Chemia żywnosci. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Tom III

Chemia żywnosci. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Tom III
Popraw tę książkę | Dodaj inne wydanie

Opis

Piąte wydanie znanego i cenionego podręcznika akademickiego zostało gruntownie zmienione. Zaktualizowano jego treść oraz dodano nowe rozdziały uwzględniające najnowsze zdobycze wiedzy o żywności i żywieniu człowieka. Książka ukazuje się teraz w trzech następujących tomach: Tom 1. Składniki żywności. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność. W tomie 3 przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła. Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych.
Data wydania: 2007
ISBN: 978-83-204-3276-3, 9788320432763
Wydawnictwo: WNT - Wydawnictwa Naukowo-Techniczne

Gdzie kupić

Księgarnie internetowe
Sprawdzam dostępność...
Ogłoszenia
Dodaj ogłoszenie
2 osoby szukają tej książki

Moja Biblioteczka

Już przeczytana? Jak ją oceniasz?

Recenzje

Coś mi się wydaje, że książka Chemia żywnosci. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Tom III aż się prosi o Twoją recenzję. Chyba jej nie odmówisz?
️ Napisz pierwszą recenzje

Moja opinia o książce

Cytaty z książki

O nie! Książka Chemia żywnosci. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Tom III. czuje się pominięta, bo nikt nie dodał jeszcze do niej cytatu. Może jej pomożesz i dodasz jakiś?
Dodaj cytat
© 2007 - 2024 nakanapie.pl