Avatar @kasia.kolataj

Kasia Kołątaj

@kasia.kolataj
3 obserwujących.
Kanapowicz od 9 lat.
{} Napisz wiadomość
3 obserwujących.
Kanapowicz od 9 lat.

Recenzje książek

12 recenzji
Książka Droga umarłych

Droga Umarłych

Kevin Brooks ...

Droga Umarłych

20.10.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Ruben to czternastoletni chłopak, którego od zawsze nawiedzają dziwne wizje - potrafi wtedy opuścić swoje ciało i przenieść się w dowolne miejsce. Najczęściej jego dusza łączy się z umysłem starszego brata Cole'a, dzięki czemu Ruben może słyszeć jego myśli i odbierać emocje. Jednak pewnego wieczora połączył się z duszą siostry Rachel, która samotni... {} Recenzja książki Droga umarłych

Książka Dom orchidei

"Dom orchidei"

Lucinda Riley

"Dom orchidei"

9.08.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

II wojna światowa, nieszczęśliwa miłość, klimat powieści Kate Morton - nie będę ukrywać, że właśnie tym przyciągnęła mnie powieść Lucindy Riley. Niczym słowa klucze, ukształtowały moje wyobrażenie i oczekiwania wobec książki. W wyobraźni widziałam już zamglone ogrody angielskiej rezydencji, letnie wieczory wypełnione muzyką i głosami szlachciców, a... {} Recenzja książki Dom orchidei

Książka 13 małych błękitnych kopert

"Ten ślad odcisnął but, ale nie jest to but sam w sobie"*

Maureen Johnson

"Ten ślad odcisnął but, ale nie jest to but sam w sobie"*

23.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Poszukiwałam "13 małych błękitnych kopert" przez bardzo długi czas, mając nadzieję, że książka okaże się tak dobra, jak oczekiwałam. Jednak nie sądziłam, że poruszy we mnie chęć do przeprowadzenia eksperymentu w swoim życiu, wypróbowania swojej odwagi i wytrwałości, sprawdzenia, tego kim jestem. A jednak tak się stało - historia Ginny sprowokowała ... {} Recenzja książki 13 małych błękitnych kopert

Książka W sieci

W sieci Długowieczności

Gemma Malley

W sieci Długowieczności

7.07.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Peter wraz z Anną i małym Benem nareszcie są bezpieczni - uznani za legalnych, z nadzieją patrzą w przyszłość. Jednak przeszłość nie daje o sobie zapomnieć, ludzie wciąż widzą w nich nadmiary, a młodość jest zła i szykanowana. Pracując dla Podziemia i charyzmatycznego Pipa, Peter przyjmuje propozycje dziadka, wielkiego Richarda Pincenta i rozpoczyn... {} Recenzja książki W sieci

Książka Żelazna córka

Żelazna córka

Julie Kagawa ...

Żelazna córka

29.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Mroczny Dwór to nienajlepsze miejsce dla elfki z letniego domu. Wszystko jest mroźne, mroczne i niebezpieczne, a Meghan uwięziona w komnacie, nie ma pojęcia, czego może oczekiwać od majestatycznej Mab. Niestety, nie jest jedyną, która czyha na życie dziewczyny - jej synowie nie pozostają w tyle, jeśli chodzi o pogróżki i (dosłownie) mrożące krew w ... {} Recenzja książki Żelazna córka

Książka Boy 7

Boy Seven czy Sam Waters?

Mirjam Mous ...

Boy Seven czy Sam Waters?

18.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Rozgrzane słońce wybudza chłopaka z nieświadomości. Leży samotnie na upalnej łące, ma przy sobie tylko plecak, a wokół nie ma nic za wyjątkiem utwardzonej drogi. Dlaczego się tu znalazł? Jak wrócić do domu? I przede wszystkim, jak się nazywa? Gdy drogą przejeżdża osamotnione auto, nie waha się ani chwili, aby za wszelką cenę dostać się do cywilizac... {} Recenzja książki Boy 7

Książka Krąg Ognia

"Krąg Ognia"

Michelle Zink

"Krąg Ognia"

2.06.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Krąg Ognia" był jednym z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie zakończeń serii, minęło w końcu tyle czasu, odkąd przeczytałam poprzednią część. I teraz po prostu nie wiem, jak powinnam skomentować tę pozycję. Albo stałam się gruboskórna i sceptyczna, a "Krąg..." po prostu nie trafił w dobry czas, albo ostatni tom zwyczajnie się autorce nie udał. ... {} Recenzja książki Krąg Ognia

Książka Delirium

Oto najbardziej zdradliwa choroba na świecie: zabija człowieka, gdy go dopada, i wtedy, gdy go omija.

Lauren Oliver

Oto najbardziej zdradliwa choroba na świecie: zabija człowieka, gdy go dopada, i wtedy, gdy go omija.

3.05.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Główną bohaterką powieści jest osiemnastoletnia Lena, która odlicza dni do swojego zabiegu, podczas którego zostanie jej podane remedium - cudowny środek, dzięki któremu choroba amor deliria nervosa nie będzie jej straszna. Choroba, inaczej nazywana miłością, nigdy nie doprowadzi Leny do takiego stanu jak jej matkę, która popełniła samobójstwo i zo... {} Recenzja książki Delirium

Książka W otchłani

"Nawołując mnie z otchłani gwiazd..."

Beth Revis

"Nawołując mnie z otchłani gwiazd..."

11.04.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Życie na statku kosmicznym, podróż przez galaktyki czy hibernacja dotychczas kojarzyły mi się z niepokojącymi filmami science-fiction osadzonymi w dalekiej przyszłości. To pewnego rodzaju stałe, wytyczne, na których opiera się mnóstwo lepszych i gorszych ekranizacji futurystycznego świata i mogłoby się wydawać, że wszystko już było. Ale mimo to ksi... {} Recenzja książki W otchłani

Książka Klątwa Tygrysa

"Klątwa tygrysa"

Colleen Houck ...

"Klątwa tygrysa"

17.03.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Do mojego pierwszego spotkania z książką, której akcja rozgrywa się w Indiach, doszło podczas czytania "Małej księżniczki" Frances H. Burnett. Już wtedy byłam zafascynowana kulturą i obyczajami Hindusów, a moje oczarowanie wzrosło jeszcze bardziej, gdy zetknęłam się z trylogią "Magicznego kręgu" Libby Bray. Chociaż nigdy ponadto nie interesowałam s... {} Recenzja książki Klątwa Tygrysa

Książka Żelazny Król

Żelazny król

Julie Kagawa ...

Żelazny król

18.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Gdy pierwszy raz przeczytałam opis "Żelaznego króla" książka wydała mi się ciekawa, choć nie na tyle, aby ją kupić. Jednak gdy zobaczyłam okładkę na żywo, nie mogłam się powstrzymać przed przeczytaniem choćby kilku stron. Początek był dobry, może nieco schematyczny, ale zaryzykowałam i kupiłam. Spodziewałam się jednego z klasycznych paranormal roma... {} Recenzja książki Żelazny Król

Książka Oddech nocy

"Elfy, magia i zaklęte światy"

Lesley Livingston

"Elfy, magia i zaklęte światy"

14.01.2012
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Pierwszy raz zetknęłam się z książką pani Livingston jeszcze długi czas przed polską premierą i od razu zapragnęłam ją mieć. Zauroczyła mnie okładka, było w niej coś intrygującego, a opis tylko umocnił mnie w przekonaniu, że to książka, która mi się spodoba. Gdy dowiedziałam się, że niedługo zostanie u nas wydana, z niecierpliwością oczekiwałam jej... {} Recenzja książki Oddech nocy

nakanapie.pl
{} {} {}
O nas Kontakt Pomoc Polityka prywatności Regulamin
© 2020 nakanapie.pl
Zrobione z {} na Pradze Południe