Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 8/2012

2012-02-20 08:58 #
Zapraszamy do udziału w ósmej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 20.02.2012 do 26.02.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 27.02.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 28.02.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-02-20 08:58
{}
Odpowiedz
2012-02-20 12:19 #
# 2012-02-20 12:19
{}
Odpowiedz
@tala86
@tala86
370 książek 741 postów
2012-02-20 20:23 #
# 2012-02-20 20:23
{}
Odpowiedz
@Betsy
@Betsy
512 książek 327 postów
2012-02-20 21:42 #
Spróbujemy szczęścia;)
"Nie jestem seryjnym mordercą" Dan Wells

http://nakanapie.pl/books/731875/reviews/11307.nie-jestem-seryjnym-morderca
# 2012-02-20 21:42
{}
Odpowiedz
MO
@morelka11
112 książek 62 posty
2012-02-21 18:47 #
http://nakanapie.pl/books/705728/reviews/11344.numery-chaos

"Numery Chaos" RACHEL WARD

Oświadczam, że jestem autorem recenzji :)
# 2012-02-21 18:47
{}
Odpowiedz
UK
@czumczum
5 książek 4 posty
2012-02-22 10:25 #
# 2012-02-22 10:25
{}
Odpowiedz
@WehikulCzasu
@WehikulCzasu
185 książek 1159 postów
2012-02-22 17:30 #
# 2012-02-22 17:30
{}
Odpowiedz
@Immora_Fray
@Immora_Fray
511 książek 167 postów
2012-02-23 19:10 #
# 2012-02-23 19:10
{}
Odpowiedz
@Gosiarella
@Gosiarella
161 książek 173 posty
2012-02-23 23:37 #
# 2012-02-23 23:37
{}
Odpowiedz
@zuzankawes
@zuzankawes
312 książek 83 posty
2012-02-24 09:43 #
# 2012-02-24 09:43
{}
Odpowiedz
@Estijana
@Estijana
55 książek 16 postów
2012-02-24 15:27 #
# 2012-02-24 15:27
{}
Odpowiedz
@Black_Vampire
@Black_Vampire
327 książek 5335 postów
2012-02-24 17:38 #
# 2012-02-24 17:38
{}
Odpowiedz
@agatrzes
@agatrzes
4 książki 55 postów
2012-02-25 11:19 #
# 2012-02-25 11:19
{}
Odpowiedz
@navrant
@navrant
6 książek 1 post
2012-02-26 10:30 #
# 2012-02-26 10:30
{}
Odpowiedz
@Elen
@Elen
162 książki 473 posty
2012-02-26 10:32 #
# 2012-02-26 10:32
{}
Odpowiedz
@magdarosemary
@magdarosemary
69 książek 2 posty
2012-02-26 12:53 #
# 2012-02-26 12:53
{}
Odpowiedz
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
235 książek 285 postów
2012-02-26 13:30 #
# 2012-02-26 13:30
{}
Odpowiedz
@Larissa
@Larissa
134 książki 51 postów
2012-02-26 15:06 #
# 2012-02-26 15:06
{}
Odpowiedz
@Chasm
@Chasm
44 książki 21 postów
2012-02-26 17:01 #
# 2012-02-26 17:01
{}
Odpowiedz
@ZoOcha
@ZoOcha
93 książki 18 postów
2012-02-26 22:15 #
# 2012-02-26 22:15
{}
Odpowiedz
@daimon
@daimon
497 książek 19 postów
2012-02-27 15:54 #
# 2012-02-27 15:54
{}
Odpowiedz
@Black_Vampire
@Black_Vampire
327 książek 5335 postów
2012-02-27 16:16 #
# 2012-02-27 16:16
{}
Odpowiedz
2012-02-27 21:07 #
@daimon, @Black_Vampire

Zgłoście proszę Wasze recenzje w nowym wątku:
http://nakanapie.pl/forum/konkursy-gry-zabawy/2565/konkurs-na-recenzje-tygodnia-z-kumiko-pl-9-2012
# 2012-02-27 21:07
{}
Odpowiedz
@patrylandia
@patrylandia
243 książki 1840 postów
2012-02-27 21:48 #
Przeczytałam dziś wiele pięknych, ciekawych recenzji. Wysoki poziom tu jest, naprawdę. Ale przejdźmy do rzeczy:

Coś co mnie zdziwiło, we mnie samej, to fakt z jaką przyjemnością i nieukrywaną satysfakcją poznania, czytałam recenzję Larissy. W swoim życiu przeczytałam jeden paranormal. Był w miarę ciekawy, ale nie na tyle, żebym sięgnęła po jego kontynuację. Nie mówię od razu, że przeczytam "Przyrzeczonych", ale nie ukrywam też tego, że jakby jakimś cudem znalazła się ta książka w moim zasięgu, to nie wiem, czy bym się nie skusiła, żeby chociaż przejrzeć i przekonać się na własnej skórze. Swoją fascynację poparłaś argumentami, a przy tym napisane jest to bardzo płynnie i przejrzyście. Jak twierdzisz autorka nie zagmatwała powieści, a Ty, wg mnie, nie na gmatwałaś w tej recenzji, co mnie przekonuje do Twojej fascynacji, a ja zaraz się zagmatwam w swojej opinii. Zatem jedyne, co mogę, to życzę Ci kolejnych lektur, które Cię tak porwą.

Swoją recenzją porwała mnie Immora Fray. chociaż w dosłownym tego słowa znaczeniu, nie chciałabym być porwana przez świat, który przedstawiła omawiana książka. Napisane jest to plastycznie, lekko i równocześnie esencjonalnie. nie czytałam tej książki, ale już sama Twoja recenzja może być dobrym wstępem do głębszych rozważań. Jakbyś się pokusiła, to sądzę, że ciekawy esej by powstał na ten temat, spod Twojego pióra oczywiście.

Będzie ciężko, bo jeszcze tyle dobrego zostało napisane. Bo to czasami nie chodzi oto, że jedna recenzja jest lepsza od drugiej. Wiele recenzji jest napisanych "prawidłowo", przejrzyście, i płynnie, bez większych błędów czy zgrzytów. Ale jest jeszcze to coś, co danego dnia porywa.

Dlatego jeszcze chciałam napisać o ciekawej recenzji WehikułCzasu. Była ona dla mnie swoistym wspomnieniem. Ciekawą opowieścią o tym co było, co się zdarzyło, tam w Barcelonie i co o tym myśli autorka, o pięknie jakie odkryła i wrażeniach jakie na niej wywarła. Lubię takie recenzje, dlatego z wielką przyjemnością ją czytałam.

Na tym skończę, chociaż wzdycham, bo są jeszcze inne, oj są.
# 2012-02-27 21:48
{}
Odpowiedz
@agacia
@agacia
64 książki 958 postów
2012-03-03 16:37 #
Czas na ogłoszenie wyników

1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Larissa za recenzje do książki "Przyrzeczeni" Beth Fantaskey

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Chasm za recenzję do książki "Królowa Lata"- Melissa Marr

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje patrylandia za ciekawy komentarz :-)

Wszystkim gratulujemy i zachęcamy do kolejnego konkursu z cyklu "Recenzja Tygodnia"
# 2012-03-03 16:37
{}
Odpowiedz
@Larissa
@Larissa
134 książki 51 postów
2012-03-04 11:24 #
Jej....aż ciężko mi w to uwierzyć o.O
Takie wyróżnienie wiele dla mnie znaczy:)
patrylandia - dziękuję ci za tak piękne słowa, już one same w sobie są dla mnie nagrodą, a dodając do tego wygraną w konkursie i pierwsze miejsce, to już w ogóle - szczyt marzeń i radości :)
# 2012-03-04 11:24
{}
Odpowiedz
@Chasm
@Chasm
44 książki 21 postów
2012-03-04 14:18 #
Bardzo dziękuję za docenienie mojej recenzji :). Było bardzo wiele wspaniałych recenzji, więc to wyróżnienie przynosi mi jeszcze większą radość.
# 2012-03-04 14:18
{}
Odpowiedz
@agacia
@agacia
64 książki 958 postów
2012-03-04 18:03 #
:)
# 2012-03-04 18:03
{}
Odpowiedz
Grupa

Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl
nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}