morderstwa, miłość, nadzieja i nasza bohaterk... {} Recenzja książki Dama z wahadełkiem

Kusząca pomyłka

1.11.2019
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Myślę ,, Kusząca pomyłka” na pewno romansidło autor Vi Keeland na pewno erotyk. Nie jest to jednak tylko schematyczny romans, oczywiście jest chemia, przeciąganie, żar zmysłów. Przede wszystkim jest to piękna – poruszająca, opowieść o miłości, stracie i walce. Ponadto autorka porusza trudne społeczne problemy- kwestie przemocy w rodzinie, molest... {} Recenzja książki Kusząca pomyłka

  • O nas
  • Kontakt
  • Pomoc
  • Polityka prywatności
  • Regulamin
  • © 2021 nakanapie.pl
    Zrobione z {} na Pradze Południe