Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 9/2012

2012-02-27 21:05 #
Zapraszamy do udziału w dziewiątej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nowa edycja, nowe zasady, ale o nich poniżej. Zwróćcie szczególną uwagę na punkty 3, 4 i 5

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzsadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 27.02.2012 do 04.03.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 05.03.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 05.03.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-02-27 21:05
@Salama
@Salama
223 książek · 31 postów
2012-02-27 21:28 #
# 2012-02-27 21:28
KO
@kadzia.osuch
99 książek · 27 postów
2012-02-28 21:16 #
Klątwa Tygrysa - Colleen Houck
http://nakanapie.pl/books/737146/reviews/11563.klatwa-tygrysa
Fragment: " Jestem totalnie subiektywna pisząc o Renie. Zaczynając czytać, nie spodziewałam się, iż poznam swoją miłość. Nasz (mój) tygrys nie jest wcale idealny, chociaż przepiękny, ma swoje słabości. Niestety jedną z nich nie jestem ja, a Kelsey. "
Oświadczam, iż jestem autorką recenzji.
# 2012-02-28 21:16
2012-02-28 22:54 #
# 2012-02-28 22:54
@Black_Vampire
@Black_Vampire
329 książek · 5335 postów
2012-02-28 23:53 #
# 2012-02-28 23:53
@tala86
@tala86
372 książek · 741 postów
2012-02-29 09:40 #
# 2012-02-29 09:40
@daimon
@daimon
497 książek · 19 postów
2012-02-29 13:04 #
@JenniferLaugh
@JenniferLaugh
72 książek · 1 postów
2012-02-29 16:39 #
Zemsta Czarownicy - Joseph Delaney
http://nakanapie.pl/book/415529/review/11581/zemsta-czarownicy.htm
Bo nie ma nic bardziej szczerego od listów do babci.
# 2012-02-29 16:39
2012-02-29 19:21 #
"Biała jak mleko, czerwona jak krew"; Alessandro D'Avenia
http://nakanapie.pl/book/722371/review/11586/bia-a-jak-mleko-czerwona-jak-krew.htm
# 2012-02-29 19:21
@Betsy
@Betsy
513 książek · 327 postów
2012-02-29 20:37 #
# 2012-02-29 20:37
@Immora_Fray
@Immora_Fray
511 książek · 167 postów
2012-03-01 00:28 #
# 2012-03-01 00:28
@Susie95
@Susie95
102 książek · 18 postów
2012-03-01 16:59 #
# 2012-03-01 16:59
@zuzankawes
@zuzankawes
314 książek · 83 postów
2012-03-01 17:19 #
# 2012-03-01 17:19
@mag85
@mag85
168 książek · 72 postów
2012-03-02 22:02 #
# 2012-03-02 22:02
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-03-03 12:56 #
# 2012-03-03 12:56
@Lena173
@Lena173
189 książek · 759 postów
2012-03-03 16:59 #
# 2012-03-03 16:59
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
236 książek · 285 postów
2012-03-03 20:19 #
"Trzech panów w łódce (nie licząc psa)" - Jerome K. Jerome

http://nakanapie.pl/book/281857/review/11663/trzech-panow-w-odce-nie-liczac-psa.htm
# 2012-03-03 20:19
@Elen
@Elen
162 książek · 473 postów
2012-03-04 10:28 #
# 2012-03-04 10:28
@Gosiarella
@Gosiarella
166 książek · 173 postów
2012-03-04 15:26 #
# 2012-03-04 15:26
@Larissa
@Larissa
134 książek · 51 postów
2012-03-04 18:30 #
# 2012-03-04 18:30
@Estijana
@Estijana
55 książek · 16 postów
2012-03-04 19:08 #
# 2012-03-04 19:08
@Nidda
@Nidda
120 książek · 181 postów
2012-03-04 22:27 #
http://nakanapie.pl/book/737226/review/11694/niesmiertelnosc-zabije-nas-wszystkich.htm
"Nieśmiertelność zabije nas wszystkich", Drew Magary

Fragment recenzji:
Już na pierwszy rzut oka widać, że czytelnik ma do czynienia z niecodzienną lekturą. Tekst "Nieśmiertelność zabije nas wszystkich" brzmi jak slogan nawiedzonego fanatyka jakiejś sekty religijnej, który stoi na skrzyżowaniu ulic z kartonikiem w stylu "Koniec jest blisko!". Jeśli dodać do tego okładkę z wizerunkiem powieszonej śmierci, można odnieść wrażenie, że zawartość książki będzie miała równie groteskowy i ironiczny wydźwięk, co jej zewnętrzna oprawa. Z takim też przeświadczeniem rozpoczęłam lekturę i muszę przyznać, że się zdziwiłam...
# 2012-03-04 22:27
@Sylviaa7777
@Sylviaa7777
236 książek · 285 postów
2012-03-09 15:32 #
Były już wyniki bo ja się chyba juz pogubiłam lekko ;)
# 2012-03-09 15:32
@Elen
@Elen
162 książek · 473 postów
2012-03-10 12:01 #
Także jestem ciekawa, kiedy wyniki się ukażą? :)
# 2012-03-10 12:01
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-03-13 09:52 #
Czas na ogłoszenie wyników

1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje daimon za recenzje do książki Miłość ponad czasem - Audrey Niffenegger

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Gosiarella za recenzję do książki Zanim umrę - Jenny Downham

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje Susie95 za recenzję do książki Kwiaty na poddaszu - V. C. Andrews

Wszystkim gratulujemy i zachęcamy do kolejnego konkursu z cyklu "Recenzja Tygodnia"
# 2012-03-13 09:52
@Nidda
@Nidda
120 książek · 181 postów
2012-03-13 12:01 #
Recenzję książki "Zanim umrę" napisała Gosiarella ;-)

Gratuluję zwycięzcom :)
# 2012-03-13 12:01
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-03-14 15:55 #
Gratulacje.
# 2012-03-14 15:55
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-03-14 16:10 #
Nidda - oczywiście przepraszam za mój błąd. Chodziło mi o Recenzję Gosiarella "Zanim umrę" Post poprzedni poprawiłam i za zamieszanie przepraszam :-)
# 2012-03-14 16:10
@Nidda
@Nidda
120 książek · 181 postów
2012-03-14 18:43 #
Agaciu, nic się nie stało - przynajmniej z mojej strony. Pomyłki się zdarzają, a że akurat mój nick został wykorzystany, to łatwiej mi było stwierdzić, że coś jest nie tak ;-)
# 2012-03-14 18:43
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-03-15 00:11 #
Widocznie intensywnie o Tobie wtedy myślałam :-)
# 2012-03-15 00:11

Grupa: Konkursy, gry i zabawy

czyli bawimy się nakanapie.pl

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się