Temat:

Książki do recenzji od autorów

@Askadasuna
@Askadasuna
14 książek · 48 postów
2013-12-15 14:09 #
Pytanie skierowane głównie do osób zajmujących się pisaniem recenzji książek.
Powiedzcie mi, jak podchodzicie do pisania recenzji książek, które otrzymaliście bezpośrednio od ich autorów? Te recenzje są bardziej pochlebne, wskazujecie w nich więcej zalet niż wad danej pozycji, czy może stawiacie na zupełną szczerość i uczciwość, nie jest dla Was problemem napisanie wprost, że książka była kiepska? Jak czujecie się po opublikowaniu niepochlebnej recenzji? Macie wyrzuty sumienia, że mimo takiego wyróżnienia książka Wam się nie spodobała?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi : )
# 2013-12-15 14:09
@Fenrir
@Fenrir
385 postów
2013-12-15 14:58 #
Oho, bo już widzę jak ktoś się przyzna, że słodzi w recenzji tylko dlatego, że dostał od autora. :D
# 2013-12-15 14:58
@Askadasuna
@Askadasuna
14 książek · 48 postów
2013-12-15 16:21 #
Czyli co, Fenrir? Mówisz, że spotkam tutaj samych szczerych i uczciwych? ; >
# 2013-12-15 16:21
@Fenrir
@Fenrir
385 postów
2013-12-15 18:18 #
Nie, mówię tylko że jest masa osobników które ewidentnie piszą laurki w zamian za książki, ale żaden z nich się do tego nie przyzna publicznie.
# 2013-12-15 18:18
@Askadasuna
@Askadasuna
14 książek · 48 postów
2013-12-15 18:39 #
A ja się przyznam do tego, że też napisałam laurkę, ale tylko dlatego, że książka niesamowicie mi się spodobała : )
# 2013-12-15 18:39
@Fenrir
@Fenrir
385 postów
2013-12-15 19:40 #
Co innego "laurki" za to, że książka się faktycznie spodobała, co innego te w obawie, że więcej książek się nie dostanie za negatywną recenzję.
# 2013-12-15 19:40
@Askadasuna
@Askadasuna
14 książek · 48 postów
2013-12-15 19:47 #
O tak, o tym gdzieś chyba czytałam na tym portalu. Chyba przy temacie książek od wydawnictw : )
# 2013-12-15 19:47

Grupa: Książki

Wszystko o książkach

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się