Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 2/2012

2012-01-09 12:36 #
Zapraszamy do udziału w drugiej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 09.01.2012 do 15.01.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 16.01.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 16.01.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-01-09 12:36
2012-01-10 12:35 #
# 2012-01-10 12:35
KO
@kadzia.osuch
99 książek · 27 postów
2012-01-10 17:38 #
Obudzić szczęście - Susan Wiggs
Oświadczam, że jestem autorką recenzji.
http://nakanapie.pl/book/614740/review/10360/obudzic-szczescie-tw.htm
# 2012-01-10 17:38
@Estijana
@Estijana
55 książek · 16 postów
2012-01-10 18:42 #
# 2012-01-10 18:42
@iza122
@iza122
652 książek · 204 postów
2012-01-10 22:51 #
Ł.A Zaranek - Nadyia
http://nakanapie.pl/books/731607/reviews/10367.ukasz-a-zaranek
Jestem autorką recenzji.
# 2012-01-10 22:51
@mag85
@mag85
168 książek · 72 postów
2012-01-11 16:33 #
# 2012-01-11 16:33
@Uleczka448
@Uleczka448
58 książek · 156 postów
2012-01-12 13:27 #
# 2012-01-12 13:27
@Lena173
@Lena173
189 książek · 759 postów
2012-01-14 16:08 #
# 2012-01-14 16:08
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-01-14 23:01 #
@tala86
@tala86
372 książek · 741 postów
2012-01-15 00:14 #
# 2012-01-15 00:14
2012-01-15 00:44 #
# 2012-01-15 00:44
PP
@ada1307
24 książek · 14 postów
2012-01-15 14:36 #
"Noc bezprawia i inne szalone opowieści" autorstwa szalonego Marcina Wolskiego http://nakanapie.pl/book/160676/review/10453/noc-bezprawia-oraz-inne-szalone-opowiesci.htm
Oświadczam, że jestem autorką recenzji.
# 2012-01-15 14:36
@Elen
@Elen
162 książek · 473 postów
2012-01-15 15:25 #
# 2012-01-15 15:25
2012-01-16 08:55 #
Dziękujemy za zgłoszenia. Czy macie swoje typy?
# 2012-01-16 08:55
@milla
@milla
296 książek · 174 postów
2012-01-16 14:33 #
"Dziesiąty krąg" J. Picoult i "Tobi" Timothée de Fombelle.

Obie recenzje wciągają i zachęcają do poznania treści zrecenzowanych książek.

W recenzji "Tobi Lolness i jego fascynująca historia" pojawia się dość nieciekawy błąd, autorka porównuje model społeczeństwa przedstawiony w recenzowanej powieści do "Wielkiego Brata" napisanego przez G. Orwella (wspominana książka to tak naprawdę "Rok 1984"), przyznam, że ta pomyłka wyjątkowo mnie raziła. Jeżeli się nie mylę, możliwa jest edycja recenzji więc doradzam poprawę tytuł. Reszta prezentuje się dobrze.

Recenzja "Dziesiątego kręgu" jest bardzo udana. Czytałam z zaciekawieniem. Tekst czyta się płynnie, nic nie przeszkadzało w jego odbiorze, nie zauważyłam żadnych błędów składniowych czy logicznych, które mogłyby utrudnić zrozumienie wywodu autorki recenzji.
# 2012-01-16 14:33
@mag85
@mag85
168 książek · 72 postów
2012-01-16 15:50 #
Dziękuję za uwagę! Już poprawione. :D
# 2012-01-16 15:50
@Geronimo27
@Geronimo27
35 książek · 97 postów
2012-01-16 20:01 #
"Dzienniki kołymskie" Jacek Hugo-Bader

Nieobiektywnie zapewne, ale po prostu nie mogę oprzeć się opinii, że jest kawałek świetnej recenzji, który czyta się bardzo dobrze i co więcej, daje sporo do myślenia o samej książce Pana Badera.
# 2012-01-16 20:01
@DomisML
@DomisML
109 książek · 6 postów
2012-01-16 20:06 #
# 2012-01-16 20:06
2012-01-16 20:16 #
@DomisML
1. Po pierwsze umieść recenzję, nie komentarz.

2. Zgłoś ją w nowej edycji:
http://s5.nakanapie.pl/konkursy/recenzja-kumiko.gif
# 2012-01-16 20:16
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-01-18 10:34 #
Czas na ogłoszenie wyników

1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Uleczka448 za recenzje do książki "Dzienniki kołymskie " - Jacek Hugo-Bader

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje mag85 za recenzję do książki "Tobi" - Timothée de Fombelle

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje milla za podzielenie się z nami swoją opinią na temat zgłoszonej tu recenzji. Opinia ta bardzo nam się podobała.

Wszystkim gratulujemy i zachęcamy do kolejnego konkursu z cyklu "recenzja tygodnia"
# 2012-01-18 10:34
@Uleczka448
@Uleczka448
58 książek · 156 postów
2012-01-18 12:44 #
Serdecznie dziękuję redakcji za wyróżnienie i gratuluję pozostałym wyróżnionym osobom:)
# 2012-01-18 12:44
@milla
@milla
296 książek · 174 postów
2012-01-18 17:42 #
Serdecznie dziękuję. Nie spodziewałam się nagrody. Bardzo się cieszę, że moja opinia pomogła w wyborze jednej z laureatek konkursu :) Gratuluję Uleczce448 i mag85.
# 2012-01-18 17:42
@mag85
@mag85
168 książek · 72 postów
2012-01-18 18:36 #
Dziękuję serdecznie!!!! Gratulacje dla Uleczki448 i Milli :D
# 2012-01-18 18:36
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-01-18 19:24 #
Chciałam tylko wyrazić swój zachwyt nad recenzją "Dzienników kołymskich". Świetny wybór!

PS. Niestety nie wiem, gdzie indziej to zrobić, a nie dane jest mi kliknąć "lubię to" ;-)
# 2012-01-18 19:24
@Uleczka448
@Uleczka448
58 książek · 156 postów
2012-01-18 19:48 #
Dziękuję patrylandio za miłe słowa:)
# 2012-01-18 19:48

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się