Avatar @grey_apple

Iweta

@grey_apple
3 obserwujących. 3 obserwowanych.
Kanapowicz od 13 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
3 obserwujących.
3 obserwowanych.
Kanapowicz od 13 lat.

Recenzje książek

12 recenzji

W kroplach życiowych niezrozumień

10.03.2012

rzewijając się przez codzienność, niekiedy stajemy się znudzeni i żeby urozmaicić życie, zaczynamy doszukiwać się na pierwszy rzut oka świetnych rozwiązań. Jednakże później okazują się one bezwartościowymi błędami, które mogliśmy swobodnie ominąć. Dominika Banuszak w swojej książce Opowiem wam o Geraldine pokazuje historie kobiety, która popadając ... Recenzja książki Opowiem wam o Geraldine

Aby uwierzyć w rzeczywistość

28.11.2011

Życie potrafi nas doszczętnie zaskoczyć. Niespodziewanie mają miejsce wydarzenia, o których nawet nie byliśmy w stanie kiedykolwiek pomyśleć. Raz są to dobre chwile, a innym razem tragicznie. Takie, które pozostawiają uraz w naszej psychice do końca życia. Główna bohaterka książki jest kobieta, u której od małego pierwszy plan zajmowali mężc... Recenzja książki Jej mężczyźni

Nowe życie - nowa szansa.

6.09.2011

Żyjąc w XXI wieku technologia, która poszła tak bardzo do przodu, dla nas jest prawie niedostrzegalna. Wychowaliśmy się razem z jej dojrzewaniem. Tak właśnie, dla nas to wszystko jest normalne, ale dla naszych babć i dziadków? Oni się w tym gubią. A jak to jest dla wampirów? Czy one tez nadążają za tym wszystkim? Tutaj nie da się odpowiedzieć jedn... Recenzja książki Szalone życie wampira

Kiedy Niebo znaczy coś więcej...

7.08.2011

Jedwabiste pióra, białe skrzydła i bijące światło... Niektórzy wierzą w anioły od małego. Chodzą do kościoła z rodziną, dzieciom mówi się, ze gdzieś tam nad nami aniołki na nad patrzą i się nami opiekują. Kiedy dorastamy najczęściej te słowa traktujemy jako fikcje, ale może jednak jest gdzieś tam przywiązany do nas anioł który nas strzeże przed zł... Recenzja książki Gwiazda anioła

Wiara w szczęście

7.08.2011

Macie czasami wrażenie, że wszystko układa wam się tak jak nie powinno? Zaplanowaliście coś sobie, a nagle sytuacja obraca się o sto osiemdziesiąt stopni i zamiast być lepiej jest jeszcze gorzej. Toni, głównej bohaterki książki Iwony Małgorzaty Żytkowiak dzieje się tak od urodzenia, ale dziewczyna się nie załamuje i brnie dalej w oczekiwaniu na le... Recenzja książki Tonia

Zamydlone oczy

16.06.2011

Następną książką, z którą się zapoznałam również autorstwa Pani Hassenmuller była Fałszywa miłość. Tak jak w poprzedniej pozycji i w tej pozycji widzimy cel z jakim pisała ta książkę autorka. Aby ustrzec młodzież przed codziennością. Jo po rozwodzie rodziców przeprowadza się z mamą do innego miasta. Musi zostawić wszystko: Dom, szkołą, przyja... Recenzja książki Fałszywa miłość

Spadające pióra

16.06.2011

Przyjaciele to jedni z najbliższych nam osób na świecie. Często wiedzą o nas o wiele więcej niż nasi rodzice. Na neutralnym gruncie powiedzielibyśmy, ze zrobią dla nas wszystko, będą zawsze kiedy będziemy ich potrzebować... a jak będzie naprawdę ? Tego możemy się dowiedzieć tylko wtedy gdy naprawdę będziemy ich potrzebować. Gdy piętnastoletnia Mer... Recenzja książki Anioły stąd odeszły

Nowa kraina

7.06.2011

Nikt nie lubi opowieści o nawiedzonych domach. Może niektórym się one podobają, jednak na pewno nie chcieliby w takim zamieszkać. Diana z drugiego tomu książki Pauliny Koniuk pt "Dziedzictwo Agwatronu. Sztylet krwistej władczyni” nie miała wyjścia podjąć innej decyzji jak właśnie wprowadzić się do takiego mieszkania. Na samym początku dziewczyna n... Recenzja książki Dziedzictwo Agwatronu. Sztylet Krwistej Władczyni

Odcienia czerni

1.06.2011

Szczerze mówiąc jakoś nigdy wcześniej nie zastanawiałam się nad tym czym osobiście dla mnie jest cień. Oczywiście widzę go codziennie wiem, że jest to jakby odbicie mnie, skrzyżowanie się promieni światła, ale nie zastanawiałam się nigdy co on tak naprawdę dla mnie znaczy. Dopiero w trakcie czytania Istoty Cienia autorstwa Susanne Rauchhaus zaczęła... Recenzja książki Istota cienia

Kły, krew i tajemnica

18.05.2011

Myślałam, ze już nie przeczytam książki o wampirach. Ten temat strasznie mi się przejadł, sądziłam ze już nic ciekawego nie jest mnie w stanie do niego przekonać. Jednak dostałam w ręce Pocałunek demona Lynn Raven i bardzo się cieszę, że dałam wampirom jeszcze jedną szansę. Po śmierci rodziców siedemnastoletnia Dawn musiała zamieszkać z nadopiekuń... Recenzja książki Pocałunek Demona

Od podjęcia właściwego wyboru do zmierzenia się z konsekwencjami

15.05.2011

Nie każdy dostaje to czego pragnie. Patrząc na innych, myślimy, że marzymy o tym samym co oni. Tylko my nie mamy pojęcia czy te marzenia spełniając się nam nie zostaną tym samym przez nas znienawidzone. Lyssa jest główną bohaterką powieści „Z tobą lub bez ciebie” autorstwa Carole Matthews . Robi wszystko aby spełnić swoje marzenie – mieć dzieci. ... Recenzja książki Z tobą lub bez ciebie

Arabska Pieśń

7.05.2011

Gorące słoneczne promienie świecące cały rok, do tego wylegiwanie się na pisaku i pływanie w morzu. Tak właśnie najczęściej wyglądają nasze wakacje w krajach arabskich, a zastanawialiście się jak się wiedzie ich mieszkańcom? Oczywiście wszyscy wiemy, że żyją oni zupełnie inaczej niż my, ale jak jest naprawdę? Jacy oni są naprawdę ? Arabska pieśń a... Recenzja książki Arabska pieśń

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2023 nakanapie.pl