Temat:

Prośba o recenzję

@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-20 20:42 #
Postanowiłam założyć nowy wątek, kontynuując myśl końcową z tego: http://nakanapie.pl/forum/wasza-tworczosc/1569/moja-ksiazka-prosba-o-pomoc

Szukam osoby chętnej do zrecenzowania mojego opowiadania "Inna". Jest ono dostępne na stronie wydawnictwa Wydaje.pl jako ebook: http://wydaje.pl/ebooks/show/147/Inna
Udostępnię je bezpłatnie i podeślę na maila osobie, która zechciałaby wystawić swoją opinię na stronie wydawnictwa. Trzebaby się jedynie tam zarejestrować. Myślę, że jest ono godne przeczytania i nie będzie to jakaś wielka męka ;) A bardzo pomogłaby mi czyjaś ocena, opinia, spostrzeżenia ;)

Streszczenie:

Majka ma trudności w szkole – nie jest akceptowana przez swoich rówieśników. Jakby tego było mało - czuje się też źle we własnym domu. Matkę widuje sporadycznie i często się z nią sprzecza, a ojca woli zupełnie unikać. Coś złego dzieje się wokół niej, jednak dziewczyna skrzętnie pilnuje swojego sekretu. Jedynym jasnym promykiem w jej życiu jest oddana przyjaciółka – Ewa. Problem w tym, że dziewczyna również skrywa jakąś tajemnicę. Naznaczone cierpieniem życiorysy obu nastolatek przeplatają się w zatrważający sposób, a zakończenie tej historii pozostawia czytelnika z mnóstwem otwartych, trudnych pytań. Bo tak naprawdę nic tu nie jest takie, jak się na pierwszy rzut oka wydaje, a problemy, z jakimi boryka się główna bohaterka, przerastają nie tylko ją, ale również jej najbliższych.
# 2011-04-20 20:42
@finkaa
@finkaa
364 książek · 514 postów
2011-04-23 23:24 #
Polecam wszystkim. Naprawdę dobre opowiadanie, a recenzje możecie przeczytać tutaj: http://poduszkowietz.wordpress.com/2011/04/23/inna-beata-szymura/
# 2011-04-23 23:24
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-24 09:33 #
No właśnie ;) Jedna recenzja już jest, może ktoś jeszcze się skusi? :)
# 2011-04-24 09:33
@Enigma
@Enigma
216 książek · 442 postów
2011-04-24 11:48 #
Z chęcią przeczytam :)
# 2011-04-24 11:48
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-24 13:15 #
Wysłane :)
# 2011-04-24 13:15
@Enigma
@Enigma
216 książek · 442 postów
2011-04-25 16:42 #
http://wydaje.pl/ebooks/show/147/Inna

cudo, cudo i jeszcze raz cudo :)
# 2011-04-25 16:42
@finkaa
@finkaa
364 książek · 514 postów
2011-04-25 19:19 #
No to mamy już dwie zdeklarowane fanki "Innej". :)
# 2011-04-25 19:19
2011-04-25 19:28 #
Czy propozycja jest nadal aktualna? Chętnie bym przeczytała, po zachętach kanapowiczek. :-)
# 2011-04-25 19:28
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-26 00:46 #
Jasne :) Cieszę się, że póki co wszyscy, którzy przeczytali, są zadowoleni ;)
# 2011-04-26 00:46
2011-04-27 18:03 #
Przeczytałam i podobało mi się.
Mam tylko jedno "ale": dlaczego nie mogę Cię znaleźć wśród autorów na Kanapie? Powinnaś się wpisać. :-)
# 2011-04-27 18:03
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-28 11:55 #
Heh ;) Ponieważ nie czuję się pełnoprawnym autorem ;) No i nie wiem nawet jak się to robi ;P Może poczekajmy z takimi awansami ;)
# 2011-04-28 11:55
2011-04-28 12:49 #
keskese87: śmiało :-)

http://nakanapie.pl/books/new
# 2011-04-28 12:49
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-29 00:42 #
http://nakanapie.pl/book/616258/inna.htm

No dobrze, "Inna" już jest :)
PS Możecie przekopiować recenzje jak Wam się chce ;)
# 2011-04-29 00:42
@timido2
@timido2
420 książek · 231 postów
2011-04-29 09:37 #
jeżeli propozycja nie uległa przedawnieniu, to i ja się chętnie skuszę...
# 2011-04-29 09:37
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-29 11:54 #
Oczywiście :)
# 2011-04-29 11:54
@finkaa
@finkaa
364 książek · 514 postów
2011-04-29 20:22 #
Ale się tu tłoczno zrobiło. Zaraz dodaję "Inną" do przeczytanych, a recenzję też z pewnością przekleję, ale może trochę później... :)
# 2011-04-29 20:22
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-04-30 00:16 #
finkaa => Nom ;) Póki co chcę jutro dodać nowego ebooka, więc ostatnia propozycja zostaje podmieniona, bo tamtemu też się przyda jakiś opis ;) ale cieszę się, bo w końcu zaczęły się pojawiac pierwsze zamówienia na "Inną" :)

dlugopisarka => mam nadzieję, że wkrótce doczekam się na Twój wpis ;)
# 2011-04-30 00:16
2011-04-30 11:07 #
@keskese87: recenzja będzie, będzie. Chciałam tylko jakąś sensowniejszą napisać, jak finkaa. :-)
# 2011-04-30 11:07
@finkaa
@finkaa
364 książek · 514 postów
2011-04-30 11:12 #
@ długopisarka :-)
@keskese, gratuluję.
# 2011-04-30 11:12
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-05-03 16:25 #
:)
# 2011-05-03 16:25
@stokrocisko
@stokrocisko
53 książek · 9 postów
2011-05-03 16:53 #
może i ja mogłabym spróbować?;)
# 2011-05-03 16:53
2011-05-04 09:35 #
@keskese87: komentarz jest. Opis "Innej" się coś nie zgadza. Czy to nie przypadkiem z "Okaleczonego anioła"? (Dopiero na Facebooku zauważyłam, że Twój awatar przedstawia anioła, a nie rybki w akwarium).

Trzymam kciuki za sprzedaż!
# 2011-05-04 09:35
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-05-04 10:19 #
Hmm, masz rację, nie wiem jak to się stało, jakieś roztargnienie czy coś, skopiowało sie nie to, co miało. Postaram się to zgłosić, bo nie wiem jak się popraia takie rzeczy ;)
# 2011-05-04 10:19
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-05-04 10:24 #
PS Szkoda tylko, że mam wrogów na Wydaje.pl. Już drugie konto zakładałam, bo ktoś non stop obdzielał mnie jedynkami (nie czytając oczywiście, przecież mam wgląd w sprzedaż), i znów się dzieje to samo.. Żeby dać komuś jedynkę utwór musi być chyba pisany kompletnie niepoprawnym językiem, przepraszam bardzo, takich rzeczy się nie robi. Ale no nic, trzeba przez to przejść ;)
# 2011-05-04 10:24
@keskese87
@keskese87
240 książek · 144 postów
2011-05-07 22:02 #
Dziękuję wszystkim za pomoc, miłe słowa, uwagi, motywację. Naprawdę miło mi je czytać.
Wrzuciłam dziś jeszcze jednego ebooka http://wydaje.pl/ebooks/show/180/Perypetie-Moniki-i-Adama
ale chyba nie będę już nim nikogo zamęczać, bo ma 142 str ;) i powstał dawnoooo ;)

Dzięki wszystkim, jak będę miała znów coś w miarę krótkiego (jak tylko uporam się z magisterką i będzie czas na pisanie) odezwę się :)

# 2011-05-07 22:02

Grupa: Wasza Twórczość

Opowiadania, wiersze, miniatury...

Książki, recenzje, ogłoszenia, społeczność!

Znajdziesz tu wszystko, czego potrzebuje każdy wielbiciel książek. Załóż konto i korzystaj w pełni ze wszystkich możliwości serwisu.
Zarejestruj się