Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 5/2012

2012-01-30 09:32 #
Zapraszamy do udziału w piątej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 30.01.2012 do 05.02.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 06.02.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 06.02.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-01-30 09:32
{}
Odpowiedz
@Weta
@Weta
268 książek 14 postów
2012-01-30 14:45 #
# 2012-01-30 14:45
{}
Odpowiedz
@Fonin
@Fonin
100 książek 128 postów
2012-01-31 16:47 #
# 2012-01-31 16:47
{}
Odpowiedz
2012-01-31 19:08 #
# 2012-01-31 19:08
{}
Odpowiedz
@zuzankawes
@zuzankawes
312 książek 83 posty
2012-02-01 10:09 #
http://nakanapie.pl/book/723564/review/10851/crimen.htm

"Crimen" Józefa Hena - na mrozy, które nastały, by książka rozgrzała czytelnika.
# 2012-02-01 10:09
{}
Odpowiedz
@szarikow
@szarikow
137 książek 1019 postów
2012-02-01 10:14 #
Dobrze, to może i ja spróbuję :)

"Syn Neptuna" Rick Riordan

http://nakanapie.pl/books/731554/reviews/10832.olimpijscy-herosi-tom-2-syn-neptuna
# 2012-02-01 10:14
{}
Odpowiedz
@milla
@milla
306 książek 174 posty
2012-02-01 16:30 #
# 2012-02-01 16:30
{}
Odpowiedz
@Lena173
@Lena173
189 książek 759 postów
2012-02-01 17:46 #
# 2012-02-01 17:46
{}
Odpowiedz
@Grafogirl
@Grafogirl
181 książek 389 postów
2012-02-01 21:44 #
"Gone. Faza pierwsza. Niepokój" Michael Grant
http://nakanapie.pl/books/418609/reviews/10867.faza-pierwsza-niepokoj
# 2012-02-01 21:44
{}
Odpowiedz
@diunam
@diunam
149 książek 45 postów
2012-02-01 22:27 #
# 2012-02-01 22:27
{}
Odpowiedz
@Faledor
@Faledor
477 książek 671 postów
2012-02-02 12:58 #
"Nawałnica mieczy" tom I "Stal i śnieg", George R.R. Martin
http://nakanapie.pl/books/156673/reviews/10876.nawa-nica-mieczy-t-1-stal-i-snieg
# 2012-02-02 12:58
{}
Odpowiedz
@MirandaKorner
@MirandaKorner
387 książek 85 postów
2012-02-02 16:11 #
# 2012-02-02 16:11
{}
Odpowiedz
@Edyta28
@Edyta28
176 książek 252 posty
2012-02-02 16:28 #
# 2012-02-02 16:28
{}
Odpowiedz
@anek7
@anek7
488 książek 646 postów
2012-02-02 21:23 #
# 2012-02-02 21:23
{}
Odpowiedz
2012-02-03 15:01 #
# 2012-02-03 15:01
{}
Odpowiedz
@Susie95
@Susie95
101 książek 18 postów
2012-02-03 16:39 #
"Szczeniak. Jak labrador ocalił chłopca z ADHD" - Liam Creed

http://nakanapie.pl/book/710865/review/10916/szczeniak.htm
# 2012-02-03 16:39
{}
Odpowiedz
2012-02-04 14:18 #
# 2012-02-04 14:18
{}
Odpowiedz
@tala86
@tala86
370 książek 741 postów
2012-02-04 15:30 #
# 2012-02-04 15:30
{}
Odpowiedz
@magda87
@magda87
288 książek 12 postów
2012-02-04 17:00 #
# 2012-02-04 17:00
{}
Odpowiedz
@Potania
@Potania
254 książki 395 postów
2012-02-04 18:49 #
# 2012-02-04 18:49
{}
Odpowiedz
@Gosiarella
@Gosiarella
161 książek 173 posty
2012-02-04 19:18 #
# 2012-02-04 19:18
{}
Odpowiedz
@Mery111
@Mery111
39 książek 1265 postów
2012-02-04 21:10 #
# 2012-02-04 21:10
{}
Odpowiedz
@Chasm
@Chasm
44 książki 21 postów
2012-02-04 23:03 #
# 2012-02-04 23:03
{}
Odpowiedz
@Estijana
@Estijana
55 książek 16 postów
2012-02-05 12:27 #
# 2012-02-05 12:27
{}
Odpowiedz
@jarka.trocka
@jarka.trocka
263 książki 221 postów
2012-02-05 15:48 #
# 2012-02-05 15:48
{}
Odpowiedz
@Deline
@Deline
322 książki 55 postów
2012-02-05 15:58 #
# 2012-02-05 15:58
{}
Odpowiedz
@Juliab3
@Juliab3
307 książek 184 posty
2012-02-05 18:45 #
# 2012-02-05 18:45
{}
Odpowiedz
2012-02-06 09:00 #
Macie swoje typy?
# 2012-02-06 09:00
{}
Odpowiedz
@Strawberry_833
@Strawberry_833
19 książek 4 posty
2012-02-06 14:52 #
# 2012-02-06 14:52
{}
Odpowiedz
@patrylandia
@patrylandia
243 książki 1840 postów
2012-02-06 22:07 #
Primo - Potania bardzo dziękuję za cytat :-) czasami jestem zła na siebie, jak marnuję czas nad "głupią" książką, teraz chociaż jakoś sobie to będę tłumaczyła i gratuluję Ci bardzo precyzyjnie napisanej negatywnej recenzji. Ja mam z tym problem, bo jak mi się coś nie podoba, to brak mi słów i ciężko coś napisać.

Dla mnie nr 1 w tym rozdaniu to Anek7 ciekawy wstęp, nieprzegadana fabuła, która zachęca do lektury. Czytało mi się wygodnie i płynnie.

Nie wiem dlaczego, ale bardzo przyciąga mnie recenzja Juliab3 Po prostu ja nie lubię bardzo długich recenzji, jednak ta coś w sobie ma i ją pochłonęłam z przyjemnością.

Bardzo dużo w tym tygodniu pięknych recenzji, naprawdę współczuję Wam ,że musicie wybierać. Podobało mi się znacznie więcej, ale wyboru dokonałam i taki oto on.

Miło mi będzie, jeżeli nie stanę na podium, a jak stanę, to przestanę się wypowiadać. Decyzja już podjęta, teraz wszystko w rękach jury :-)
# 2012-02-06 22:07
{}
Odpowiedz
Grupa

Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl
nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}