Temat:

Rozdajemy kryminały w zamian za recenzję

@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 18:43 #
Zgodnie z moja obietnicą na naszym Facebooku, którą Wam złożyłam postaram Wam się kilka kryminałów książkowych i nie tylko rozdać w zamian za recenzję.

Zasady:

Zasady są bardzo proste.

1. Będę wpisywała dwa tytuły książek jakie mam do rozdania. Wy w komentarzu poniżej będziecie wyrażać swoją chęć otrzymania książki do recenzji. Dodatkowo przy wyrażaniu swojej ochoty na książkę musicie podać link do jednej recenzji jaką już kiedykolwiek napisaliście oraz napisać którą z dwóch polecanych prze zemnie książek chcielibyście otrzymać do recenzji.

2.Spośród zgłoszonych chętnych osób wybiorę jedną, osobę do każdej z zaproponowanych przeze mnie książek, która daną książkę otrzyma do recenzji. Następnie skontaktuję się z osobą na PW.

3.Następnie poszukam kolejnych książek do recenzji i proces będziemy powtarzać dopóki się mi książki nie skończą.

4. W kwestii wyjaśnienia: Książki nie zdobywa osoba, która się pierwsza po nią zgłosi, ale ta którą ja po prostu wybiorę.

5. Jedna osoba jednocześnie może pisać recenzję do jednej książki więc jeśli już książkę otrzyma do recenzji niech drugi raz się nie zgłasza po kolejną a da możliwość innym otrzymania książki. Wyjątkiem może być jedynie sytuacja kiedy po daną książkę przez dłuższy czas się nikt nie zgłosi.

Mam nadzieję, że w ten sposób uda nam się Wam rozdać kilka ciekawych pozycji książkowych. Wy zapoznajcie się z zasadami a ja idę szukać dwóch pierwszych książek.
# 2010-11-29 18:43
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 18:50 #
Książki do otrzymania w zamian za recenzję:

1. "Kosogłos" - Suzanne Collins Książka wydana przez Wydawnictwo Media Rodzina
2. "Teufel" - Izabela Żukowska Książka wydana przez Wydawnictwo Nowy Świat
# 2010-11-29 18:50
@Allan
@Allan
109 książek · 5 postów
2010-11-29 18:56 #
Zgłaszam się...
# 2010-11-29 18:56
@wiecznyturysta
@wiecznyturysta
15 książek · 15 postów
2010-11-29 19:00 #
A mogę "Kosogłosa" do recenzji jeszcze?
# 2010-11-29 19:00
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 19:14 #
Karol - niestety nie. Najpierw nam zrecenzuj dwa e-booki. Książki zawsze jakieś fajne będą, to nie pierwsza i nie ostatnia książka.

Allan - czytaj dokładnie zasady :-)
# 2010-11-29 19:14
@wiecznyturysta
@wiecznyturysta
15 książek · 15 postów
2010-11-29 19:35 #
Jasne, jak tylko się za nie zabiorę... to skończę i napisze ciekawą zapewne recenzję. Pozostaje życzyć mi tylko miłej lektury, jak i ja Wam życzę.
# 2010-11-29 19:35
@Violet
@Violet
185 książek · 120 postów
2010-11-29 19:36 #
I w tym momencie żałuje, że nie miałam w ręku dwóch pierwszych części Igrzysk śmierci...
# 2010-11-29 19:36
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 19:37 #
Tak życzymy miłej lektury :)
# 2010-11-29 19:37
DA
@Dabarai
2 postów
2010-11-29 19:48 #
Czy można zgłosić się po książkę Teufel? Moje recenzje można znaleźc na moim blogu dabarai.blox.pl
# 2010-11-29 19:48
WE
@wera3009
6 postów
2010-11-29 19:48 #
A czy można napisać tą recenzję tutaj? Bo niewiem gdzie mam napisac, żeby link dodac (jestem tu od 1 min) ;D a czy trzeba 1 czy 2 recenzje? Sorka, że tyle pytam, ale bardzo chciałabym jedną z tych książek na prezent dla kogoś z rodziny, bo czytałam poprzednie części i naprawdę... wzruszaja, płakałam przy nich 7 razy, z góry dz za odpowiedź :)
# 2010-11-29 19:48
AN
@Aniwre
6 książek · 3 postów
2010-11-29 19:52 #
Pewnie się już nie załapię...
"Kosogłos" - Suzanne Collins
http://nakanapie.pl/book/488705/review/2336/arabska-zona.htm
# 2010-11-29 19:52
@blurppp
@blurppp
73 książek · 12 postów
2010-11-29 19:54 #
Żadnej z tych książek nie kupił bym w księgarni, na kosogłos jestem za stary a polskim kryminałom z małymi wyjątkami nie dowierzam więc ja na razie dziękuję, zobacz jaka będzie następna parka
# 2010-11-29 19:54
@Violet
@Violet
185 książek · 120 postów
2010-11-29 19:56 #
Kosogłos był bardzo wyczekiwaną książka w tym roku, nie wierze, że jeszcze sie na nią fani nie rzucili!
# 2010-11-29 19:56
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 19:59 #
wera. Recenzje możesz napisać na serwisie. Jak jesteś tu od 1 min to proponuję najpierw zapoznać się z serwisem, pododawaj sobie książki do kolekcji zobacz jak i gdzie pisze się recenzje. Jeśli chciałabyś się dowiedzieć jak napisać dobra recenzje odezwij się do mnie na maila: agata@nakanapie.pl to dam Ci kilka wskazówek. Potem jak się zaznajomisz z serwisem i napiszesz nam recenzje to daj znać, to nie są ani pierwsze ani ostatnie książki do recenzji więc masz jeszcze dużo szansy by jakąś kiedyś zdobyć i nam zrecenzować
# 2010-11-29 19:59
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 20:01 #
Aniwre Więcej wiary! Na początek Tobie również proponuję napisać do mnie maila (agata@nakanapie.pl) z prośbą o wskazówki: jak napisać dobrą recenzje i co powinna recenzja zawierać, a potem poszukamy dla Ciebie książki jakiejś :-)
# 2010-11-29 20:01
WE
@wera3009
6 postów
2010-11-29 20:01 #
Już wiem jak napisac recenzje, dzieki za odpowiedź, odezwę się niedługo :) Na czwartek powinnam napisać już recenzję książki (chyba że będę miała dwa dni zawalone nauką), jeszcze jedno pytanie, do kiedy trwa obecna edycja konkursu?
# 2010-11-29 20:01
LU
@lubiekisiel
61 książek · 2 postów
2010-11-29 20:19 #
Szczęście (i własne przyjemności) trzeba wspomagać. Dlatego się zgłaszam i wystawiam na światło dzienne (nocne?) moją "tfurczość". Chciałabym zrecenzować (i przeczytać, o tak!) Kosogłosa. Dwie wcześniejsze części bardzo mi się podobały, więc dla trzeciej mogę wam nawet pokazać mój (anty)talent pisarski ;)

link do mojej recenzji: http://nakanapie.pl/book/424775/review/2341/fiolet.htm
# 2010-11-29 20:19
MO
@rogalm2
100 książek · 1 postów
2010-11-29 20:22 #
Bardzo chętnie przyjmę do recenzji np. Żukowską
# 2010-11-29 20:22
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 20:48 #
Dobrze kochani, żeby nie przedłużać już dzisiaj informuję iż:

Książka "Teufel" Trafia do Dabarai
Książka "Kosogłos" Trafia do lubiekisiel


JA idę szukać kolejnych dwóch książek i na Wasze zgłoszenia do nich czekam do jutra i jutro kogoś wybiorę. Proszę o uważne przeczytanie zasad, bo połowa z Was nie zapoznała się z nimi i Wasze zgłoszenia nie wyglądają tak jak powinny... Mam nadzieję, że drugie zgłoszenia będą już prawidłowe. :-)
# 2010-11-29 20:48
LU
@lubiekisiel
61 książek · 2 postów
2010-11-29 20:54 #
Serdecznie dziękuję :):* ale się cieszę :):)):):)
# 2010-11-29 20:54
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 20:56 #
Kolejne dwie książki, które możemy rozdać w zamian za recenzje do nich. Zachęcam Was do zapoznania się najpierw z zasadami jakie zostały w pierwszym poście zamieszczone. Na Wasze zgłoszenia czekam do jutra. Jutro popołudniu wybiorę kolejne dwie osoby, które książki otrzymają. Tym razem macie do wyboru:

1. Etnolog w Mieście Grzechu - Mariusz Czubaj Książka wydana przez Wydawnictwo Oficynka
2. Polskie rekolekcje - Piotr Kobza Książka wydana przez Wydawnictwo Literackie
# 2010-11-29 20:56
DA
@Dabarai
2 postów
2010-11-29 21:00 #
Dziękuję!
# 2010-11-29 21:00
@blurppp
@blurppp
73 książek · 12 postów
2010-11-29 21:02 #
@timido2
@timido2
420 książek · 231 postów
2010-11-29 21:12 #
jejku, ale bym chciała "Polskie rekolekcje"... Tylko czy dam radę 2 książki zrecenzować?? Pani Agato co Pani o tym myśli??
# 2010-11-29 21:12
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-29 21:17 #
Myślę, że rady to byś dała, ale chyba dobrze by było innym dać szansę. :-)
# 2010-11-29 21:17
@timido2
@timido2
420 książek · 231 postów
2010-11-29 21:21 #
rozumiem... ale jednak trochę żałuję... :(
# 2010-11-29 21:21
MA
@mallory69
81 książek · 4 postów
2010-11-29 21:41 #
a ja z chęcia też bym coś zrecenzowała, na Etnolog w Mieście Grzechu - Mariusz Czubaj :>, tak na dobry poczatek....a poza tym witam wszystkich użytkownikow tego serwisu:) podpisano dzisnarodzony kot
# 2010-11-29 21:41
@nieminia
@nieminia
244 książek · 3 postów
2010-11-29 21:55 #
Witam, właśnie "raczkuję" na NAKANAPIE i z przyjemnością zmierzyłabym się z wyzwaniem zrecenzowania "Etnologa..."

http://nakanapie.pl/book/387065/review/2342/dziewczyna-z-zapa%C5%82kami.htm

# 2010-11-29 21:55
@agacia
@agacia
64 książek · 958 postów
2010-11-30 11:18 #
Myślę, że czas na ogłoszenie wyników.
Książkę "Etnologa w mieście grzechu" otrzymuje: blurppp
Książkę " Polskie rekolekcje" - z braku innych chętnych otrzymuje: timido2


monikazet - niestety miałam tylko jedną książkę do rozdania więc się nie załapałaś, ale Twoje recenzje są bardzo dobre i mam nadzieję, że po kolejną książkę się zgłosisz :-)
nieminia początki nie są niestety łatwe, ale potem idzie już z górki. Na początek proponuję Ci poczytać sobie wątek odnośnie pisania recenzji: http://nakanapie.pl/forum/nowa-wersja-nakanapie/745/jak-napisac-dobra-recenzje potem przyjrzyj się jak robią to inni :-) mam nadzieję, ze jeszcze niejedną fajną recenzje nam napiszesz :)))
# 2010-11-30 11:18

Grupa: Książki

Wszystko o książkach

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się