Recenzje książki "Alicja"

Dodaj swoją recenzję

ALICJA W KRAINIE KOSZMARÓW

10.11.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Chyba każdy zna klasyczną opowieść "Alicja w Krainie Czarów" autorstwa Lewisa Carrolla, wydaną po raz pierwszy w 1865 roku. Jeśli nawet nie z wersji książkowej, to z pewnością z którejś z licznych ekranizacji. To dzieło z pewnością kultowe, które nie tylko przyciąga nowe pokolenia czytelników/widzów, ale i - jak się okazuje - inspiruje współczesny... {} Recenzja książki Alicja

Krwawa Alicja

10.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Którą z ulubionych bajek z dzieciństwa, chcielibyście przeczytać w klimacie horroru? „Alicja” zdecydowanie zniszczyła moje patrzenie na niewinność historii bajkowej Alicji z krainy czarów ;P sięgając po tę książkę, nie wiedziałam czego się spodziewać. Zdawałam sobie sprawę, że to horror, ale jakoś podświadomie nie mogłam przyjąć tego do wiadomo... {} Recenzja książki Alicja

@justus228@justus228 {}× 2

Christina Henry, Alicja, recenzja

4.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Historię rozpoczynamy w zamkniętym zakładzie dla obłąkanych, w Starym Mieście. Wśród szarych zimnych ścian w niewielkiej celi od dziesięciu lat życie wiedzie Alicja. Dziewczyna trafiła tam niedługo po tym jak znaleziono ją w nocy na ulicy w podartej sukience, zakrwawioną i z okropną blizną na twarzy. Bohaterka nie jest w stanie wyjaśnić, gdzie by... {} Recenzja książki Alicja

@SFsince2018@SFsince2018 {}× 1

Mroczny świat i Alicja

28.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Alicja od 10 lat przebywa w zakładzie psychiatrycznym. Nie miała jednak pojęcia, dlaczego tak się stało. Samo miejsce jest obrazem nędzy i beznadziei. Jedynym światełkiem nadziei na sytuację jest Topornik, który przebywa ścianę obok. Jednak pewnego dnia w zakładzie wybucha pożar i dwójce udaje się uciec. Rozpoczyna się to również dla nich okres pe... {} Recenzja książki Alicja

Alicja

23.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Christina Henry " Alicja" . Szesnastoletnia Alicja zostaje zamknięta w szpitalu psychiatrycznym w Starym Mieście po tym, jak została znaleziona cała we krwi, w poszarpanej sukience, z wielką raną na twarzy, otumaniona i krzycząca tylko jedno słowo. A mianowicie "Królik!". W szpitalu nie ma dobrych warunków. Czy faktycznie dziewczyna postradała z... {} Recenzja książki Alicja

@emmeneea@emmeneea {}× 5

Mroczna odsłona Alicji z krainy czarów

21.09.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Alicja" Christiny Henry już swoją okładką obiecuje nam, że w środku raczej przyjemnie nie będzie. Z wielką nadzieją zabrałam się za czytanie. Alicja od 10 lat przebywa w zakładzie psychiatrycznym. Nie bardzo zdaje sobie sprawy z tego, jak do tego doszło. Została znaleziona zakrwawiona oraz z wielką raną ciętą na twarzy i mamroczącą coś o króliku... {} Recenzja książki Alicja

Alicja i brutalna kraina czarów

27.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

„Pewnego dnia, dawno temu, Alicja wybrała się na poszukiwanie przygód, a znalazła grozę. Ten dzień zmienił jej życie, sprawił, że jej ręce okryły się krwią”. Szpital psychiatryczny, w którym przebywa Alicja i mężczyzna zwany Topornikiem – płonie. Wspomnianym osobom udaje się uciec, jednak wydostanie się na zewnątrz nie załatwia problemu. W poró... {} Recenzja książki Alicja

Alicja w morderczej krainie.

17.08.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Nie znam historii "Alicji w krainie czarów" Lewisa Carrolla. Nie oglądałam też filmu z 2010 roku o tym samym tytule z Szalonym Kapelusznikiem którego zagrał Johnny Depp. Możliwe, że jestem wyjątkiem w tym książkowo- filmowym świecie, bo historie o dziewczynie, która przemierza krainę fantazji z nietuzinkowymi towarzyszami zna chyba każdy. Cóż, po... {} Recenzja książki Alicja

@Nigrum@Nigrum {}
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl