Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 13/2012

2012-03-26 21:01 #
Zapraszamy do udziału w trzynastej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 26.03.2012 do 01.04.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 02.04.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 03.04.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-03-26 21:01
@tala86
@tala86
372 książek · 741 postów
2012-03-27 00:46 #
# 2012-03-27 00:46
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-03-27 16:04 #
# 2012-03-27 16:04
2012-03-27 18:00 #
# 2012-03-27 18:00
@Czekoladowaa
@Czekoladowaa
116 książek · 580 postów
2012-03-27 19:30 #
Pan Ibrahim i kwiaty Koranu - Eric-Emmanuel Schmitt
http://nakanapie.pl/book/180274/review/12256/pan-ibrahim-i-kwiaty-koranu.htm
# 2012-03-27 19:30
@Elen
@Elen
162 książek · 473 postów
2012-03-28 11:20 #
# 2012-03-28 11:20
@Trinity801
@Trinity801
174 książek · 68 postów
2012-03-28 14:55 #
Dziewczynka w zielonym sweterku. W ciemności - Krystyna Chiger, Daniel Paisner
http://nakanapie.pl/book/590100/review/12281/dziewczynka-w-zielonym-sweterku.htm
# 2012-03-28 14:55
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-03-31 10:32 #
# 2012-03-31 10:32
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
236 książek · 285 postów
2012-03-31 10:59 #
# 2012-03-31 10:59
@Nidda
@Nidda
120 książek · 181 postów
2012-03-31 12:14 #
"Bezwzględna", Gail Carriger
http://nakanapie.pl/book/737519/review/12335/bezwzgledna.htm

Fragment recenzji:
Jest to najlepszy moment na znalezienie odpowiedzi na pytania typu: czy Alexia poradzi sobie z rolą matki? Kto tym razem będzie próbował ją zabić? Jak rozwinie się kwestia Protektoratu Parasola i kim, do diabła, jest Czepek z Falbaną? Mam nadzieję, że jesteście również gotowi na rozwiązanie kilku innych tajemnic. Tylko proszę, uważajcie na jeżozwierze! Naprawdę są niebezpieczne.
# 2012-03-31 12:14
@Larissa
@Larissa
134 książek · 51 postów
2012-03-31 12:41 #
# 2012-03-31 12:41
@dorsz29
@dorsz29
80 książek · 122 postów
2012-03-31 13:58 #
# 2012-03-31 13:58
@Betsy
@Betsy
513 książek · 327 postów
2012-03-31 18:53 #
# 2012-03-31 18:53
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-03-31 22:42 #
# 2012-03-31 22:42
@Fonin
@Fonin
100 książek · 128 postów
2012-03-31 23:23 #
# 2012-03-31 23:23
@Estijana
@Estijana
55 książek · 16 postów
2012-04-02 20:03 #
# 2012-04-02 20:03
@Nidda
@Nidda
120 książek · 181 postów
2012-04-07 22:42 #
A można wiedzieć, jak Wam idzie z ocenianiem tych recenzji? Bo nie wiem jak reszta, ale ja uważam, że przez święta powinniście odpocząć i dać wyniki we wtorek/środę ;-)
# 2012-04-07 22:42
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-04-08 00:11 #
Niby masz rację. Tylko wówczas zbiegną im się dwa zestawienia; bo dojdzie jeszcze ogłoszenie wyników z kolejnej edycji, którą mają podać po 10 kwietnia ;]
# 2012-04-08 00:11
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-04-11 16:58 #
Za opóźnienie bardzo przepraszamy.

1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Fonin za recenzje do książki Drżenie - Maggie Stiefvater

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Trinity801 za recenzję do książki Dziewczynka w zielonym sweterku - Chiger Krystyna

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje zuzankawes za recenzję do książki Na psa urok - Kevin Hearne
# 2012-04-11 16:58
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-04-11 17:12 #
Gratulacje dziewczyny!:)
# 2012-04-11 17:12
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-04-11 20:40 #
gratuluję :)
# 2012-04-11 20:40
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-04-11 23:04 #
Dziękuję serdecznie :)
# 2012-04-11 23:04
@Trinity801
@Trinity801
174 książek · 68 postów
2012-04-12 07:13 #
Bardzo serdecznie dziękuję :-)
# 2012-04-12 07:13

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się