Recenzje książki "Chata na krańcu świata"

Dodaj swoją recenzję

Innego końca świata nie będzie

15.07.2020

"Chata na krańcu świata" to jedna z tych pozycji, która zbiera mieszane odczucia: od zachwytów po uczucia zawiedzenia po lekturze. Ja pozostaję pośrodku i chyba powielę słowa wielu osób, które przeczytały ją przede mną: zamysł jest, jednak gorzej z realizacją. A zaraz dowiecie się dlaczego. Na początku trochę informacji o historii, którą przed... Recenzja książki Chata na krańcu świata

Apokaliptyczny horror

18.05.2020

Z dala od cywilizacji i współczesnych trosk Andrew i Eric wraz ze swoją córeczką Wen spędzają wakacje w urokliwej chatce nad jeziorem. Tajemnicza postać o imieniu Leonard przychodzi znikąd , dołącza do chwilowo samotnej, łapiącej pasikoniki dziewczynki i zdobywa jej zaufanie. Jednak mężczyzna nie jest sam. Wkrótce dołączają do niego jeszcze 3 osob... Recenzja książki Chata na krańcu świata

A miało być tak pięknie

5.05.2020

Były szumne zapowiedzi, tajemnicze cytaty, atmosfera rozgrzana do czerwoności. I co? I dorzucam kamyk do stosu, z jakiego powinno się je podnosić i rzucać w Paula Tremblaya. Celując w paluchy, żeby więcej nie psuł dobrych pomysłów. Pomysł na fabułę, jak podkreślało wielu, jest ciekawy. Domek na faktycznym krańcu świata, relaks, leniwa atmosfera... Recenzja książki Chata na krańcu świata

Jestem rozczarowana

4.05.2020

Wyobraź sobie że ktoś puka do Twoich drzwi i mimo, że zapewnia Cię, iż nie ma złych zamiarów, stoi za drzwiami z dziwną bronią i prosi byś otworzył i go wpuścił.. Co byś zrobił, jakby ten ktoś powiedział Ci, że zbliża się koniec świata i tylko Ty możesz go ocalić.. Tak ja widzę opis książki, którą wczoraj skończyłam, a mianowicie "Chata na krańcu ... Recenzja książki Chata na krańcu świata

Siódemka

24.04.2020

Wydawnictwo VESPER nie zawodzi. Piękne wydanie w twardej oprawie z ilustracjami, oraz treści, które dzielą bookstagramowiczów. Czyli składniki na sukces 😀 "Dlaczego my? Dlaczego każą nam to robić (...)? Czemu to w ogóle się dzieje? To jest barbarzyńskie, obrażające, złe gówno. A my jesteśmy jego częścią". Siedem pasikoników zamkniętych w słoiku... Recenzja książki Chata na krańcu świata

Chata na krańcu świata

24.04.2020

Żyjemy dniem dzisiejszym nie myśląc o zagrożeniach, które mogą spotkać nas, naszych najbliższych, całą ludzkość. Obecna pandemia jest tego najlepszym przykładem. Nasz poukładany świat w jednej chwili zmienia się nie do poznania. Także w powieści Paula Tremblaya idylliczna sceneria klimatycznej drewnianej chaty nad jeziorem i beztroska odpoczywają... Recenzja książki Chata na krańcu świata

A co Ty zrobisz w obliczu apokalipsy?

16.04.2020

W moich czasach młodzieńczych... a może nawet i w czasach dzieciństwa lubowałam się w czytaniu powieści grozy. W ogóle nie wiem jak to się stało ale swoją przygodę z czytaniem rozpoczęłam właśnie od książek Stephena Kinga i Grahama Mastertona i uwielbiałam je. Czytając "Chatę na krańcu świata" Paula Tremblaya z wydawnictwa Vesper z miłą chęcią wr... Recenzja książki Chata na krańcu świata

@justus228@justus228 × 2

Czas apokalipsy

15.04.2020

Hej kochani!! 😘😘 Czytacie horrory? Jeśli tak to mam dla Was propozycję książki z tego gatunku. Chociaż dla mnie była to raczej powieść grozy niż horror. 😊 Dzisiaj swoją premierę ma "Chata na krańcu świata" Paula Tremblay'a od @wydawnictwo_vesper . Ja już przeczytałam i powiem wam, że podobała mi się ta historia, była wciągająca już od pierwszej ... Recenzja książki Chata na krańcu świata

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl