Avatar @kermitek96

@kermitek96

1 obserwujących. 1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.
Napisz wiadomość
Obserwuj
1 obserwujących.
1 obserwowanych.
Kanapowicz od ponad 9 lat.

Recenzje książek

10 recenzji

Wojna w blasku dnia

18.04.2013

Demony, mózgi, flaki, kości. Rozróba, walka, miazga, mięso. Cięcia, rozprucia, wydrążanie, odrąbywanie. Wnętrzności, gnioty, bebechy, jelita. Miąższ, trzewia, kiszki, upiory. Rąbać, odcinać, rżnąć, zabijać. Ścinać, ciupać, kroić, odrzynać. Gryźć, piłować, ciachać, krwawić. Filetowanie, chryja, jatka, mordobicie. Rozbryzguje, zadyma, gnaty... Recenzja książki Wojna w blasku dnia. Księga I

Oko Kanaloa: Szyfr Wtajemniczonych

6.04.2013

Sekta. Owo słowo przywołuje na myśl raczej nie przyjemne skojarzenia. Zgromadzenie ludzi, czczących potwornego bazyliszka podczas masowych orgii, którym towarzyszą jakże urocze czarne msze, oczywiście z kulminacyjnym udziałem martwego kota. Imaginacja zdecydowanie godna przeciętnego człowieka, który w swym niezmiernie długim życiu ma zapc... Recenzja książki Oko Kanaloa: Szyfr Wtajemniczenia

Związane dusze

3.04.2013

Choroba to jedna z najgorszych rzeczy, jakie może spotkać człowieka. Pozbawia marzeń, komplikuje plany i cele oraz skrajnie wyniszcza. Dzisiaj medycyna stoi na bardzo wysokim poziomie. Jednak wciąż niektóre zarazy, które pochłaniają całe masy żyć, bezkarnie panoszą się na tym świecie i śmieją się z naszej bezsilności. Przenieśmy się jedna... Recenzja książki Związane dusze

"Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"

28.03.2013

Nie ma zbrodni doskonałej. Każde przestępstwo, nawet to najlepiej i najdokładniej zaplanowane, prędzej czy później wyjdzie na jaw. Ludzie, którzy z premedytacją czynią źle, często sądzą, że kara ich nie dosięgnie. Zupełnie nie boją się konsekwencji, które z pewnością ich spotkają. Jednak sam fakt zbrodni niej jest aż tak intrygujący, jak p... Recenzja książki Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet

Historie niesione we śnie

18.03.2013

Mieć nadzieje na wiele, a otrzymać tak mało. Spodziewać się doskonale oszlifowanego diamentu, a dostać najzwyklejszy, czarny kawałek węgla. Myśleć o tryumfie, a doczekać się ostatniego miejsca. Takie są właśnie moje odczucia wobec tej książki. Nie wiem czy ze względu na mój brak wrażliwości ( o który wcześniej się nie podejrzewałam), czy ... Recenzja książki Historie niesione we śnie

Racenzja

10.03.2013

Pragnienia, szczególnie te niemoralne często wiążą nas jakimiś niepisanymi ograniczeniami. Doprowadzają nierzadko do beznadziejnych nawyków, które przeszkadzają nie tylko nam, ale również naszym najbliższym. To oczywiste, że dorośli, bliscy sobie ludzie poznają siebie na każdej płaszczyźnie, zarówno tej powierzchownej jak i najbardziej i... Recenzja książki Przystań posłuszeństwa

Recenzja

25.02.2013

Zacznę dosyć nietypowo, bo o autorze. Uważam, że warto to zrobić, gdyż jest on nie tylko Polakiem, ale również wybitnym pisarzem fantastycznym. Staram się zazwyczaj przed lub po sięgnięciu po książkę przeczytać co nieco o autorze. W tym przypadku zostałam zaintrygowana głównie przez styl pisania Ziemiańskiego. Pan Andrzej według mnie jest ... Recenzja książki Pomnik Cesarzowej Achai. Tom 2

Fantazje w trójkącie

22.02.2013

Zabawna sytuacja. Chyba każdy z nas, kto miał do czynienia z bliźniętami jednojajowymi doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak łatwo jest je pomylić. Podobieństwo fizyczne przytłacza nas, a je irytuje. W końcu jak długo można być porównywanym do brata czy siostry. Pomyłka z nazwaniem, czy też rozpoznaniem osobnika to małe błędy. Jednak cz... Recenzja książki Fantazje w trójkącie

Wszystkie dziewczyny kochają brylanty

13.02.2013

Poszukując skarbów i przygód można wpakować się w niezłe tarapaty. Nadzieja i adrenalina często mącą w głowie przez co przestajemy racjonalnie myśleć. Nie zauważając niebezpieczeństwa (jedynie przez bezmyślność) samoistnie się na nie narażamy. Oczywiście, niektóre okazje trafiają się tylko raz w życiu. Kiedy o nich rozmyślamy, mamy wrażen... Recenzja książki Wszystkie dziewczyny kochają brylanty

Przez burzę ognia - Veronic Rossi

15.01.2013

Śmierć to coś nieodzownego, coś od czego nie można uciec. Kończy, ale zarazem zaczyna. Unicestwia i ucieleśnia. Rani i wyzwala. Mimo, iż jesteśmy całkowicie pewni, że prędzej czy później nastąpi, to odczuwamy przed nią bardzo silny strach. Owo przerażenie powodowane jest przez niepewność tego, jak będzie ona przebiegać i co stanie się ju... Recenzja książki Przez burze ognia

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl