Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 5/2012

2012-01-30 09:32 #
Zapraszamy do udziału w piątej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 30.01.2012 do 05.02.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 06.02.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 06.02.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-01-30 09:32
@Weta
@Weta
271 książek · 14 postów
2012-01-30 14:45 #
# 2012-01-30 14:45
@Fonin
@Fonin
100 książek · 128 postów
2012-01-31 16:47 #
# 2012-01-31 16:47
2012-01-31 19:08 #
# 2012-01-31 19:08
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-02-01 10:09 #
http://nakanapie.pl/book/723564/review/10851/crimen.htm

"Crimen" Józefa Hena - na mrozy, które nastały, by książka rozgrzała czytelnika.
# 2012-02-01 10:09
@szarikow
@szarikow
137 książek · 1019 postów
2012-02-01 10:14 #
Dobrze, to może i ja spróbuję :)

"Syn Neptuna" Rick Riordan

http://nakanapie.pl/books/731554/reviews/10832.olimpijscy-herosi-tom-2-syn-neptuna
# 2012-02-01 10:14
@milla
@milla
295 książek · 174 postów
2012-02-01 16:30 #
# 2012-02-01 16:30
@Lena173
@Lena173
189 książek · 759 postów
2012-02-01 17:46 #
# 2012-02-01 17:46
@Grafogirl
@Grafogirl
181 książek · 389 postów
2012-02-01 21:44 #
"Gone. Faza pierwsza. Niepokój" Michael Grant
http://nakanapie.pl/books/418609/reviews/10867.faza-pierwsza-niepokoj
# 2012-02-01 21:44
@diunam
@diunam
149 książek · 45 postów
2012-02-01 22:27 #
# 2012-02-01 22:27
@Faledor
@Faledor
479 książek · 671 postów
2012-02-02 12:58 #
"Nawałnica mieczy" tom I "Stal i śnieg", George R.R. Martin
http://nakanapie.pl/books/156673/reviews/10876.nawa-nica-mieczy-t-1-stal-i-snieg
# 2012-02-02 12:58
@MirandaKorner
@MirandaKorner
388 książek · 85 postów
2012-02-02 16:11 #
# 2012-02-02 16:11
@Edyta28
@Edyta28
176 książek · 252 postów
2012-02-02 16:28 #
# 2012-02-02 16:28
@anek7
@anek7
464 książek · 646 postów
2012-02-02 21:23 #
# 2012-02-02 21:23
2012-02-03 15:01 #
# 2012-02-03 15:01
@Susie95
@Susie95
102 książek · 18 postów
2012-02-03 16:39 #
"Szczeniak. Jak labrador ocalił chłopca z ADHD" - Liam Creed

http://nakanapie.pl/book/710865/review/10916/szczeniak.htm
# 2012-02-03 16:39
2012-02-04 14:18 #
# 2012-02-04 14:18
@tala86
@tala86
372 książek · 741 postów
2012-02-04 15:30 #
# 2012-02-04 15:30
@magda87
@magda87
288 książek · 12 postów
2012-02-04 17:00 #
# 2012-02-04 17:00
@Potania
@Potania
254 książek · 396 postów
2012-02-04 18:49 #
# 2012-02-04 18:49
@Gosiarella
@Gosiarella
166 książek · 173 postów
2012-02-04 19:18 #
# 2012-02-04 19:18
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-02-04 21:10 #
# 2012-02-04 21:10
@Chasm
@Chasm
44 książek · 21 postów
2012-02-04 23:03 #
# 2012-02-04 23:03
@Estijana
@Estijana
55 książek · 16 postów
2012-02-05 12:27 #
# 2012-02-05 12:27
@jarka.trocka
@jarka.trocka
264 książek · 221 postów
2012-02-05 15:48 #
# 2012-02-05 15:48
@Deline
@Deline
322 książek · 55 postów
2012-02-05 15:58 #
# 2012-02-05 15:58
@Juliab3
@Juliab3
308 książek · 184 postów
2012-02-05 18:45 #
# 2012-02-05 18:45
2012-02-06 09:00 #
Macie swoje typy?
# 2012-02-06 09:00
@Strawberry_833
@Strawberry_833
19 książek · 4 postów
2012-02-06 14:52 #
# 2012-02-06 14:52
@patrylandia
@patrylandia
243 książek · 1840 postów
2012-02-06 22:07 #
Primo - Potania bardzo dziękuję za cytat :-) czasami jestem zła na siebie, jak marnuję czas nad "głupią" książką, teraz chociaż jakoś sobie to będę tłumaczyła i gratuluję Ci bardzo precyzyjnie napisanej negatywnej recenzji. Ja mam z tym problem, bo jak mi się coś nie podoba, to brak mi słów i ciężko coś napisać.

Dla mnie nr 1 w tym rozdaniu to Anek7 ciekawy wstęp, nieprzegadana fabuła, która zachęca do lektury. Czytało mi się wygodnie i płynnie.

Nie wiem dlaczego, ale bardzo przyciąga mnie recenzja Juliab3 Po prostu ja nie lubię bardzo długich recenzji, jednak ta coś w sobie ma i ją pochłonęłam z przyjemnością.

Bardzo dużo w tym tygodniu pięknych recenzji, naprawdę współczuję Wam ,że musicie wybierać. Podobało mi się znacznie więcej, ale wyboru dokonałam i taki oto on.

Miło mi będzie, jeżeli nie stanę na podium, a jak stanę, to przestanę się wypowiadać. Decyzja już podjęta, teraz wszystko w rękach jury :-)
# 2012-02-06 22:07

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się