Od zawsze krzew czarnego bzu był uważany za roślinę o nadzwyczajnych właściwościach. Dowiedzione jest naukowo, że wiele jego składników ma istotny i korzystny wpływ na ludzki organizm. Dzięki tej książce dowiecie się, jak domowymi sposobami leczyć dolegliwości dnia powszedniego, tak aby słaby ból nie zamienił się w duży problem zdrowotny. Wiele znanych przepisów i receptur wskazuje, że czarny bez jest silnie zakorzeniony także w naszej domowej kuchni. Niezależnie od tego, czy jest to dżem z owoców czarnego bzu, czy doskonała galaretka, likier albo inny deser ? czarny bez smakuje zawsze tak samo wyśmienicie i jest ponad wszystko zdrowy. Jest łagodnym lekiem na wiele codziennych dolegliwości, a przygotowane z niego herbaty, soki, maści i inne specyfiki ? to najlepsze lekarstwa domowej apteki. Ksiązka zawiera również przepisy na pyszne desery z czarnego bzu dla każdego.