Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 10/2012

2012-03-05 09:06 #
Zapraszamy do udziału w dziesiątej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 05.03.2012 do 11.03.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 12.03.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 12.03.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-03-05 09:06
2012-03-05 09:36 #
# 2012-03-05 09:36
@Ameliie
@Ameliie
166 książek · 30 postów
2012-03-05 18:58 #
# 2012-03-05 18:58
@Betsy
@Betsy
513 książek · 327 postów
2012-03-05 19:15 #
"Dziewczynka w zielonym sweterku" Krystyna Chiger/Daniel Paisner

http://nakanapie.pl/books/590100/reviews/11716.dziewczynka-w-zielonym-sweterku
# 2012-03-05 19:15
KO
@kadzia.osuch
99 książek · 27 postów
2012-03-05 19:24 #
Africanus Syn Konsula - Santiago Posteguillo
http://nakanapie.pl/books/731029/reviews/11691.africanus-syn-konsula
Oświadczam, iż jestem autorką recenzji.
# 2012-03-05 19:24
@Fonin
@Fonin
100 książek · 128 postów
2012-03-06 20:51 #
# 2012-03-06 20:51
@Lena173
@Lena173
189 książek · 759 postów
2012-03-07 10:38 #
# 2012-03-07 10:38
@Black_Vampire
@Black_Vampire
329 książek · 5335 postów
2012-03-07 14:54 #
# 2012-03-07 14:54
@Okapi
@Okapi
134 książek · 87 postów
2012-03-07 16:25 #
Ostatnią recenzją, jaką przeczytałam była recenzja "Intruza" (tak, to przez uprzedzenie do tytułu i autorki książki), która obok recenzji Leny173 jest moim zdaniem najciekawsza ze wszystkich, które do tej pory zostały zgłoszone do konkursu. W recenzja Betsy spodobał mi się wstęp, ale całość jednak mnie nie przekonała.
# 2012-03-07 16:25
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-03-09 17:35 #
# 2012-03-09 17:35
@Gosiarella
@Gosiarella
166 książek · 173 postów
2012-03-09 23:41 #
# 2012-03-09 23:41
@tala86
@tala86
372 książek · 741 postów
2012-03-10 23:34 #
# 2012-03-10 23:34
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-03-11 12:05 #
# 2012-03-11 12:05
@anciaa
@anciaa
491 książek · 43 postów
2012-03-11 19:58 #
# 2012-03-11 19:58
@Knightowa
@Knightowa
96 książek · 6 postów
2012-03-11 20:23 #
# 2012-03-11 20:23
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-03-12 13:48 #
Pomyłka :-)

# 2012-03-12 13:48
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-03-13 10:14 #
Czas na ogłoszenie wyników

1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje ceisha za recenzje do książki Sen nocy letniej - William Shakespeare

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Ameliie za recenzję do książki Intruz - Stephenie Meyer

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje kadzia.osuch za recenzję do książki Africanus. Syn konsula Santiago Posteguillo
# 2012-03-13 10:14
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-03-13 10:35 #
Gratuluję!
# 2012-03-13 10:35
2012-03-14 13:09 #
Dziękuję bardzo za wyróżnienie. Jestem zaskoczona wygraną, nie spodziewałam się ;) Tyle tu wspaniałych recenzji.
Gratuluję też pozostałym :-)
# 2012-03-14 13:09
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-03-14 13:14 #
Wiedziałam, że Twoja wytrwałość w recenzowaniu lektur i starych książek będzie w końcu nagrodzona i na dodatek ciekawie piszesz :-) Ja akurat tego rozdania nie czytałam z braku czasu i choroby, ale widać, że jurorzy nie mieli wątpliwości, bo szybko w tym tygodniu poszło :-)
# 2012-03-14 13:14
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-03-14 15:54 #
Gratulacje!:*
# 2012-03-14 15:54

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się