Temat:

Konkurs na recenzję tygodnia z Kumiko.pl - 17/2012

2012-04-23 09:28 #
Zapraszamy do udziału w siedemnastej edycji konkursu na recenzję tygodnia w 2012 roku.

Nagody w konkursie ufundowała Księgarnia internetowa Kumiko.pl




Nagrodami są:
- bon o wartości 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl
- 2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl - bony te mogą trafić zarówno do autorów recenzji, jak i osób, które podzielą się swoimi opiniami na temat zgłoszonych recenzji

Zasady udziału w konkursie
1) W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik serwisu nakanapie.pl. Konto w serwisie można założyć na stronie Rejestracja w serwisie nakanapie.pl

2) Należy przeczytać dowolną książkę/komiks/ebook/audiobook i napisać jego recenzję. Jeżeli chcesz wiedzieć jak napisać dobrą recenzję. Zerknij na nasze forum: Jak napisać dobrą recenzję?

3) Recenzję należy umieścić w serwisie nakanapie.pl na stronie książki, a następnie, poniżej w tym wątku wkleić:
- tytuł książki
- imię i nazwisko autora książki
- link do książki w serwisie (nie jest wymagany w przypadku gdy tytuł i imię, i nazwisko zostało zlinkowane z recenzją)
- dodatkowo można również umieścić krótki fragment lub komentarz - dlaczego akurat ta recenzja może wydać się ciekawa

Przykładowe zgłoszenie może wyglądać:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa

lub:
Marzenia i tajemnice, Danuta Wałęsa
http://nakanapie.pl/books/730991/reviews/9552.marzenia-i-tajemnice

4) Wymogi dotyczące recenzji:
- użytkownik zgłaszający recenzję oświadcza, że jest jej autorem
- recenzja nie może być starsza niż 30 dni (decyduje data rozpoczęcia konkursu)
- jeden użytkownik może zgłosić jedną recenzję
- recenzje, które zostały nagrodzone w konkursach serwisu nakanapie.pl nie mogą być ponownie zgłaszane
- do konkursu nie można zgłaszać recenzji książek przekazanych przez nakanapie.pl do recenzji

5) Nagrody dodatkowe (2 bony uprawniające do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl) mogą trafić do osób, które wskażą recenzję, która wg nich powinna wygrać. Wymagane jest merytoryczne uzasadnienie takiego wyboru. Podczas wyboru recenzji tygodnia redakcja będzie brała pod uwagę sugestie użytkowników.

6) Recenzje można zgłaszać od 23.04.2012 do 29.04.2012 (włącznie), a swoje opinie na temat recenzji można wyrażać do 30.04.2012 (włącznie).

7) Wyniki ogłosimy po 30.04.2012.

W imieniu redakcji nakanapie.pl - Powodzenia!
# 2012-04-23 09:28
DU
@dudqa
2 postów
2012-04-23 15:07 #
# 2012-04-23 15:07
@szarikow
@szarikow
137 książek · 1019 postów
2012-04-23 16:51 #
No to może i ja spróbuję swoich sił.

Terry Pratchett, "Mort"

http://nakanapie.pl/book/148258/review/12998/mort.htm
# 2012-04-23 16:51
@elmo
@elmo
125 książek · 3 postów
2012-04-23 18:11 #
Może i nie jest długa, ale od serca.
"Feral", Kate Wild http://nakanapie.pl/book/580525/review/13018/feral.htm
# 2012-04-23 18:11
@KlaudusS
@KlaudusS
83 książek · 115 postów
2012-04-23 22:36 #
# 2012-04-23 22:36
@blurppp
@blurppp
73 książek · 12 postów
2012-04-24 07:39 #
# 2012-04-24 07:39
KO
@kadzia.osuch
99 książek · 27 postów
2012-04-24 12:54 #
# 2012-04-24 12:54
@anna.urbanska
@anna.urbanska
308 książek · 11 postów
2012-04-24 22:09 #
V.C. Andrews "Płatki na wietrze"
recenzja pod tytułem: "Laleczki wyprane z moralności i naturalnych uczuć"
http://nakanapie.pl/books/738020/reviews/13036.p-atki-na-wietrze
# 2012-04-24 22:09
@Maciej_Markisz
@Maciej_Markisz
16 książek · 2 postów
2012-04-24 23:56 #
# 2012-04-24 23:56
@Trinity801
@Trinity801
174 książek · 68 postów
2012-04-25 07:30 #
# 2012-04-25 07:30
@Lena173
@Lena173
189 książek · 759 postów
2012-04-25 08:50 #
# 2012-04-25 08:50
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-04-25 10:08 #
# 2012-04-25 10:08
@alison2
@alison2
154 książek · 104 postów
2012-04-26 13:05 #
“Prowansalski balsam na załamane serca” Bridget Asher

http://nakanapie.pl/book/722051/review/13072/prowansalski-balsam-na-z-amane-serca.htm
# 2012-04-26 13:05
@Czekoladowaa
@Czekoladowaa
116 książek · 580 postów
2012-04-26 13:25 #
# 2012-04-26 13:25
@tristezza
@tristezza
208 książek · 74 postów
2012-04-28 20:57 #
# 2012-04-28 20:57
@dorsz29
@dorsz29
80 książek · 122 postów
2012-04-29 10:50 #
# 2012-04-29 10:50
@Sven7
@Sven7
9 książek · 11 postów
2012-04-29 11:21 #
# 2012-04-29 11:21
MO
@moleslaw
82 książek · 30 postów
2012-04-29 11:35 #
Proszę o wyrozumiałość dla początkującego amatora :
http://nakanapie.pl/instrukcja-obslugi-polski-radek-knapp-ksiazka,471804
# 2012-04-29 11:35
@Ameliie
@Ameliie
166 książek · 30 postów
2012-04-29 12:26 #
# 2012-04-29 12:26
2012-04-29 13:43 #
Wiedząc, że ja ekspertem nie jestem w dziedzinie recenzji, to jednak pokuszę się o ocenę niektórych. A może pomogę jury. ;)

Chciałabym wyróżnić następujące osoby:

anna.urbanska – bardzo ciekawa recenzja. Tak negatywna, że na pewno warto się jej przyjrzeć. Poza tym ja sama nieźle się uśmiałam czytając taką recenzję, tak ośmieszającą książkę. Podobała mi się. Nawet pokusiłam się o sprawdzenie, czy jest takie słowo, jak „marysualizm”. Wyjątkowo mnie rozbawiło to porównanie. Tekst jest ciekawy, dość ośmieszający. Polecam, to na pewno.

blurppp – genialna! Recenzja może i długa, ale za to świetna. Czyta się bardzo przyjemnie. Brak takiej schematyczności, jak to zdarza się niektórym recenzentom. Ocenianie książki pod swoim kątem, daje czytelnikowi takie pole do własnej oceny. Albo utożsamiamy się z autorem i jego opinią o Zafonie, albo dajemy mu się przekonać (gdyż od razu widać, czy mamy podobny gust), albo od razu rezygnujemy z książki. Inaczej się nie da.

Lena173 – bardzo interesująca recenzja. Jeśli ktoś zna Olgę Rudnicką, miło jest poczytać właśnie o tej książce (nie znam tej pozycji, tak jakby co). Myślę, że każdego zaintryguje styl tej recenzji. Bardzo ładny. Przemawiający do odbiorcy.

Sven7 – krytyczna recenzja, co powinno być docenione. Takich rzetelnych tekstów wiele nie ma. Konkretna, rzeczowa. Brak jakichkolwiek ozdabiaczy tekstu, zbędnych zdań. Poza tym – bardzo ładne zakończenie recenzji.
# 2012-04-29 13:43
@betterversionofthetruth
@betterversionofthetruth
117 książek · 224 postów
2012-04-29 16:10 #
# 2012-04-29 16:10
@Nidda
@Nidda
120 książek · 181 postów
2012-04-29 19:42 #
# 2012-04-29 19:42
@Mery111
@Mery111
39 książek · 1265 postów
2012-04-30 08:56 #
# 2012-04-30 08:56
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2012-05-03 10:17 #
1. Miejsce i nagrodę - bon o wartość 50 zł na zakupy w księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje tristezza za recenzje do książki Serce w chmurach - Jennifer E. Smith

2 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje blurppp za recenzję do książki Więzień nieba Carlos Ruiz Zafón

3 Miejsce i nagrodę - bon uprawniający do darmowej przesyłki zakupów z księgarni internetowej Kumiko.pl otrzymuje ceisha za pomoc jury w wyborze najlepszych recenzji i podzielenie się z nami swoim zdaniem na temat ciekawych recenzji. Bardzo dziękujemy!
# 2012-05-03 10:17
2012-05-03 11:36 #
O jejku, dziękuję :) I bardzo gratuluję zwycięzcom. ^^
# 2012-05-03 11:36
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-05-03 13:12 #
bravo dla wybranych osób :)
# 2012-05-03 13:12
@tristezza
@tristezza
208 książek · 74 postów
2012-05-03 13:19 #
ooo, dziękuję ! Bardzo dziękuję :) Gratuluję pozostałym zwycięzcom ^^
# 2012-05-03 13:19
@darooo
@darooo
55 książek · 79 postów
2012-05-03 13:48 #
Gratuluję zwycięzcom ;) I Mamy pytanie czy konkurs będzie kontynuowany? Jakoś nie mogę znaleźć wątku z 18 edycją
# 2012-05-03 13:48
@Amarisa
@Amarisa
585 książek · 408 postów
2012-05-03 15:35 #
przez długi weekend wszystko się przedłuża
moim zdaniem jeżeli będzie kontynuacja, to dadzą znać w niedzielę, albo w poniedziałek
trzeba przeczekać ten urlopowy czas :)
# 2012-05-03 15:35
2012-05-03 21:02 #
# 2012-05-03 21:02

Grupa: Książki

Wszystko o książkach

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się