Temat:

Niezwykła recenzja pani Ogi

2010-12-10 21:08 #
Witam
Zaglądam na portal bardzo często, ale rzadko się wypowiadam. Dziś jednak nie mogłam się powstrzymać - znalazłam recenzję mojej powieści autorstwa użytkowniczki ukrywającej się pod pseudonimem Oga.
I muszę przyznać, ze jestem oczarowna - to dobre słowo. Sporo blogerek już pisało recenzje mojej książki, ale jeszcze nikt nie dostrzegł w tej historii tyle prawd, ile pani Oga.
Nikt jeszcze nie zauważył, że historia Ewy to wyprawa do krainy utopii, tak nierealnej, a jednocześnie tak bliskiej marzeniom wielu, jak sądzę, kobiet ( ja nazywam nas Zaścianeczkami :)).
Nikt nie nazwał " Zamówienia z Francji" baśnią.
Pani Ogo - przesyłam wielki i ciepły uśmiech.

Pozwoliłam sobie zamiescić link do recenzji na moim blogu.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Portalu.
# 2010-12-10 21:08
{}
Odpowiedz
@molik14
@molik14
164 książki 324 posty
2010-12-11 09:24 #
Zdaje się że Odze rumieńce na twarz powychodzą jak to zobaczy :)
# 2010-12-11 09:24
{}
Odpowiedz
@oga
@oga
104 książki 86 postów
2010-12-11 12:46 #
oj wyszły!
Dziękuję Pani Anno, zawstydziła mnie Pani, ale też bardzo mi miło. Cieszę się, że tak Pani pisze, bo to niezwykle przyjemne uczucie - wiedzieć, że się coś zrozumiało.
Ale przyznam też, że własciwie dopiero teraz, dzięki tej Pani uwadze, do końca pojęłam, o co chodzi z tym Zaściankiem.
I jaka to głęboka prawda tkwi w powiedzeniu, że kontakt z książką jest w istocie dialogiem! :)
# 2010-12-11 12:46
{}
Odpowiedz
2010-12-11 22:02 #
Miło jest mieć tak refleksyjnych Czytelników:) A co do dialogu- pozwolę sobie zacytować J.Iwaszkiewicza: "Za książką kryje się autor. Jego pisanie jest więc zawsze listem do czytelnika. Piszemy zazwyczaj listy do przyjaciół. Książka jest listem autora do przyjaciela.".
:)

# 2010-12-11 22:02
{}
Odpowiedz
@patrylandia
@patrylandia
243 książki 1840 postów
2010-12-13 09:01 #
Mi też się bardzo spodobała , do tego stopnia, że po przeczytaniu "Zamówienia..." zaniechałam napisania własnej recenzji czując maksymalne wypełnienie po przeczytaniu recenzji Ogi :) i czułam, że nie jestem wstanie wnieść nic nowego. Oby więcej takich recenzji było:)
# 2010-12-13 09:01
{}
Odpowiedz
Grupa

Książki

Wszystko o książkach
nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe
{}