Recenzje książki "Czas burz"

Dodaj swoją recenzję

Wojna to tylko jeden z problemów

18.03.2021

Z Charlotte Link pierwszy raz spotkałam się parę dobrych lat temu, kiedy wszyscy czytelnicy biblioteki, w której akurat pracowałam, ustawiali się po nią w kolejce. Ja sama nie mogę przyznać, żebym była jakoś szczególnie zachwycona jej prozą. Ot, kryminał. Do przeczytania i tyle. „Czas burz” jednak wzbudził moją ciekawość i chęć sięgnięcia po nieg... Recenzja książki Czas burz

Pruska Scarlett

22.08.2020

Powieści Charlotte Link kojarzyły mi się do tej pory raczej z współczesnymi historiami z nutką retrospekcji, natomiast Czas burz okazał się typową sagą rodzinną z realiami w całości osadzonymi w przeszłości. Jest to pierwszy tom cyklu obejmujący okres od pierwszej wojny światowej do początku 1930 r., a wiodącą postacią jest Felicja Degnelly. Dzie... Recenzja książki Czas burz

@Mollinka_90@Mollinka_90 × 10

Miłosna nostalgia w czasach wojny

22.03.2020

Gdy dowiedziałam się, że jedna z moich ulubionych pisarek Charlotte Link napisała powieść, gdzie tłem wydarzeń była I Wojna Światowa, przebierałam nogami z zachwytu nie mogąc się doczekać, gdy wreszcie będę mogła ją przeczytać. Mój entuzjazm błyskawicznie zgasł, kiedy okazało się, że na pierwszym planie zostaną przedstawione rozterki obyczajowe, a... Recenzja książki Czas burz

@anetakul92@anetakul92 × 22

Nigdy jej nie zdobędziesz

12.02.2020

Felicja jest piękna i bezwzględna. Pełno w niej sprzeczności. Ruszam z nią w podróż. I już wiem, że będzie niezwykle ekscytująca. „Czas burz” od wydawnictwa @Link to pierwsza część sagi bestsellerowej pisarki Charlotte Link. Wyruszyłam w podróż z Felicją po niezwykłych czasach. Zaczynamy jeszcze przed pierwszą wojną światową, gdy życie wydaje s... Recenzja książki Czas burz

@Zaneta@Zaneta × 1

Czas burz

10.02.2020

Jaka to była przepiękna książka. Mimo, że ogromną fanką książek historycznych nie jestem to ta mnie po prostu urzekła. Felicja młoda kobieta, a raczej młoda dziewczyna myśli głównie o miłości, dba o swój wygląd. Nie zna się ani nie interesują ją problemy polityczne i nawet nie w głowie jej, że niedługo wybuchnie wojna. Natomiast jej wielka miłość... Recenzja książki Czas burz

Siła jest kobietą.

5.02.2020

Jest rok 1914. Świat stoi u progu wielkiej wojny, a Niemcy szykują się do konfliktu zbrojnego. Osiemnastoletnia Felicja wiedzie spokojne życie w rodzinnym majątku w Prusach Wschodnich. Dumna i uparta dziewczyna nie interesuje się światem polityki, do którego mimowolnie wprowadza ją jej przyjaciel Maksym. Między młodymi rodzi się uczucie, ale chło... Recenzja książki Czas burz

Czas burz, tom 1

3.02.2020

Zachętą nr 1 do przeczytania tej książki było dla mnie nazwisko autorki, która jest jedną z najbardziej popularnych , współczesnych autorek piszących po niemiecku. Kocham kryminały pani Charlotty Link, dlatego mocno się zdziwiłam, gdy do mych rąk trafiła saga jej autorstwa. Już okładka ( wiem, wiem - nie ocenia się książki po okładce ) zachę... Recenzja książki Czas burz

Podobna do "Przeminęło z wiatrem"

26.01.2020

Akcja powieści rozpoczyna się przed pierwszą wojną, w majątku Lunnin, należącym do niemieckiej arystokratycznej rodziny. Poznajemy wtedy główną bohaterkę, Felicję, która zostaje porzucona przez ukochanego Maksyma. Mężczyzna zamierza żyć ideami i uważa Felicję za osobę płytką, która nie jest w stanie go zrozumieć. Felicja natomiast wiedziona różnym... Recenzja książki Czas burz

O nas Kontakt Pomoc
Polityka prywatności Regulamin
© 2022 nakanapie.pl