Recenzje książki "Cud, Miód, Malina"

Dodaj swoją recenzję

Witajcie w Zielonym Jarze.

3.01.2022
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

"Cud Miód Malina. Kronika rodziny Koźlaków" autorstwa Anety Jadowskiej to zbiór opowiadań o rodzinie Koźlaków. Jest to również najlepszy książkowy początek roku jaki mogłam sobie wyobrazić. Ileż ja się "ochów i achów" nasłuchałam o tej książce. W ostatnim roku był to jeden z najchętniej czytanych i najczęściej wychwalanych tytułów. Jeśli mam być s... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

Czy jest ktoś, kto nie kocha Koźlaczek?

6.07.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Koźlaczki to rodzina czarownic, silnych kobiet, które tworzą swój własny sabat. Żyją wśród ludzi, są nieobliczalne, i potrafią pójść na całość, ale gdy trzeba, pomogą każdemu. Każde opowiadanie jest związane z jakąś kobietą z klanu Koźlaczek. Poznajemy je wszystkie i każdą z osobna. Nie da się ich nie pokochać, a ich historie i przygody rozweselą ... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

Potrzebuję więcej opowiadań o rodzie Koźlaków

26.04.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

,,Cud, Miód, Malina" Anety Jadowskiej to cudowny, lekki zbiór ośmiu opowiadań, który poprawił mi humor i nie raz wywołał uśmiech na mojej twarzy. Pierwszy raz czytelnicy mogli poznać ród Koźlaczek w 2018 roku, kiedy to opowiadanie ,,Idiota skończony" trafił do antologii o tym samym tytule od wydawnictwa Fabryka słów. Od tego czasu Koźlaczki żyły w... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

@Radosna@Radosna {}× 3

Gdyby kózka nie czarowała

25.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Na „Cud miód malina” natykałam się wszędzie, a ilość pozytywnych recenzji jest już chyba nieskończona. Nie ma co się dziwić, Koźlaczki, jak samo nazwisko wskazuje, są urocze, zadziorne i magiczne. Ze zbiorem zapoznałam się w formie audiobooka, co było świetną decyzją, bo lektorka Zuzanna Galia wykonała swoją robotę znakomicie. Warto jednak sięgnąć... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

@mysilicielka@mysilicielka {}× 5

Koźlaczki na dobry nastrój

22.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jakiś czas temu postanowiłam odczarować moje niezbyt udane spotkania z opowiadaniami i po raz kolejny przekonuję się, że zbiory jednego Autora czyta mi się zdecydowanie lepiej. Z rodziną Koźlaków miałam już do czynienia przy okazji słuchania na @Link antologii "Dynia i Jemioła", dlatego gdy zatęskniłam trochę za magią i czarami wiedziałam po co s... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

@czerwonakaja@czerwonakaja {}× 4

Uparte Koźlaczki z historiami przynoszącymi uśmiech

16.02.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Jest to wywołujący niezwykłe ciepło na sercu zbiór opowiadań, które stanowią kronikę rodziny Koźlaków, która jest zdominowana przez kobiety będące wiedźmami, z którymi mężczyźni nie są w stanie wytrzymać długo. Znajdziecie tu 8 różnych historii, a większość z nich są opowiedziane z perspektywy tytułowej Maliny, która oczarowała mnie swoim poczucie... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

Cud Miód Malina

12.01.2021
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Cud Miód Malina Autor: Aneta Jadowska Jest to zbiór opowiadań. Jest w nich przedstawiona rodzina Koźlaków. Jest to naprawdę dziwna wielopokoleniowa rodzina składająca się, prawię wyłączne z kobiet. Mieszkają w niewielkim miasteczku Zielony Jaru. Nie są oni zwykłą rodziną, każdy z nich jest obdarzona, mącą, są wiedźmami. Więc jeśli nie chcesz, zami... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

Cud, Miód, Malina

9.11.2020
{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

 „Cud, miód, malina" to zbiór opowiadań stanowiących kronikę rodziny Koźlaków. W niemalże każdym główną bohaterką jest Malina — wiedźma o niewielkich umiejętnościach magicznych, wokół której zawsze dzieje się dużo. Tylko raz wygryza ją z tej roli jej matka — Aronia; dzięki czemu możemy przenieść się w czasie i zobaczyć inną twarz głowy klanu. ... {} Recenzja książki Cud, Miód, Malina

@mewaczyta@mewaczyta {}× 1
O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl